FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Machala po poháru: Věřím, že nám tato výhra pomůže do dalších bojů

Machala po poháru: Věřím, že nám tato výhra pomůže do dalších bojů Z n o j m o - Byly to podobné nervy jako v nedělním utkání Fotbalové národní ligy se Zlínem. Tentokrát však se šťastný koncem, těsné vedení jsme v oslabení udrželi a mohli slavit postup do dalšího kola Poháru České pošty. Trenér Oldřich Machala byl pochopitelně s výhrou nad těžkým soupeřem spokojený. Rozhodně ale nepodléhal euforii, náš tým totiž už v neděli čeká těžký zápas na Žižkově.

 
 
 

Věříte, že je touto výhrou zlomeno prokletí domácích zápasů?
Už jsme to potřebovali. Je škoda, že jsme to nezvládli už dříve, což nás strašně mrzí. Před zápasem jsem říkal, že zápas se Zbrojovkou by nás mohl nakopnout. Věřím, že nám tahle výhra pomůže do dalších bojů ve FNL.

Asi nám hodně pomohl rychlý gól a také fakt, že jsme hned neinkasovali jako třeba proti Pardubicím?
To byla první věc. Začali jsme velmi dobře, aktivně, dostali Zbrojovku pod tlak a vstřelili rychlý gól. Byly tam i další příležitosti. Prvních 15 minut bylo velice dobrých a soupeře jsme přehrávali. Hráli jsme velmi dobře z bloku a jsem rád, že jsme neinkasovali.

Byl to výkon podle vašich představ?
Teď na Žižkově to bude možná něco podobného, protože Žižkov bude muset hrát do naší plné obrany. Já doufám, že k utkání přistoupíme stejně jako proti Brnu a nebudeme pouštět Žižkov do šancí. Samozřejmě vím, že to bude těžký zápas, ale chtěli bychom uspět.

Výhra vás určitě těší i kvůli fanouškům?
Jsem velice rád, že jsme vyhráli. Diváci nám ohromně pomohli, povzbuzovali nás. Musím jim poděkovat za to, že nás dotlačili k postupu.

Teď ale k nepříjemné věci. Radek Buchta červená, to je pro ligu velká komplikace.
Je to velká komplikace, protože si myslím, že Buchtič (Radek Buchta pozn. red.) hrál vůbec nejlepší zápas. Hrál velmi dobře a myslím, že první žlutá karta vůbec neměla být. Že to byl čistý zákrok. Je to pro nás obrovská komplikace. Je to kvalitní hráč a my kvalitní hráče potřebujeme.

Asi se výhra příliš horlivě slavit nebude? Už v neděli nás totiž čeká ligové utkání na Žižkově.
To je jasné, slavit se nic nebude. Postoupili jsme v poháru, což je fajn. Ale v neděli nás čeká zápas na Žižkově, který bude ohromně těžký a potřebujeme uhrát body.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies