FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Mrazivá výhra českých mladíků. Úspěšný duel zařídil kapitán týmu

Mrazivá výhra českých mladíků. Úspěšný duel zařídil kapitán týmu Z N O J M O - Reprezentační zápas ve Znojmě lépe vyšel českým hráčům do osmnácti let. Tým okolo trenéra Luboše Kozla si v zimních podmínkách poradil se stejně starým výběrem Rakouska, když se o výhru v přípravném zápase postaral kapitán Česka Šimon Gabriel.

 
 
 

Hlavní trenér Luboš Kozel do základní jedenáctky zařadil jediného krajánka, Jan Žambůrek po celý duel operoval ve středu pole. Po zápase v Itálii se na lavičku posadil brankář mládežnického Liverpoolu Vítězslav Jaroš, talent Juventusu Nicolas Penner nebyl zařazený ani do nominace.

Úvodní minuty nabídly průniky týmů, ani jeden však neuspěl. Žambůrek se ke všemu svým centrem snažil najít někoho ze spoluhráčů ve vápně, žádný z nich na prudký míč nedosáhl. V závěru desetiminutovky se českému týmu vydařil útok po levé straně hřiště, svoji úlohu v jedenáctce ale útočník domácích nezvládl. Úvodní čtvrt hodinku zakončili Rakušané mírným tlakem, ten vyvrcholil dalekonosným pokusem vysoko nad břevno. Následovaly urputné minuty boje ve středu hřiště, které byly doprovázeny nepříjemným počasím. O vzruch se tak několik minut před koncem poločasu maximálně postaral brankář hostů, když nastřelil napadajícího hráče českého týmu.

Do druhé půle vlítl domácí výběr, kterému se nepodařilo vstřelit branku ani po závaru ve vápně, smůlu si vybral Firbacher. Hodina zápasu byla zakončena špatným protiútokem Česka. Vzápětí měli obrovskou šanci fotbalisté Rakouska, kterým ke vstřelené brance zabránil jeden z hráčů Česka poté, kdy byl brankář překonaný. Radovat se tak mohli svěřenci Kozla. Třiasedmdesátá minuta byla ve znamení rohu, na který si doběhl nikým nepohlídaný Šimon Gabriel, kapitán týmu poslal svůj mančaft do vedení. Hosté se o čtyři minuty později dožadovali penalty, ta jim nebyla zapískána. O chvíli později střela ve vápně mířila do bránícího hráče domácích. Jelikož deset minut před koncem nevyšel ani volej po zahrání rohu, čeští mladíci si po remíze v Itálii připsali výhru.

Malou fotogalerii k zápasu najdete zde.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies