FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Takový byl uplynulý rok, přejeme vše nejlepší do toho nového - 2017!

Takový byl uplynulý rok, přejeme vše nejlepší do toho nového - 2017! Z n o j m o - Rok 2016 nabídl nové zážitky, příběhy, radosti, bitvy, některé věci se povedly, některé zase ne. To vše však patří k fotbalovému životu. Do nového roku 2017 přejeme nejen nám, ale i všem sponzorům, partnerům a fanouškům, aby nepovedených věcí bylo minimum, v nejlepším případě žádné. Aby se nám společně dařilo nejen na fotbalových kolbištích, ale i v životě. A fotbal? Ten, aby nás bavil!

 
 
 

Úspěšná sezóna se smutným koncem

Rok 2016 měl našlápnuto stát se v klubové historii výjimečným. V minulé sezóně jsme totiž dlouho držely výrazné postupové naděje do první ligy. Nakonec to ovšem bohužel nevyšlo, a to i přesto, že svěřenci trenéra Kučery trhali jeden klubový rekord za druhým. Cestu za kýženým postupem zpřetrhala bolestná prohra doma s Vlašimí ve 28. kole.

Rok rekordů

Rekordy byly zmíněny už v prvním odstavci. 62 vstřelených branek překonalo veškeré naše druholigové sezóny a to výrazně. Rekordem, který se bude těžko překonávat, je pak série domácích utkání bez prohry, nakonec se zastavila na čísle jedenáct. Z toho hned devět druholigových utkání v řadě skončilo na Městském stadionu v Horním parku výhrou a to už je tedy pořádné číslo. Úspěšnou sérii uťaly v nejméně vhodný čas Pardubice.

Rekordní výhra

Hned dvakrát se povedlo v roce 2016 přepsat historicky nejvyšší výhru našeho týmu ve Fortuna národní lize z roku 2013. 24. dubna jsme vyhráli 6:0 ve Varnsdorfu a tento výsledek jsme překonali v posledním kole sezóny 2015/16 doma proti Vyšehradu, který jsme rozdrtili 8:1.

Radim Kučera nejlepším trenérem Fortuna národní ligy

Nejlepším trenérem ročníku Fortuna národní ligy 2015/16 zvolili trenéři a kapitáni druholigových klubů právě znojemského trenéra Radima Kučeru. Ten tak svoji první sezónu jako trenér A-týmu zakončil výrazným individuálním ocenění, byť jak prozradil, raději by ho vyměnil za postup.

Lvíčata slavila postup na EURO ve Znojmě

Velká čest se dostala Znojmu a Městskému stadionu v Horním parku v říjnu 2016. Sehrála zde totiž poslední kvalifikační utkání o postup na evropský šampionát Česká reprezentace do 21 let. Lvíčata si poradila s Moldavskem a po zaváhání Belgičanů v souběžně hraném utkání mohla slavit postup na EURO 2017 v Polsku. Fotbalová akce na takovéto úrovni se ve Znojmě konala vůbec poprvé.

Televizní "hody"

V roce 2016 se náš tým objevil v přímém přenosu ČT Sport hned sedmkrát! Což je prakticky srovnatelná situace, jako když jsme působili v první lize. Znojmo je vděčným objektem, nezaujatý divák totiž ve většině případů dostane zajímavé fotbalové představení, i když to pro nás ne vždy dopadne dobře. Z těch negativních můžeme zmínit třeba utkání v Hradci Králové, z těch pozitivních přestřelku s Pardubicemi. Vrcholem pak bylo naše poslední utkání roku 2016 s Vlašimí. Bláznivý výsledek 4:4 a infarktovou zápletku máte jistě ještě v živě paměti. Dá se říct, že jsme i do jisté míry prolomili "prokletí" kamer České televize. Jarní vítězství nad Sokolovem bylo naší první výhrou v přímém přenosu ČT Sport. Ze sedmi televizních utkání roku 2017 jsme zvítězili ve třech případech, třikrát odešli jako poraženi a jednou remizovali.

Invaze fanoušků Baníku a divácký rekord zrekonstruovaného stadionu

Los nového ročníku Fotbalové národní ligy 2014/15 nám přiřkl v prvním kole do domácího prostředí slavný Baník Ostrava. Klub, který po dlouhých letech sestoupil z první ligy, byl a je stále ostře sledovaný. Čekal se velký zájem věrných ostravských fanoušků o každé utkání. Vůbec první zápas sezóny nemohl být výjimkou. Příznivci Baníku přijeli na jih Moravy ve velkém počtu a dokázali vytvořit bouřlivou kulisu, která strhla i domácí fandy. Na zrekonstruovaném Městském stadionu v Horním parku se tak mohlo hlásit poprvé v historii vyprodáno, a to byla ještě kvůli bezpečnosti kapacita o něco málo omezena. Utkání nakonec skončilo smírně 1:1.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies