FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Leoš Kalvoda po herním soustředění v Turecku

Trenér Leoš Kalvoda po herním soustředění v Turecku Z n o j m o - Ve čtvrtek před třetí hodinou se objevil před stadiónem na ČAFCE klubový autobus. To bylo neklamné znamení, že se znojemští fotbalisté právě vrátili z herního soustředění v Turecku. Naše kroky samozřejmě hned vedly za trenérem Leošem Kalvodou, který hodnotil soustředění v obsáhlém rozhovoru.

 
 
 

Na úvod nemůže přijít jiná otázka. Jak hodnotíte soustředění v Turecku?
Myslím, že splnilo účel, s kterým jsme tam jeli. Věnovali jsme se hlavně herním věcem. My jsme tam prakticky byli mezi prvními výpravami. Ostatní české kluby tam dojely až po nás. Měli jsme tak k dispozici hřiště s perfektní trávou, protože se na ní ještě moc netrénovalo. Myslím, že i soupeři nás dobře prověřili. Až tedy na poslední zápas proti Poltavě. Ta totiž při svém vedení 1:0 hodně zdržovala hru. To už by bylo lepší trénovat, než hrát takový zápas.

Který ze tří soupeřů vás nejvíce prověřil?
Myslím, že všichni až na Poltavu. Machačkala má svou kvalitu. Tobol Kostanaj byl velice nepříjemný, když prohrával, tvrdý až zákeřný. Také z toho utkání mámě nějaké šrámy. A Poltava, ta to pojala tak, jakoby hrála o body. I její trenéři zdržovali. Letěl na ně míč a místo, aby ho rychle podali, tak to protahovali. Hráči se váleli po zemi, zdržovali. Hlavně tedy druhý poločas. Z té druhé části se odehrála tak čtvrt hodina.

Neměl jste první dny špatné spaní. Nejprve zlomená ruka Romana Hříbka, pak tržná rána na hlavě u Todora Yonova?
Tak u Todora to bude za deset dní v pohodě, taková zranění se stávají. Hodně mě mrzí Roman Hříbek, už se do toho pomalu dostával a pak přijde tohle. Nešťastný pád na tréninku a prasknutá kost.

Vy jste zmiňoval, že Tobol Kostanaj hrál hodně agresivně. Dokonce jste chtěl v jednu chvíli hráče stáhnout ze hřiště.
Je to pravda. Bylo to zhruba pět minut do konce utkání. Přišel tam šlapák, to byl zákrok na zlomení nohy. Tak jsem řekl rozhodčímu, že jestli takhle bude pokračovat a nebude to pískat, tak jdeme ze hřiště pryč.

Co se týká herního projevu. Už se to blížilo ideálu?
Většinou to byly většinou první poločasy, kdy jsme nastoupili v sehranější sestavě. Potom už se to vždy prostřídalo, pak už je to trochu o něčem jiném. Ale musím, říct, že když jsme prostřídali sestavu proti Poltavě, tak jsme jí pak prakticky ve druhém poločase nepustili za půlku. Taky tam byl jeden nepříjemný zákrok. Vašíček inkasoval šlapák nad koleno a bylo jediné štěstí, že z toho byl jen naražený sval.

To jste asi poměrně trnul při zákroku na Vašíčka? Stále totiž v týmu není typologicky podobný hráč.
V posledním utkání Váša střídal, tak jsme to zkoušeli na hrotu s Crnkićem a Reljićem. Je to pak úplně jiná hra. Je to víc běhavější, ale zase neudrží tolik balónů co Vašíček. Musím i říct, že Vašíček je momentálně opravdu ve slušné formě.

K hledání útočník k Vašičkovi, je něco v jednání?
Jsou rozjednaní dva hráči, ale uvidíme, jak to všechno dopadne.

Už máte v hlavě ligovou základní jedenáctku?
Už se to celkem rýsuje. Můžou tam být nějaké drobné změny, ale ta kostra už tam v podstatě je.

Radost vám určitě udělal návrat Patrik Hrošovského?
Určitě. Hrál celý zápas proti Tobolu Kostanaj a podal dobrý výkon. Když bude takhle pokračovat, určitě nám zase pomůže.

Novám hráčem v kádru je Eric Liener, jak se v Turecku jevil?
Má předpoklady. Musí ale na sobě zapracovat a hodně přidat. Stále je to devatenáctiletý kluk, který má vše před sebou. Příslib do budoucna to určitě je.

Hráči si určitě Turecka užili, jak jste si ho užil vy?
Dopoledne a odpoledne jsme bývali na tréninku. Akorát v pondělí jsme měli odpoledne volno, aby se kluci mohli projít, koupit nějaké dárky přítelkyním a rodinám. Jak jsem je sledoval, tak si nákupy hodně užívali, protože tam se smlouvá, a to byli ve svém živlu. (s úsměvem)

Pustil jste se také do smlouvání?
Samozřejmě, bez toho to nejde. Turky by to pak ani nebavilo. (s úsměvem)

Byla nějaká negativa při soustředění?
Akorát ta zranění. Jinak vše proběhlo v pohodě, žádné porušení nebo průšvihy nebyly.

Nebude to pro hráče nyní trochu šok? Vrátit se z tepla do promrzlé vlasti?
Samozřejmě v Turecku bylo lepší počasí, ale když bude počasí ve Znojmě, jak je nyní, tak to bude v pohodě. To už vydrží.

Jaký je program pro následující dny. Mají teď hráči volno?
Zítra a v sobotu mají hráči volno, v neděli je už čeká trénink. V pátek je fotbalový ples, tak jsem jim dal volno, aby se na něj mohli nachystat a užili si rodin. V sobotu je zase po plese, tak aby se dali trochu dohromady. Vím, jak to tam chodívá. (s úsměvem) Další volno už si nemůžeme dovolit, za čtrnáct dní začíná liga.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies