FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér U14 Libor Palička: Třetí místo po podzimu je velký úspěch

Trenér U14 Libor Palička: Třetí místo po podzimu je velký úspěch Z n o j m o - Mládežnické soutěže před týdnem skončily svoji podzimní část a je čas na rekapitulaci. Připravili jsme si pro vás rozhovory s trenéry jednotlivých týmu. Jako prvního jsem si pozvali Libor Paličku, který je trenérem U14 (ročník 2000). Dříve působil i u A týmu v roli asistenta a zároveň hrajícího trenéra B mužstva. Nyní se věnuje týmu U14, fotbalovým třídám při ZŠ Mládeže a zároveň je trenérem v rakouském mužstvu St. Bernhard. Skončený půlrok považuje za jeden z největších úspěchů mládežnického fotbalu 1.SC Znojmo. Tým pod jeho vedením je zatím po podzimu na vynikajícím třetím místě.

 
 
 

Mužstvo na podzim jen třikrát prohrálo, a to s favority soutěže (Zlín, Zbrojovka, Slovácko) předpokládám, že s výsledky jste spokojen?
Samozřejmě, že s výsledky musíme být spokojeni. Před sezónou jsme počítali, že na velkém hřišti budeme mít lepší výsledky než v předchozích dvou letech na malém hřišti, ale že tento podzim bude tak úspěšný jsme nečekali.

Disponujete celkem širokým kádrem, pravidelně dostávají příležitost všichni hráči, je to jeden z důvodů výborného umístění?
Je to určitě jeden z důvodů, ale nejenom šířkou kádru, ale i univerzálností některých hráčů, kteří můžou nastupovat na více postech. Tímto jsme mohli reagovat na sílu soupeře, zranění či nemoci hráčů a samozřejmě i na ztrátu formy.

V hodně utkáních jste neinkasovaly, byl to základ úspěchu a pracovali jste v tréninku na defenzivní činnosti často?
To, že jsme neinkasovali, bylo pro nás příjemné překvapení. Na celkové defenzivní činnosti jsme pracovali už od letního soustředění. Pracovitost a celková kompaktnost mužstva byla základem ke kvalitním výkonům a výsledkům.

Které utkání podzimu zhodnotíte jako nejpovedenější a které Vám naopak nesedlo?
Nejpovedenější utkání hodnotím to v Jihlavě a doma proti Velkému Meziříčí. Neřekl bych, že nám ze třech utkání, které jsme prohráli, některé nesedlo. Ve Zlíně jsme hráli dobře, ale nevstřelili jsme branky. Utkání se Slováckem a Zbrojovkou jsme byli horším týmem.

Ve kterých herních činnostech má Váš tým největší rezervy a na čem plánujete v zimě pracovat?
Co se týče herních činností, tak největší problém máme v technice a v rychlé práci s míčem. Po celou zimní přípravu, pokud nám to počasí dovolí, tak bychom chtěli na těchto věcech zapracovat a zkvalitnit je.

I když v mládežnických kategoriích nejsou výsledky prioritní, s jakým umístěním na konci soutěže by panovala spokojenost?
Myslím si, že třetí místo v nejvyšší žákovské soutěži je velkým úspěchem a samozřejmě bychom chtěli toto umístění udržet.

Je někdo v týmu, u kterého v podzimní části došlo k viditelnému zlepšení a naopak někdo, kdo Vás na podzim svými výkony zklamal?
Nikoho bych nechtěl moc chválit a ani kritizovat, protože fotbal je kolektivní sport. Každý z hráčů musí na sobě dál pracovat a nenechat se uspokojit menším dílčím úspěchem.

Jak bude probíhat příprava na jarní část sezóny, plánujete nějaké posílení kádru?
Příprava bude probíhat jako každý rok. Máme k dispozici malou umělou trávu, tělocvičnu a samozřejmě terén. Plánujeme několik halových turnajů, i v zahraničí a na konci přípravy přípravné utkání na velkém hřišti. Kádr zůstane pohromadě, ale nebráníme se příchodu dalších hráčů.

Slovo na závěr

"Za celý tento půlrok bych chtěl všem hráčům poděkovat za přístup jak k zápasům, tak i k tréninkům. Poděkování zaslouží i můj trenérský kolega Marek Dítě. Chtěl bych popřát všem klidné Vánoce, vše nejlepší do Nového roku 2014. Chlapcům bych chtěl vzkázat, že skončenou podzimní částí práce nekončí, ale potřeba ještě více pracovat!!!"

Nejlepší střelci mužstva: 12 - Veselý, 10 - Merhaut, 5 – Stupár, 2 – Bohdálek, Pacula.

Podzim U14 v číslech
Umístění Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
314110333 34:18
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies