FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér U13 Miroslav Turek: Cílem je vychovat komplexní fotbalisty

Trenér U13 Miroslav Turek: Cílem je vychovat komplexní fotbalisty Další trenér mládeže, kterého jsme vyzpovídali je Miroslav Turek, trenéra U13 (ročník 2001). Jeho svěřenci jsou po podzimu na 7. pozici. Miroslav Turek pracuje s týmem již druhou sezónu, tým přebíral na začátku žákovského věku, po příchodu hráčů z přípravky. Trenér Miroslav Turek svoji hráčskou kariéru začínal v týmu SKP Znojmo, poté odešel do Tasovic a za zahraničním angažmá do rakouského týmu SV Eintracht Pulkautal, po návratu z Rakouska oblékal dres IE Znojmo a Chvalovic, nyní aktivně hraje za Mramotice. Trenérská kariéra není tak pestrá jako hráčská, první trenérské zkušenosti získával u přípravky 1. SC Znojmo, poté přebral ročník 2001 v kategorii U12 a pracuje s ním i nyní.

 
 
 

Po skončeném podzimu jste v polovině tabulky s 24 body, v minulé sezóně jste měli 28 bodů na konci soutěže, panuje tedy spokojenost?
To určitě, v loňském roce jsme po podzimu nasbírali 15 bodů, které nám stačily na 10. místo. Letos jsme se zlepšili ve všech směrech a to nám vyneslo 7. místo s 24 body. Výsledky pro nás nejsou prioritou, naším cílem je vychovávat komplexní fotbalisty, kteří jednou budou třeba běhat po ligových trávnících.

Nyní na podzim jste dokázali porazit mužstva jako Jihlava, Sparta Brno, Líšeň, jen velmi těsně jste podlehli Slovácku. S těmito týmy jste v minulé sezóně prohrávali výrazným rozdílem, jde zde vidět právě to zlepšení?
Přidal bych k nim ještě Velké Meziříčí. Zlepšení tady je, a to v nasazení, bojovnosti, důrazu v osobních soubojích a chuti po vítězství, což nám v loňském roce chybělo.

Jaká je vlastně úroveň soutěže, hrající se na šíři hřiště, na obou polovinách?
Podle mého názoru pro věkové kategorie U12 a U13 je systém hraní na obou polovinách hřiště dobrým řešením, protože hráči nemají tolik času a prostoru jak na velkém hřišti. Tudíž se musejí rychleji rozhodovat.

Myslíte si, že Vaše mužstvo bude lepší fotbal předvádět na velkém hřišti než nyní na šířce?
Rozhodně bych si to přál, proto budeme v jarní části postupně nacvičovat herní situace, které jsou charakteristické pro velké hřiště.

Nejlepším střelcem celé soutěže je Kaššai, který dal 48 branek, dříve hrával v obraně, nyní nastupuje v útoku. Může právě tato změna být jedním z faktorů lepších výsledků?
Robert je pro nás klíčovým hráčem, který se podílel skoro na polovině našich branek. Na otázku, že hrával v obraně, bych uvedl, že jako spousta kluků v jeho věku má problémy v oblasti tělesného rozvoje, které řešíme zapojením koordinačních a rychlostních cvičení. Robert na tomto hodně zapracoval, a proto nastupuje na hrotu útoku.

Obrana Vašeho mužstva je třetí nejhorší, kdyby jste nedostali tolik branek, mohlo by být umístění a bodový zisk možná i daleko lepší, jste stejného názoru?
Ano, to je pravda. Pozdě přistupujeme k hráčům, někdy se dostaneme pod tlak a z toho potom pramení spousta chyb. Proto musíme zapracovat v zimní přípravě také na obranné činnosti.

Převážná většina mužstva navštěvuje fotbalovou třídu při ZŠ Mládeže, mají tedy více tréninkových jednotek než ostatní, jde zde vidět rozdíl?
Určitý rozdíl tu je, ale u hráčů v tomto věku zatím převažují individuální schopnosti.

Jaké utkání bylo dle Vás nejpovedenější a které Vám naopak nevyšlo?
Povedených utkání bylo více, jenom bych vyzdvihl utkání proti Slovácku, Jihlavě a Přerovu, kde jsme prohrávali už o čtyři branky. Nakonec se ukázala vnitřní síla mužstva a chuť po vítězství, která znamenala výhru. Za nepovedené určitě zápasy proti Zlínu a Vyškovu.

Na čem je potřeba v zimní pauze zapracovat a zlepšit?
Musíme zlepšit kondici, obrannou činnost a dalším našim neduhem je proměňování šancí.

Slovo na závěr

"Na závěr bych chtěl poděkovat hráčům za přístup k tréninkům a utkáním. Dále druhému trenérovi Standovi Moravcovi, který zároveň starostlivě pečuje o hrací plochu na Čafce. Nesmím opomenout rodiče a fanoušky, kteří nám vycházejí ve všem vstříc a vytvářejí skvělou atmosféru při utkáních. Také vedení klubu si zaslouží uznání za vytvořené podmínky."

Nejlepší střelci mužstva: 48 - Kaššai, 14 - Stašková, 10 – Kohoutek, 9 – Ošťádal, 7 – Bohatý.

Podzim U13 v číslech
Umístění Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
71480624 116:143
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies