FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bod beru jako dobrý, z venku se počítá, hodnotil remízu s Táborskem trenér Kučera

Bod beru jako dobrý, z venku se počítá, hodnotil remízu s Táborskem trenér Kučera S e z i m o v o Ú s t í - Na Soukeníku jsme se dostali do brzkého vedení, v druhé půli však dokázal soupeř srovnat a stanovit konečné skóre na 1:1. Trenér Radim Kučera uznal, že Táborsko mělo na začátku druhé půle velkou převahu, ze které srovnalo. Ústup z aktivity ho samozřejmě mrzel, stejně jako některé nedohrané brejky. Celkově byl ale nakonec s bodem spokojený.

 
 
 

Trenére, jste spokojený s bodem? Jak byste ohodnotil utkání?
Do utkání jsme vstoupili dobře, dali jsme první gól, měli jsme dobré brejkové situace. V první půli jsme působili daleko lepším dojmem než v druhém. V něm jsme možná z obavy o výsledek nebyli v úvodu tolik aktivní. Domácí prohrávali, měli převahu, vypracovali si šance a dokázali vyrovnat. Pak se mohla výhra přiklonit na jednu či druhou stranu. Domácí měli šance, my také. Hrozili jsme z brejků, které jsme mohli dotáhnout. Bod beru jako dobrý, je z venku a to se počítá.

Radek Mezlík byl připravený do hry, nakonec byl na lavičce náhradníků. Byl to záměr?
Do hry jsem s ním nepočítal, maximálně v krajní variantě. Chtěli jsme zapůsobit na soupeře, že se nám vrací opora. Příští týden proti Třinci už ale bude nachystaný. Určitě nám zvedne defenzivu. Jsme ofenzivní tým, takže hodně gólů dáváme, ale také dostáváme. Máme hodně ofenzivních hráčů a také hodně mladých hráčů, pak je to v defenzivě nejen o práci, ale i o zkušenostech. Přesně jsme věděli, co Táborsko hraje, ale i přesto jsme pozdě dostupovali a špatně vykrývali prostory. Právě proto si myslím, že Radek Mezlík přinese do hry to, co má skvělé - čtení hry. A to mi od obránců v tomto utkání chybělo. Ciku, Džafić i Mrázek dostávali míče do nohy, kdyby hrál Mezlík, myslím, že 50% soubojů by vyhrál on a udělal by konstruktivní zisk.

Už jste to zmiňoval v první odpovědi. Na začátku druhé půle si Táborsko vypracovalo velkou převahou a pramenilo z toho vyrovnání. Čítám, že jste ale na hráče o přestávce apeloval, ať nepolevují v aktivitě?
Ano, ale i když na to v kabině apelujete, tak podvědomě je vedení 1:0 vždy zrádné. Našim hráčům jsem to kladl do hlavy, bohužel nastalo to, že jsme tak aktivní nebyli. Pressing nebyl tolik vysunutý. Mužstvo, které prohrává jde do většího rizika. Táborsko mělo dobrou předfinální fázi, bylo to těžké bránit. Kdyby jsme však byli aktivnější jako v první půli a udělali zisky, mohlo to vypadat jinak. Škoda, že jsme nedotáhli některé brejky, ale asi by bylo opravdu nespravedlivé, kdyby jsme zde vyhráli.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies