FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Upletli jsme si na sebe bič, ale je krásné si takový bič uplést, říká Radim Kučera

Upletli jsme si na sebe bič, ale je krásné si takový bič uplést, říká Radim Kučera Z n o j m o - Po prezidentu a majiteli klubu přichází na řadu i hodnocení podzimní části Fotbalové národní ligy od trenéra Radima Kučery. Ten byl samozřejmě také s účinkováním svých svěřenců spokojený. On i samotný rozhovor se nesl opravdu v pohodovém duchu a znojemský lodivod sem tam sáhl i pro nějaký ten vtípek.

 
 
 

Po 16. kolech první místo v tabulce, 33 bodů asi je zbytečné ptát se, jestli jste spokojený. Ale přesto to udělám....
Pochopitelně velká spokojenost, nadplán, nadstandardní počet bodů, nadstandardní výkony. Podzim byl z naší strany velice dobrý. Už jen to, že na poslední zápas přišlo skoro 2000 diváků, je ohodnocení hráčů a naší práce a toho, že diváci se chodili fotbalem bavit.

Kde byl v podzimní části dle vás klíčový bod, kdy jste začal tušit, že první polovina soutěže bude úspěšná?
Nejvíce nám pomohla výhra v Ústí nad Labem (3. kolo pozn. red.). První kolo jsme jeli k nováčkovi z Vyšehradu, což byl nevyzpytatelný soupeř a chytli jsme se. Výkon na první kolo velice dobrý. Další zápas jsme hráli doma s Karvinou a věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. První poločas výborný, druhý už byl horší. V Ústí jsme prohrávali o půli 1:0, výkon v první půli byl jako na houpačce. Druhé dějství bylo úplně o něčem jiném, utkání jsme otočili a zvítězili 2:1. Cítil jsem, že se tým dostal do pohody a je schopen konkurovat i těm celkům, které před sezónou uvažovaly o postupu, což Ústí a Karviná byly.

Odehráli jsme na podzim spoustu dobrých utkání, které bylo nejvíce povedené?
Líbil se mi hodně zápas s Táborskem. Hráli jsme už s nimi v přípravě, tam si nás celkem povodili, věděl jsem o síle a kvalitě Táborska. V ostré sezóně to bylo jiné, celých devadesát minut od nás mělo velmi povedené parametry. Nejvíce šťastné utkání bylo s Opavou. Opava byla lepším týmem, ale zvládli jsme to. Ale bylo to třeba i vyrovnání v 90. minutě v Pardubicích nebo již zmíněné otočení výsledku v Ústí.

Teď se zeptám opačně, který výkon byl dle vás nejméně povedený?
Samozřejmě to budou většinou prohrané zápasy, byly tam pasáže, kdy jsme z toho vypadli. Jeden poločas jsme hráli výborně a druhý...Nelíbil se mi třeba vůbec první poločas domácího utkání s Třincem. V druhé části z toho ale byl nakonec brankostroj.

Co jistě zaujme, je naše skóre, 33 branek je skvělý ofenzivní počin, především pak v domácím prostředí to byly "gólové hody"...
Hodně mě upoutal seriál Okresní přebor, kde padla mimo jiné hláška - Kolik gólů dáme, tolik bodů máme. Na to jsem se v taktice zaměřil. (smích) Ale teď vážně, myslím si, že takovou ofenzivu by si přál každý trenér. Vidím kluky, jak pracují, jak sbírají body, jak je to stmeluje, posouvají se dál. Byl bych rád, kdyby se například postoupilo do první ligy, aby se hráči, co tady hrají, ukázali a dostali třeba nějaké angažmá v zahraničí. Z toho bych měl dobrý pocit.

Obvyklá otázka na trenéra je, kterého hráče by nejvíce vyzdvihli. Ovšem my jsme zvládli podzim hodně týmově, i pokud se podíváme na góly, podělilo se o ně několik hráčů...
Vidím to stejně. Navíc si to sedlo tak, že hráči nebyli až na výjimky zranění. Obrana hrála stále ve stejném složení, což byla výhoda. V ofenzivě si to hráči pěkně rozdělili. Nebyl tady někdo, kdo by výrazněji vyčníval. Osobně jsem velmi rád, že v létě přišel Mezla (Radek Mezík pozn. red.). Přišla velká zkušenost, osobnost, přišel borec, který i na tréninku ukazuje hráčům, že se i v tomto věku musí trénovat na 110 procent. Má na kabinu dobrý vliv. Beru to komplexně, je herně, tréninkově i charakterově výborný. Hráči se vedle něj mohou učit, nemyslím teď Heliho (David Helísek pozn. red.), ale ostatní. (s úsměvem)

Upletli jsme si na sebe podzimními výkony na jaře bič?
Každopádně, ale je krásné si na sebe takový bič uplést. Hráči si nyní musí psychicky i fyzicky odpočinout, přes dovolenou nabrat síly a připravit si hlavu a tělo na jarní část.

Poslední otázka míří na posily, jak to vypadá?
Máme vytipované hráče. Máme na to čtyři týdny, aby se hráči dořešili a v týmu vzrostla konkurence. Netvrdím úplně, že by to měly být top posily, ale hráči, kteří přinesou konkurenci a neklid pro stávající hráče, že musí stále bojovat dál a dál. Budu rád, když se tu v zimě tři, čtyři hráči objeví. Na konci podzimu zde byli také hráči na testy, jeden z nich by se měl objevit i na startu zimní přípravy.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies