FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Starší dorost tahal proti Hodonínu za kratší konec, dramatický zápas ale zvládl vítězně!

Starší dorost tahal proti Hodonínu za kratší konec, dramatický zápas ale zvládl vítězně! Z n o j m o - Starší dorost přivítal na domácí půdě Hodonín a okopíroval náš A-tým. Včetně dramatičnosti utkání, včetně výhry i včetně výsledku. Soupeř se dostal brzy do vedení, které držel až do 74. minuty. Pak přišel náš obrat na 3:1. V závěru sice ještě Hodonín utkání snížením zdramatizoval a situaci zkomplikovala i červená karta pro Jirku Koukala. Vše jsme ale zvládli.

 
 
7. (Čafka), pátek 16.9.2016
1.SC Znojmo FK - FK Hodonín  3:2  (0:1)
Branky: 74. a 78. V. Švarc, 85. Novák - 4. Pelikán, 87. Vaněk
ŽK: 28. Garčic, 82. Moravec - 76. Kratochvíl, 87. Poláček
ČK: 87. Koukal (Znojmo)
Rozhodčí: Sedláček - Vařacha, Richter
1.SC Znojmo FK: Koukal (87. Šnepfenberg) - Garčic, Šmíd (c), Rapouch, Illek - Křivánek - Koch (48. V. Švarc), Martinek (46. Švejkar), Moravec - Švejda (82. Pacula), Novák
FK Hodonín: Kovalčík - Vaverka, Čadílek (85. Poláček), Kratochvíl, Svoboda (c) Schüller (58. Venclík), Hlaváč, Konečný (62. Perička), Mokruša (77. Vaněk), Pelikán, Skřivánek

Komentář k zápasu

Utkání pro nás nezačalo optimálně. Hodonín ve čtvrté minutě zahrával standardní situaci. Ve vápně sklepl Hlaváč míč na přední tyč, kde číhal Dominik Pelikán, který uklidil balón i trochu se štěstím do brány. Pak nastala pasáž, kdy jsme soupeře dostali pod tlak, ovšem neproměňovali jsme šance. Milan Moravec nejprve neprostřelil brankáře Kovalčíka, následně pak z přímého kopu orazítkoval břevno. Možnost ke srovnání jsme měli i po akci Martinka Ten sice obešel gólmana, jeho následný pas před bránu však hodonínská obrana odvrátila.

Srovnat se nám tedy nepovedlo a náš tlak se postupně rozmělnil. I Hodonín se tak dostával do ofenzivy. Jirka Koukal musel zasahovat proti dělovce Konečného, volej Pelikána zblokoval kapitán Adam Šmíd. Do kabin jsem šli tedy s těsným mankem.

Do druhé půle naskočila po zranění ofenzivní opora Jirka Švejkar. Do hry přišel i Vojta Švarc, který byl nakonec důležitou postavou při budoucím znojemském obratu. Ale pěkně postupně. Delší dobu jsme se ve hře trápili a marně se snažili o vyrovnání. Nezměnil to ani Švejkar, který z úhlu neprostřelil dobře vyběhnuvšího Kovalčíka. Hodonín naopak mohl některý ze svých protiútoků proměnit v definitivní pojistku, v těchto chvílích nás výrazně podržel brankář Koukal. Blýskl se proti Konečnému i Pelikánovi.

Hosty mohly neproměněné šance mrzet. V 74. minutě totiž nastal náš velký obrat. Vojtěch Švarc se z pravé strany řítil na bránu a trefil se přesně ke vzdálenější tyči. O čtyři minuty později mohl slavit druhý zásah. Jirka Švejkar mu nabídl krásný pas a pro Vojtu už to byla snadná práce. Svůj skvělý výkon pak korunoval i asistencí na gól Radoslava Nováka, který uplatnil svůj důraz.

Hodonín ale ještě nehodlal složit zbraně a utkání zdramatizoval. Z bezprostřední blízkosti se prosadil v 87. minutě Jozef Vaněk. Ihned poté navíc dostal gólman Koukal červenou kartu za oplacení. Do brány tak musel patnáctiletý Matěj Šnepfenberg, závěrečné minuty zvládl na jedničku. Mohli jsme tedy slavit první domácí výhru. V tabulce nám po neúplném sedmém kole patří šestá pozice.

Ohlasy

Luděk Zlámal (Znojmo): Do utkání jsme navzdory brzké inkasované brance nevstoupili špatně. Myslím si, že zhruba patnáct minut jsme hráli to, co jsme chtěli. Bohužel potom nám přestal hrát střed zálohy a uchýlili jsme se spíše k tomu, že jsme balóny nakopávali a vepředu moc míčů neuhrávali, navíc jsme v první půli nedali dva samostatné nájezdy. Do druhé půle jsme udělali dvě změny, které ofenzivě prospěly. Díky tomu jsme dali tři branky. Nicméně druhý nešťastný inkasovaný gól utkání ještě zbytečně zdramatizoval. Musím říct, že soupeř měl i předtím minimálně dvě šance, kdy mohl ještě za stavu 0:1 vstřelit branku a skóre navýšit. Přesto si myslím, že za druhou půli jsme si zasloužili vyhrát.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies