FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér U19 Bohumil Juřica: Bodově i herně to mělo být o mnoho lepší

Trenér U19 Bohumil Juřica: Bodově i herně to mělo být o mnoho lepší K dalšímu rozhovoru s trenérem mládeže jsme si vybrali Bohumila Juřicu, trenéra U19 (ročník 1995 a 1996). Bohumil Juřica přišel k týmu, před začátkem soutěže a tím se vrátil k trénování dorosteneckých mužstev ve Znojmě po třech letech. Svoji trenérskou kariéru rozjel v Hrušovanech nad Jevišovkou, kde prvně působil v roli asistenta trenéra u divizního mužstva, po pádu do krajského přeboru přebral tým jako hlavní trenér. Další jeho kroky vedly právě do Znojma. Poté si odskočil k mužům ČAFC Židenice, které v té době působili v krajském přeboru mužů a k devatenáctce Líšně, aby se nyní v létě opět vrátil na místo činu, do Znojma. Jeho svěřenci zakončili podzim na šestém místě.

 
 
 

Jak jste spokojen či nespokojen s podzimní částí? Rozdělte na umístění, bodový zisk a hru?
Vzhledem k tomu, jak je soutěž vyrovnaná, tak šesté místo beru i když…..! Bodově i herně to mělo být o mnoho lepší. Některé zápasy jsme nezvládli.

Je cílem hrát o postup do nejvyšší dorostenecké soutěže?
Každé zdravé mužstvo by mělo mít ambice hrát o nejvyšší příčky, ale náš případ to bohužel není. Chybí kvalita, pokora a soudnost, takže cíl první dorostenecká liga zatím padá.

Před začátkem sezóny jste přišel k týmu od konkurenční devatenáctky Líšně, srovnejte práci tam a nyní v našem klubu?
V Líšni jsem nebyl pod tak velkým tlakem. Chtěl jsem se posunout o krůček dál, a proto jsem do Znojma šel. Ale nejsem si jist, jestli se to dost dobře povedlo. Jinak ta práce je srovnatelná.

Až na malé výjimky jste domácí utkání zvládali vyhrávat a naopak ve venkovních utkáních jste takovou úspěšnost neměli, dokážete si to vysvětlit, kdyby jste zvládli více venkovních utkání, umístění by bylo daleko lepší?
Právě v těchto zápasech jsme potřebovali onu soudnost a pokoru před soupeřem. Kluci si mysleli, že to půjde samo, bohužel tomu tak nebylo. Zápasy v Olomouci, Břeclavi a Hodoníně byly naprosto odfláknuté a o to bylo mé zklamání větší.

Jak jste spokojený s hráčským kádrem, plánujete v zimním období posílení mužstva do jarních bojů? Je naopak někdo z hráčů na odchodu?
Tak a jsme u toho. Očekával jsem, že kluci ročník 1995 budou oporou, bohužel nestalo se tak. Jeden neměl rád toho, druhý zas onoho, jeden si neměl co říct s tam tím, druhý zas s jiným a už byly problémy na světě. Kluci si to dávali hodně najevo a pak se to samozřejmě přenášelo i do atmosféry a projevu na hřišti. Přesto jsme to tak nějak dali dohromady a snažili s Pepou Hronem (trenér brankářů) s kluky o tom mluvit a řešit dané situace. Mladší ročník 1996 je pro mě příjemné překvapení a je na čem stavět. Ve zkratce jsem spokojen tak půl na půl. Jestli u týmu zůstanu, určitě přijde ke změnám.

Během podzimu často někteří hráči devatenáctky vypomáhali juniorce, jak byla provázanost mezi U19 a juniorkou?
Vzhledem k tomu, že se juniorka teprve buduje, bylo potřeba pomoc, a proto někteří kluci chodili vypomáhat. Bohužel si myslím, že to spoustě ublížilo víc, než pomohlo.

Nejlepším střelcem soutěže je Bogner, který zaznamenal 14 branek, což je skoro polovina vstřelených branek. Jak jste spokojený s jeho přínosem pro tým? Je to hráč, který by v budoucnu mohl oblékat dres A týmu?
Doufám, že se nebude posunovat do juniorky. Je to mladý kluk, který potřebuje fotbalově i lidsky dospět. Pro mě je velkým překvapením. Na svoji výšku je rychlostní typ, technik a hlavně je gólový, což je pro útočníka strašně důležité. Jestli se něco nestane, nezblbne a bude trpělivý, určitě šanci dostat musí.

Jaký byl nejhorší a nejlepší zápas podzimní části?
Nejpovedenější zápas jsme odehráli s Hlučínem, katastrofu jsme předvedli v Olomouci.

Jaké jsou plány pro jarní část sezóny?
Uzdravit mužstvo a hrát fotbal, který bude kluky bavit.

Slovo na závěr

"Chtěl bych touto cestou poděkovat za šanci pracovat v klubu, které si nesmírně vážím. Romanovi Nehybovi a Pepíkovi Hronovi za podporu ve chvílích kdy bylo ouvej a že jich nebylo málo. A nakonec všem klukům z mužstva, protože i přes veškeré problémy, které nás provázeli, je pro mě radost s nimi pracovat."

Nejlepší střelci mužstva: 14 - Bogner, 5 - Kirschner, 2 – Holčapek, Hájek, Kolařík, Kunst.

Podzim U19 v číslech
Umístění Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
61480624 32:23
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies