FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Preview: TJ Sokol Tasovice - 1.SC Znojmo FK

Preview: TJ Sokol Tasovice - 1.SC Znojmo FK Z N O J M O - V úterý 25.8. se představíme v rámci úvodního kola domácího poháru na půdě divizních Tasovic v rámci okresního derby:

 
 
 

Náš soupeř se pohybuje v divizní skupině D a aktuálně má po třech kolech stejně jako my v naší soutěži 3 body. A podobně jako my hrály Tasovice dvakrát venku a jednou doma. Venku prohrály ve Velké Bíteši 1:3 a v minulém kole v Břeclavi 0:2, naopak doma ve druhém kole vyhrály nad Ždírcem nad Doubravou 3:1 - o všechny 3 góly se postarali hráči dříve či později spojení s naším klubem - dvě branky dal Miroslav Paul a jednu Pavel Lapeš z penalty. Ostatně (jak se dá i čekat) i další lidé, kteří působí v Tasovicích mají něco společného s naším klubem. Můžeme začít třeba u trenéra Miroslava Steinhausera, který také jako trenér působí u naší mládeže. Ale vraťme se k aktuálnímu hráčskému kádru Tasovic a znojemské stopě - Lukáš Hrazdílek, Jiří Švejkar, Daniel Odehnal, Roman Švarc, Vojtěch Fajkus, Karel Kučera, Marek Dítě, Michal Stejskal a Tomáš Cihlář. Ano, počítáte správně. Úplně celá základní jedenáctka Tasovic by se dala složit z hráčů, kteří oblékali náš dres!

V minulé sezóně si náš soupeř z Tasovic nejprve poradil v předkole na půdě Sokola Želetavy výhrou 4:2 (všechny 4 góly Pavel Lapeš!), ovšem v 1.kole již doma nestačil na Vrchovinu a byl vyřazen po prohře 0:1 a skončil tak ve stejném kole jako náš tým, který loni prohrál po prodloužení v Lanžhotě.

Pojďme se podívat ještě do předchozích sezón poháru na působení Tasovic. Velmi zajímavá sezona byla 18-19, kdy po postupu přes Starou Říši si poradili po penaltách s třetiligovým Velkým Meziříčím a odměnou jim byl duel s prvoligovým Slováckem, který už ale byl po porážce 2:5 konečnou.

Z pohledu úterního duelu je ale nejzajímavější sezona 2015-16, protože v ní se už náš tým (tehdy ve 2.lize) v Tasovicích v poháru představil a zvítězil tam 26.8.2015 3:1 (v dalším kole jsme hostili prvoligovou Jihlavu a prohráli doma 0:5). Naše branky tehdy v derby dávali Njire, Odehnal a Šumbera, za domácí se trefil Mička (náš bývalý hráč a současný náš mládežnický trenér). Kdo z tehdejších sestav by se teď v úterý mohl na hřišti objevit? V našem dresu tehdy hrál i dnes hraje Tomáš Okleštěk. V domácím dresu se už tehdy objevili Hrazdílek, Paul a Švarc. Navíc náš dres tehdy oblékal i Lapeš, který už je teď v dresu soupeře a to samé platí i pro Cihláře a Odehnala. Uvidíme, jaké sestavy nakonec oba znojemští trenéři připraví a věřme, že zápas bude mít svůj náboj, který ale bude v duchu fair play jak na hřišti, tak v hledišti. O tom, koho přivítá ve 2.kole postupující z našeho souboje se rozhodne až losem později - je ale velmi pravděpodobné, že to bude jeden z prvoligových či druholigových moravských týmů.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies