FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Kalvoda se účastnil besedy ve Velkém Týnci

Trenér Kalvoda se účastnil besedy ve Velkém Týnci V e l k ý T ý n e c / Z n o j m o - Ve Velkém Týnci se ve čtvrtek 19. prosince konala jedinečná beseda, které se účastnil i trenér Znojma Leoš Kalvoda. A měl kolem sebe vybranou společnost, co jméno, to trenérská ikona - Karel Brückner, Pavel Vrba a Petr Uličný. O zábavu a zajímavé povídání tak bylo dopředu postaráno a s moravskými trenéry nuda rozhodně nehrozila.

 
 
 

Autorem následujícího textu je Radek Heloňa/olomouc.cz

Pánové trenéři, začněme aktuálním nefotbalovým tématem adventu. Jak jej prožíváte?
P. Uličný: Snažím se pod vedením manželky nakoupit dárky, radost vnoučat je to nejhezčí. Koupil jsem už dva kapry.
K. Brückner: O mě se ví, že svátky nějak neprožívám. Nechodil jsem ani do prvomájového průvodu. Takže budu vstávat jako každý den, až mě manželka probudí a řekne mi, abych vytáhl rolety.
P. Vrba: Pro mě je to hlavně o návštěvě rodiny a známých, které jsem půl roku neviděl.
L. Kalvoda: Okna mám umytý. Manželku na besedě nemám. Ta moje mi řekla, že je na ty naše kydy o fotbalu zvyklá...

Jak jednotliví trenéři hlídali nebo hlídají hráče mezi svátky? Zda dodržují váhu, životosprávu?
L.K.: Jak říkával Karel vždy na začátku přípravy. "Začneme zostra"
P.V.: Já jsem nikoho nemusel kontrolovat, ani Horvátha. Jediný, kdo měl nadváhu v Plzni, jsem byl vždy já...
K.B.: Nikde jsem nikdy nejezdil. Neměl jsem žádný sazebník pokut. O jedinou pokutu mě kdysi Lauda prosil, protože před tréninkem hrál karty. Tak mě usmlouval na patnáct set.
P.U.: Ale Karle, já si pamatuji, jak jsem přišel do Sigmy v roce 1977, byli jsme kdesi na soustředění, pili jsme večer džus a tys nám tam tu vodku odhalil. Tehdy to bylo, myslím, za dvě stě korun.

Jak byste sami na sebe pohlíželi jako trenéři?
P.U.: Byl bych ten největší darebák. Dnes hráči drží životosprávu, mají regeneraci a mohou hrát do 37 let. Jsou to profíci. Já jsem měl jednou průšvih, byl jsem vedle fotbalu zaměstnán v Sigmě. Byl jsem snad "nástěnkář" a po jedné akci jsem ráno nepřišel do práce. Ale nástěnku jsem udělal odpoledne a potkal mě tehdejší ředitel a říkal: "Teda soudruhu Uličný, vy chodíte do práce i odpoledne, to jste mě potěšil."
K.B.: Jako hráči mi vytýkali, že jsem byl málo ambiciózní. Málo se ví, že jsem třeba hrál i jeden zápas za Slavii Praha, chtěli mě, ale já jsem tam nějak nechtěl. Tehdy nebyly ty rozdíly tak velké, i když jsme hráli nižší soutěž. I jako trenéra mě pak Milan Máčala přesvědčil, abych začal dělat trenérskou třídu. Ale zpět k otázce, zase jako já jsem byl dobrý hráč, takže bych se sám sobě určitě hodil.
P.V.: V Havířově byl přísný trenér (Petr Uličný, pozn. red.). Kdo zlobil, musel na šachtu. Dřív se více bránilo a já byl vyloženě pes obranář. Dnes bych sám sebe nestavěl. Ale když tady pan Brückner říká, že se má rád, tak si vlastně uvědomuji, že jsem byl také skvělý fotbalista.
L.K.: Já jsem mě vše na pracovitosti založené. Taky jsem nebyl bůhvíjaký talent. Petr Hořava vždycky vzpomíná, jak jsem z Přerova dojel ve staré Oktávce a měl tepláky s gumičkama přes chodidla.

CELÝ ČLÁNEK NAJDETE NA WEBU OLOMOUC.CZ

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies