FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bronislav Stáňa: Po vítězství juniorky nad Libercem debut za A-tým

Bronislav Stáňa: Po vítězství juniorky nad Libercem debut za A-tým Š a t o v - Nabitý týden prožívá zatím Bronislav Stáňa. V pondělí nejprve svým výkonem přispěl k domácí výhře nad Libercem, o čemž bude v rozhovoru výhradně řeč. Ve středu pak přišel debut mladého záložníka za A-tým v pohárovém utkání na Spartě, kdy si připsal jako střídající hráč první ostré minuty Samozřejmě jsme lehce naťukli i toto utkání.

 
 
 

Jak byste zhodnotil utkání proti Liberci?
Byl to hodně běhavý zápas. Naštěstí jsem dokázali vstřelit gól a vyhráli. Liberec měl některé dobré možnosti, ale my jsme jich měli více. Myslím, že jsem zaslouženě vyhráli.

Byla hlavní taktikou hra ze zabezpečené obrany a rychlé výpady do útoku?
Jak říkáte. Hráli jsme ze zabezpečené obrany. Doma už jsme šest zápasů nevyhráli, takže jsme chtěli udržet čisté konto a zvítězit, což se podařilo.

Při utkání foukal poměrně silný vítr. Jak moc to ovlivňovalo hru?
Bylo to poměrně nepříjemné. Špatně se například zahrávaly standardní situace a centry z boku. Nebylo to ono.

Vy jste měl v utkání dva nadějné výpady do vápna, byl jste však vždy zastaven. Myslíte, že to byly penaltového zákroky?
To musí posoudit rozhodčí. Já si myslím, že v jednom případě se mohlo pískat. V tom druhém případě jsem běžel s míčem a chtěl vystřelit, ale spoluhráč mi střelu zablokoval a spadl jsem. Tady to spíše bylo o tom, že už jsem neměl sílu.

Výhra je pro vás určitě cenná i proto, že jste utkání zvládli i bez velkého posílení o hráče z A-týmu.
Z Áčka tu moc kluků nebylo. Brankář Drobisz a Simerský. Měli jsme i nějaké kluky z dorostu, myslím, že jsem to zvládli velice dobře a trenér i my můžeme být spokojení.

Jedinému gólu zápasu předcházela vaše střela do tyče. Co se vám při tom pokusu honilo hlavou?
Říkal jsem si, že by to tam mohlo konečně spadnout, protože už jsem delší čas nedal gól, naposled v Třinci. Chtěl jsem, aby se míč odrazil do sítě. Bohužel se ale odrazil ven, naštěstí jsme ale dali gól z následné dorážky, za což jsem rád.

Nenabádá vás trenér ať více střílíte?
Nabádá. Říká, že když se například udělá skulinka mezi stopery, tak ať tam jdu a střílím. Buď to vyjde nebo ne. I proti Liberci jsme celkově málo stříleli.

Kvůli rekonstrukci znojemského stadiónu jste odehráli poprvé své domácí utkání v Šatově (městys nedaleko od Znojma pozn. red.). Paradoxně se tím ale zlomilo čekání na domácí vítězství, takže vám změna prostředí s nadsázkou pomohla?
Hrálo se nám tu výborně, doufám, že zde budeme vyhrávat i nadále. Tráva byla skvělá, to se nedá s tou ve Znojmě srovnávat.

Proč to v předchozích domácích zápasech nevycházelo?
Nevím, čím to bylo. Možná, že jsme si doma mysleli, že se to uhraje samo, hlavně ve druhých poločasech, kdy jsme dostávali branky po vlastních chybách. Doufám, že do budoucna už to bude jen lepší.

Ve středu jste absolvoval svůj debut za A-tým, když jste nastoupil do pohárového utkání proti Spartě jako střídající hráč. Jak jste si to užil a hned proti takovému soupeři?
Je to krásný pocit. Jsem rád, že jsem od trenéra takovou šanci dostal. Myslím, že to je sen každého mladého hráče jako jsem já. Doufám, že dostanu nějakou větší šanci i do budoucna.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies