FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jaro bude složitější, ale věřím, že se dokážeme připravit, říká Šimon Šumbera

Jaro bude složitější, ale věřím, že se dokážeme připravit, říká Šimon Šumbera Z n o j m o - Pět gólů a stejný počet asistencí, to je vizitka letní ofenzivní posily Šimona Šumbery v podzimní části Fotbalové národní ligy. Tato bilance ho také pasuje na našeho nejproduktivnější hráče. V našem velkém rozhovoru hodnotil Šimon nejen vydařený podzim, ale také další zajímavá témata.

 
 
 

Cítil jsem se dobře, kaňkou je vyloučení v Karviné

Šimone, s pěti góly a pěti asistencemi ses stal našim nejproduktivnějším hráčem v podzimní části FNL. K tomu první místo v tabulce, čítám, že musíš být spokojený?
Výkon byl podařený pro nás pro všechny. Já osobně jsem se cítil dobře, akorát je pro mě kaňkou poslední zápas v Karviné, kde jsem byl vyloučený. Tím mi to tak trochu zhořklo.

Dvě utkání stop na začátku jara, to je opravdu nepříjemné...
Byla to čtvrtá žlutá a červená, takže bohužel dva zápasy. Je to pro mě doslova průser, že nebudu moci hrát dvě úvodní jarní utkání. Tým funguje a je pak do něj těžké naskočit. Budu se s tím muset smířit a přijmout to jako fakt, že jaro začne beze mě a já budu muset čekat na šanci.

V minulé sezóně jsi byl velmi produktivní v dresu Líšně a ono se toho tolik nezměnilo, jen je to, jak se říká o level výše...
Za začátku jsem byl ze zápasů nervózní, nebyl jsem v takovém klidu jako v Líšni, kde jsem si věřil v každém utkání. To se ale po pár utkáních změnilo, hodně mi pomohly góly s Třincem a pak se to zlomilo s Táborskem. Mezi těmito dvěma zápasy jsem měl v každém utkání alespoň jednu šanci, kterou jsem bohužel neproměnil. To se právě proti Táborsku prolomilo, a pak jsem se prosadil doma i s Českými Budějovicemi a Opavou.

Zmiňoval jsi nervozitu, cítil ses pod velkým tlakem očekávání?
Začátky byly těžké. Už v létě jsme se o tom bavili, že do mě byla vkládána určitá očekávání. Této výzvě jsem neuhýbal, doufám, že to vypadá tak, že jsem se s tím popral dobře.

Které utkání považuješ za tvé nejvíce povedené ve znojemském dresu, bylo to již jednou zmíněné utkání s Třincem?
S Třincem to byl pro mě povedený zápas kvůli brankám. Kdybych měl vybrat nějaký zápas, který mě osobně hodně bavil, tak bych jmenoval utkání s Táborskem, které sedlo parádně celému týmu.

Po podzimu jsme na prvním místě tabulky. Bude jaro náročnější v tom ohledu, že budeme hájit první místo?
Myslím, že jaro bude složitější. Věřím ale, že se v zimní přípravě dokážeme kvalitně připravit, abychom nic nepodcenili.

Když už jsme u vrchních příček, kdo bude dle tebe naším největším konkurentem v boji o postup?
Největším konkurentem bude dle mého Karviná a Hradec Králové. Pak bych zmínil ještě Ústí nad Labem.

Ty jsi fotbalista, který i po konečném hvizdu utkání hodně analyzuje a rozebírá situace do posledního šroubku...
Přemýšlím spíše nad negativníma věcmi, protože mě štve každá ztráta bodu. Poslední dobou nepřemýšlím nad ničím jiným než nad Karvinou, to je takový můj strašák. Analyzuju, co jsem měl v utkání udělat lépe, protože chci pomáhat týmu stejně jako ostatní kluci. Díky tomu, že makají, jsem se mohl prosadit i já, a tak jim to chci vrátit.

Jsme hodně soutěživý, nerad prohrávám

Dokážeš někdy od fotbalu vypnout?
Začala futsalová sezóna, fotbal běží v televizi i přes zimu, takže moc nevypnu. (s úsměvem) Spíše si odpočinu od každodenní rutiny.

Do Znojma si přišel se Zbrojovky Brno, jsi však odchovancem Zlína. Čekal jsi, že si povede jako nováček v Synot lize tak dobře?
Nečekal. Ale určitě mě nepřekvapilo, jak hraje doma. To, že urval body venku i s týmy, které jsou v druhé polovině tabulky, bylo pro něj zásadní.

Pokud by vše dobře dopadlo, bylo by pro tebe určitě zajímavé si proti Zlínu nebo i Zbrojovce v první lize zahrát?
Půl roku je opravdu dlouhá doba. Pro mě je nejdůležitější postoupit do ligy se Znojmem, a jestli se potkáme se Zlínem a Brnem, to se uvidí. Určitě bych se na to těšil, užil jsem si se Zbrojovkou i přípravný zápas, který jsme na podzim hráli.

Na závěr podzimu tréninky zpestřil hokej, florbal, bowling. Na tobě bylo vidět, že jsi hodně soutěživý typ...
Je to tak. (s úsměvem) Nerad prohrávám. Je to možná někdy i na škodu, kdybych se nad tím měl povznést. Většinou je to v zápalu boje, když se dohraje, tak už to bereme s úsměvem. Když vyhráváte na tréninku, dodáte si sebedůvěru i do utkání. Chci odvádět sto procent i na tréninku, a pak to přenést do zápasu.

Na závěr otázka, která se v tomto období nabízí. Co bys popřál znojemským fanouškům do nového roku?
Znojemským fanouškům bych chtěl především poděkovat za podporu a atmosféru, kterou nám dokázali vytvořit nejen při domácích utkáních. Do nového roku jim chci popřát hlavně zdraví, a ať do něj vykročí správnou nohou a mají hodně úspěchů. A ať nám chodí fandit stejně jako na podzim.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies
×
Odehrané v 15:00 |
1.SC Znojmo FK
FK Blansko