FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Sparta hrála velice dobře, říká o výpomoci juniorce Todor Yonov

Sparta hrála velice dobře, říká o výpomoci juniorce Todor Yonov J e v i š o v i c e - Nemohl kvůli žlutým kartám nastoupit v Teplicích a pomohl tak v utkání proti Spartě juniorce. Ani Todor Yonov však nezabránil prohře mladého týmu s tímto soupeřem. Po zápase jsme se zeptali zkušeného matadora a kapitána A-týmu jak on vidí ze svého pohledu Juniorskou ligu a samozřejmě také hodnotil samotné utkání.

 
 
 

Jak se vám hrálo s o generaci mladšími hráči?
Měl jsem čtyři žluté karty, takže jsem nemohl hrát v Teplicích, proto jsem šel pomoci juniorce. Někteří hráči jsou zranění, někteří nemocní, takže trenér Duda neměl moc velký výběr. Vcelku se mi hrálo dobře, kvalita sparťanského týmu byla ale úplně někde jinde, takže jsme bohužel prohráli.

Musel jste obranu hodně dirigovat? nastoupili s vámi v obraně dva velmi mladí hráči.
V obraně se mnou hráli dva šikovní mladí kluci. Pokec (Jakub Pokorný ročník 96 pozn. red.) je šikovný hráč, který toho má hodně před sebou. Dirigovat jsem to musel hodně, ale dvakrát jsme v první půli propadli, dostali jsme dva góly z dálky a ve druhé půli nás Sparta znovu zatlačila.

Jaké byly hlavní nedostatky ve hře Znojma, že vás Sparta přehrávala?
Je to tím, že Sparta hrála velice dobře, hráči jsou sehraní, mají naučené návyky a akce. Soupeř zkrátka bojoval, jezdil, hrál jednoduše. My jsme se s tím nedokázali srovnat, takže jsem bohužel prohráli.

Všiml jsem si, že někteří hráči už to v závěru utkání vzdali. Bylo těžké ještě kluky namotivovat a povzbudit?
Jsou to mladí kluci, někteří to zabalili už za stavu 2:0 pro Spartu. Těžko už se mi kluky hecovalo, nemůžu jim ale nějak nadávat nebo na ně úplně řvát.

Myslíte, že je to pro kluky velká zkušenost, když mohou hrát vedle takového hráče? Jste hvězdou a velkou ikonou a kapitánem A-týmu Znojmu, o odehraných zápasech a zkušenostech ani nemluvě.
Děkuji. Doufám, že pro některé hráče je to zážitek a svátek. Nevím, jak to mají, nebo jak to berou. Já jsem se na zápas těšil, dělal jsem, co jsem mohl. Akorát jsem zklamaný z výsledku a z průběhu zápasu.

Prospěje to mladým hráčům, když s nimi občas hrají hráči jako vy nebo Petr Drobisz?
Určitě jim to prospěje. Kluci se toho mohou hodně naučit, a kdyby do budoucna sem tam nějaký zkušený hráč z áčka nastoupil za juniorku, klukům by to určitě prospělo.

Co vy osobně soudíte o Juniorské lize?
Myslím, že je to rozhodně kvalitní soutěž, která mladým klukům určitě hodně pomůže a prospěje. Už je jen na nich, jak se s tím srovnají, jak se budou ve fotbale dále rozvíjet.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies