FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Proti Varnsdorfu debut, nyní se těší Jakub Pokorný na Zlín

Proti Varnsdorfu debut, nyní se těší Jakub Pokorný na Zlín Z n o j m o - Teprve nedávno mu bylo osmnáct let a už si odbyl debut v A-týmu i ve Fotbalové národní lize. Stalo se tak proti Varnsdorfu a Jakub Pokorný i přes prohru rozhodně nezklamal a na stoperském postu si své odpracoval. V rozhovoru jsem hodnotili nejen jeho debut, ale dostalo se i na nadcházející nedělní domácí zápas proti Zlínu.

 
 
 

Proti Varnsdorfu debut v A-týmu i Fotbalové národní lize, jak jsi utkání vnímal?
Cítil jsem se dobře, byl jsem na to nachystaný. Bohužel jsme dostali dva rychlé góly, to pak ovlivnilo celý zápas.

Nerozhodily tě rychle inkasované branky?
Pořád jsem chtěli vyhrát, do půlky jsme dali kontaktní gól a měli i pár dobrých závarů. Bohužel z toho nic nebylo.

V čem byl Varnsdorf nebezpečný? David Ledecký zmiňoval v rozhovoru rychlé brejky. Souhlasíš?
Určitě, měli strašně nebezpečné protiútoky. Zahrávali jsme například standardku a hned přišel rychlý kontr, často nás přečíslovali. Padli z toho prakticky všechny góly.

Martin Hudec, s kterým jsi byl ve stoperské dvojici, musel v první půli střídat. Jak sis pak zvykal na souhru s Radkem Buchtou?
Ne, Buchtič (Radek Buchta pozn. red.) už má na stoperu také něco odkopáno. Se souhrou nebyl problém.

Ty jsi byl příjemné překvapení letní přípravy, probojoval ses v necelých osmnácti do A-týmu. Pak ale bohužel přišlo zranění...
Odtrénoval jsem celou přípravu, chodil na každý trénink a v prvním zápase za juniorku jsem se zranil. Je pak těžké se do toho po zranění zase dostávat.

Přišly ti po utkání nějaké gratulace.
Hlavně od rodičů, kteří mě hodně podporují.

Pojďme ke Zlínu. Ty jsi proti němu odehrál v přípravě poločas. Co o něm soudíš?
Byl to přípravný zápas na samém začátku letní přípravy, kdy se ještě oba týmy rozehrávaly a formovaly. Ale kdybych mohl soudit podle něj, tak je Zlín hodně nebezpečný v útoku. V obraně by mohl mít rezervy, ale v ofenzivě je určitě nepříjemný. Má tam rychlé hráče.

V neděli bude již otevřen nově zrekonstruovaný stadion. Těšíš se?
Těším se. Věřím, že bude dobrá atmosféra a fanoušci nás podpoří.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies