FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

All-stars podle hráčů 1.SC. Volba redakce

 All-stars podle hráčů 1.SC. Volba redakce Z n o j m o - V sobotu jsme informovali o nové rubrice, s kterou se budete setkávat v prosinci. Jedna se o nejlepší jedenáctku podle hráčů 1.SC Znojmo FK. Na úvod a představení však do děje zasáhne redakce. První jedenáctka tedy bude podle jejího výběru, pak už budou následovat hráči a jejich volby.

 
 
 

Sestavit nejlepší jedenáctku světa se zdá být zdánlivě jednoduché, ale dalo nám to pořádně zabrat. Výborných hráčů běhá po světě opravdu hodně, a tak to na některých postech bylo pořádné dilema. Zvolili jsme rozestavení 4-3-3, což je velmi ofenzivní rozestavění, využíváne hojně především nizozemskou reprezentací a jejím pojetím totálního fotbalu. Využívá ho i český trenér Zdeněk Zeman. Tento systém je náročný na fyzickou kondici, s čímž ale naše vybraná jedenáctka nemá problém. Pressing, rychlost, dynamika.

Na brankářském postu to byla jasná volba, v současnosti není komplexnějšího a kvalitnějšího gólmana. Manuel Neuer ukazuje svoji extratřídu každý zápas a s ním v bráně máte i jednoho stopera navíc. Jako kapitána jsme vybrali Philippa Lahma. S céčkem na ruce dovedl Německo k titulu mistr světa, Bayern pak k triumfu v Lize mistrů, to mluví za vše. V záložní formaci se pro někoho překvapivě objevil Koke s Atletica Madrid. Ten však hraje ve skvělé formě a jeho práce pro tým je nenahraditelná, ne nadarmo ho v létě lanařilo Barcelona. Střed pole pak patří Modrićovi z Realu Madrid, hráč výborný jak do ofenzivy, tak defenzivy, prakticky neztratí míč. Robben dostal přednost před Di Máríou, ale bylo to opravdu těsné.

V ofenzivě se budeme spoléhat na obrovské individuality v podobě Cristiana Ronalda a Zlatana Ibrahimoviće. Ibrahimović je na hrot ideální volbou. Je to hráč vysoký, takže si poradí s centry, na svoji výšku však abnormálně technicky vybavený. Dokáže zakončit z jakékoliv pozice a pokud je potřeba, stáhne se do zálohy a rozděluje milimetrové pasy v našem případě Ronaldovi a Sánchezovi. Alexis Sánchez byl naši poslední volbou, v Arsenalu momentálně disponuje skvělou formou, byl to však těžký boj s Marco Reusem, Agüerem a Suárezem.

Určitě postrádáte Messiho. My jsme ho nakonec do naší sestavy nevybrali. Na náš vkus už by to bylo moc individualit. Navíc máme v sestavě Ibrahimoviće a jeho působení v Barceloně nebylo zrovna idilické.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies