FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Ve Znojmě jsem našel novou chuť do fotbalu, chválí si Radek Mezlík

Ve Znojmě jsem našel novou chuť do fotbalu, chválí si Radek Mezlík Z n o j m o - V kabině je nejstarším a tudíž také nejzkušenějším hráčem. Vnáší do ní klid, rozvahu, stejně jako na hřišti. Radek Mezlík splnil jako velká letní posila veškeré předpoklady a očekávání. Společně s celým týmem předváděl na podzim skvělé výkony, které znamenaly aktuální první místo v tabulce. A chuť zahrát si první ligu? Tu Radek stále má!

 
 
 

Že budeme po podzimu první? To jsem před sezónou nečekal

Je Radek Mezlík spokojen s podzimním účinkováním 1.SC ve Fotbalové národní lize?
Chytli jsme začátek, podařilo se nám otočit dva nepříznivé zápasy, to nás nakoplo. Pak bylo vidět, že jsme v pohodě a vytvářeli jsme si hodně šancí takřka v každém zápase. A z toho pramenila naše střelecká produktivita. Až na poslední utkání solidní podzim.

Trenér Kučera zmiňoval v rozhovoru, že po utkání v Ústí věřil, že tým bude na podzim úspěšný. Měl jsi i ty nějaký takový moment během podzimu?
Jak jsem zmiňoval v úvodní otázce, byly to nejspíše otočené výsledky s Ústím a Třincem. Dokázali jsme si, že máme sílu, a když k tomu přistoupíme poctivě a zodpovědně, tak jsme dobrý tým.

Každý fotbalista má ambice, ale upřímně, čekal jsi po příchodu do Znojma, že z toho bude na podzim takový výsledek?
Ne. Po přípravě určitě ne. Od té doby, co jsem přišel do Znojma, tak jsme v přípravě všechny zápasy s druholigovými týmy prohráli. Proti třetiligovým týmům jsme hráli pěkný fotbal, ale jak na nás nastoupily trochu ve větším pohybu a důrazu, tak jsem si říkal ajaj. Sezóna ale ukázala úplný opak. Potvrdilo se částečně to, že není důležité, jak se hraje v přípravě, ale jak se hraje v ostré sezóně.

Obranná čtyřka odehrála v podstatě celý podzim ve stejném složení, i to mělo určitě lví podíl na dobré sehranosti?
To je velké plus toho, že jsme to dokázali uhrát bez karet a bez zranění, když vezmu i Radima Nepožitka, který to až na Karvinou před námi celé odehrál. Takže jsme byli kompaktní a automatismy fungovaly celkem dobře. Musím ještě zmínit, že nám zachytali v několika utkáních perfektně brankáři.

Náš tým se rozhodně nedá označit jako nějaký extra defenzivní, naopak jsme hodně ofenzivní mužstvo, které velmi rádo útočí. Co na to říká obranná čtyřka, netrnul si někdy?
Občas se to na nás valí. (s úsměvem) Nevím, jak bych na to odpověděl...Pokud nechtějí ofenzivní hráči tolik bránit, tak musí natolik útočit, aby už protivník neměl sílu na útočení. Když pak není síla vyjet v pěti, šesti hráčích, tak je malá pravděpodobnost, že z toho něco uděláš. A nám se právě na podzim dařilo protivníky v obraně hodně zaměstnávat a neměli tolik sil na útočení.

Pokud bychom měli zmínit nejpovedenější výkon podzimní části, hodně se zmiňuje zápas s Táborskem, jaký zápas by to byl podle tebe?
Že bych vybral nějaký konkrétní zápas, to ne. Ale hodně se mi líbila první půle ve Vlašimi. Kdybychom v ní nedali jen jeden gól, tak bychom i Vlašim zlomili. Druhý poločas už nebyl z naší strany povedený...Hodně zápasů jsme měli takových, že jeden poločas byl nadstandardní a jeden zase průměrný až podprůměrný, například proti Sigmě B. Ale zachytali nám brankáři a měli jsme i štěstí.

Zahrát si první ligu? Chuť určitě mám!

Tradiční otázka posledních dnů, kdo bude na jaře naším největším konkurentem v boji o postup?
Myslím si, že Hradec a Karviná. Hodně nám napoví první zápas s Ústím.

Fanoušci jistě dobře ví, že máš bohaté zkušenosti s první ligou. Určitě máš ještě chuť si ji ještě zahrát...
Určitě ano. Zdraví slouží. (klepe na dveře) Chuť mám, ve Znojmě jsem našel jakoby novou chuť do fotbalu, protože poslední rok ve Slovácku to nebylo ono. Chodil jsem hrát i za béčko třetí ligu, i když jsme hráli taky dobře, ale pořád to byla třetí liga. Druhá liga to je přece jen něco jiného, jsem rád, že pravidelně hraju, a že se nám daří. To, že se nám daří takovým způsobem, to je takový bonus, a když se nám podaří postoupit, tak to bude maximální spokojenost. Věřím a doufám, že i příští rok budu maximálně připravený, a že to zvládnu.

Po konci podzimu ve FNL se nesly tréninky v uvolněné náladě. Vyzkoušeli jste si například hokej, florbal, bowling. Ke kterému sportu tíhneš nejvíce?
Baví mě hokej, i když v podstatě mě baví všechny sporty. Jsem všestranný, nemám problém se zapojit do spousty sportů. Když se o něco hraje, tak je tam i náboj. Hráli jsme o zákusky, ovoce, snídani, chlebíčky. Je to lepší, než běhat po lesích.

Například hokej to je trochu jiný pohyb, v zápřahu je jiné svalstvo, jde to cítit?
Jde to cítit. Já to řeknu takhle, ať už to člověk umí, nebo neumí a chce to dělat, tak dá zabrat vše. Když to nechce dělat, tak si řekne v pohodě.

Relaxem je pro mě zahrada, ale vánoční svátky budou cukroví a pohádky

Co je tvým únikem od fotbalové stresu a relaxem?
Doma předěláváme zahradu, tak si kutím na zahradě. To je pro mě asi největší odreagování od fotbalového stereotypu.

Na konci roku byl celý tým společně na zabíjačce a aktivně se zapojil, na tobě bylo vidět, že to není tvoje první zabíjačka...
Kamarád Kečup mě občas bere takhle na zabíjačky. Když mi svěří nějakou práci, tak si to rád vyzkouším. (s úsměvem) Potom člověk ví i z vlastní zkušenosti, co to obnáší, ne, že se na to jen dívá a říká si, jak je to jednoduché. Je potřeba si to vyzkoušet.

Zmiňoval si, že rád kutíš. Budou se na tento způsob odehrávat i vánoční svátky?
To ne. Cukroví, pohádky, tam bude úplné vypnutí. (s úsměvem)

Co by jsi vzkázal a popřál fanouškům 1.SC, ať už k vánočním svátkům nebo do nového roku?
V prvé řadě, ať jsou zdraví a také ať chodí na fotbal. Doufám, že je budeme bavit stejným způsobem jako na podzim, a že na konci oslavíme postup.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies
×
Odehrané v 15:00 |
1.SC Znojmo FK
FK Blansko