FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Dobré ráno Znojmo - Sloučení znoj. klubů? Myšlenka byla už dříve

Z n o j m o - Jak dobře víte, v roce 2001 vznikl sloučením dvou znojemských klubů 1.SC Znojmo FK. Tato myšlenka se ale objevila už v zimě 1990. Po roce 1989 nastaly nové ekonomické podmínky a právě sloučení se jevilo jako dobré řešení. FC Znojmo a SKP Znojmo Práče se tehdy nedohodly a šly svoji vlastní cestou ještě takřka deset let.

 
 
 

Tento článek se objevil v tisku v zimní přestávce krátce před rokem 1991. My vám nabízíme přepis tohoto článku, který pochází z kroniky Roberta Knebla, jež ji dostal darem od dlouholetého věrného fanouška znojemského fotbalu Jana Kavalce. Není to první příspěvek, které jsme z tohoto materiálů použili.

PŘEPIS Z DOBOVÉHO TISKU / V prosinci se už počtvrté činovníci fotbalových oddílů FC Znojmo a SKP Znojmo Práče na jednání o sloučení. Iniciátorem byly výkonné výbory OV ČeSTV a fotbalového svazu, cílem zabezpečení rozvoje fotbalu ve městě v nových ekonomických podmínkách. Výsledek závěrečného jednání, stručně řečeno, zní: spolupracovat ano, slučovat ne! Zda rozhodnutí je moudré a zda se možná nepromarnila jedinečná šance, ukáže výslednost znojemských mužstev v příštích letech.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies