FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Povídání s trenérem Kalvodou o reprezentaci, ale i Ronaldovi na zkoušku

Povídání s trenérem Kalvodou o reprezentaci, ale i Ronaldovi na zkoušku Z N O J M O - V pondělí odpoledne si pro náš web udělal čas hlavní trenér Leoš Kalvoda. Zkušený kouč se uprostřed reprezentační přestávky vrátil k páteční přípravě s Karvinou, mluvil o novém hráči na zkoušku či nastínil téma brankářské otázky, v níž se zmínil, že v klubu již nepokračuje Marko Sušac.

 
 
 

Momentálně probíhá reprezentační pauza. Jak byste zhodnotil výkon českého mužstva proti Ukrajině, se kterou ve čtvrtek prohrál 1:2?
Myslím si, že jsme na Ukrajinu v žádném případě neměli, přehráli nás ve všech směrech. Ať už to bylo v rychlosti, v individuální stránce jednotlivců, práci s míčem nebo technice. Byli úplně někde jinde.

Proč se ukrajinský fotbal dostal na takovou úroveň, že nejsme schopni ho stíhat?
Jo, tak to je dost těžká otázka. Asi mají větší výběr jednotlivců na dané posty. Jejich hráči hrají hodně v zahraničí, i když to vlastně naši také. Je to výběrem hráčů.

Co je dle vás potřeba, aby se český fotbal dostal dále?
O tom byl nedávno pořád v televizi, kde se objevili odborníci a další. Naši mladí fotbalu neobětují tolik, co by měli. O samotný sport poté ke všemu není velký zájem.

Sledujete s vašim týmem zápasy reprezentace společně?
Ne, ne. Kluci jsou například z Brna a okolí, a kvůli tomu je nemá zde smysl držet.

Pokud se vrátíme k páteční prohře s Karvinou 1:2. Jak byste ji ve zkratce zhodnotil?
První poločas byl z naší strany dobrý. Nastoupili jsme v té tradiční stabilizované sestavě, ve které byli zkušení hráči. Po vystřídání se nám hra trochu rozpadla. Karviná vystřídala všech jedenáct hráčů, ti patřili k té silnější části. A to bylo znát. My jsme poté již neudrželi míč, snadno jsme jej ztráceli. Hlavně jsme udělali obrovské chyby v obraně.

Ukázal vám zápas, že se dá hrát také s takovým týmem, nebo byste to příliš nepřeceňoval?
Vůbec bych to nepřeceňoval. Prvních pětačtyřicet minut měli spíše hráče širšího kádru, ve druhém poločase již hráli s lepší sestavou. Několik dní předtím jsme hodně trénovali, což Karviná určitě také. Kluci ve druhé půli začali trochu tahat nohy, takže co se týče pohybu, tak to bylo vidět.

Zmiňujete tréninky. Liší se v reprezentační přestávce v něčem či jsou úplně stejné?
Pokud je cyklus mistrák – mistrák, tak je to jiné, než když máme repre pauzu. Jak se říká, tak je potřeba dobít baterky, takže se trénuje více a intenzivněji.

V druhé lize jsme aktuálně na patnácté pozici, vypadli jsme také z Mol Cupu. Jak jsou na tom hráči po psychické stránce?
Řekl bych, že až moc dobře. (s úsměvem)

Obě kola domácího poháru i zápas s Prostějovem byl na lavičce Jiří Koukal. Přitom by měl být na hostování…
Měl jít na hostování, ale bohužel se nám zranil Vlasta Veselý, takže máme dva zdravé gólmany. A to Bučísa (Antonín Buček – pozn. red.) a právě Jirku Koukala.

Přemýšlíte ještě o tom, že byste posílili kádr?
Na zkoušku máme jednoho fotbalistu, který bude hrát v úterý v Blansku. Jedná se o hrotového útočníka.

Mohl byste prozradit, o koho se jedná?
Je to hráč, který prošel holandskou mládežnickou akademií. Jeho jméno je Ronaldo, tak to hovoří za vše. (se smíchem)

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies