FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Další soupeř čeká pod Ještědem - FC Slovan Liberec

Další soupeř čeká pod Ještědem - FC Slovan Liberec Z n o j m o - Po soubojích s Baníkem Ostrava a Příbramí stojí před znojemskými fotbalisty duel proti celku ze špice tabulky. Náš tým zajíždí na sever Čech, kde se postaví čtvrtému Liberci. Znojmo se bude snažit prodloužit svoji dobrou formu a tři zápasy bez prohry. Zápas začíná v sobotu od 17:00.

 
 
 

MEZI ČESKOU ELITOU - FC SLOVAN LIBEREC

Slovan Liberec se zařadil od vzniku samostatné české fotbalové ligy k nejúspěšnějším celkům. Po Spartě a společně se Slavií patří zisk tří titulů k nejlepším výsledkům. Ke třem mistrovských titulům přidal Slovan i vítězství v poháru v sezóně 1999/2000. S titulem samozřejmě přišly i evropské poháry a například v předkole Ligy Mistrů 2002/03 velmi, ale opravdu velmi potrápil AC Milán. Ze nejlepší výsledek lze brát čtvrtfinále v Poháru UEFA v ročníku 2001/02.

FC Slovan Liberec - 1.SC Znojmo FK
Sobota 2.11.2013 (17:00 hod. - Liberec, Stadion U Nisy)

Současné úspěchy Liberce jsou spojeny s příchodem trenéra Jaroslava Šilhavého. Ten dovedl klub v předminulé sezóně k titulu a i v té minulé se pak pohyboval na špici a díky třetímu místu si udržel svůj úspěšný standard. Bronzová pozice znamenala účast v Evropské lize. Liberec se oproti všem předpokladům dokázal dostat do skupinové fáze, když přešel přes favorizované Udinese. A momentálně Severočeši dokazují, že to nebyla náhoda. Po třech odehraných zápasech ve skupině jsou totiž na druhém postupovém místě a dokáží držet krok i s takovou FC Sevilla.

Delegace rozhodčích
Libor Kovařík - Kryštof Mencl, Jiří Moláček - Pavel Ochotnický

V Gambrinus lize už je to o něco horší. Liberec nepodává i díky vytížení v Evropské lize tak konstantní výkony a občas si vybere slabší chvilku (prohra na Baníku a Slovácku. I přes tyto ztráty ale drží Slovan kontakt s pohárovými příčkami a na čtvrtém místě má s třiadvaceti body pouze tříbodovou ztrátu na druhé Teplice. Na Spartu už ale činí ztráta rovných devět bodů. Právě Sparta byla posledním libereckým soupeřem a hodně se bála o svou letošní ligovou neporazitelnost. Nakonec tým z Letné srovnával až v závěru utkání.

MIX ZKUŠENOSTI A MLÁDÍ

Při pohledu na liberecké skóre si hned na první pohled můžeme všimnout určité zvláštnosti. Slovan je na čtvrté pozici, přesto má záporné skóre 14:15. Aby čtrnáct vstřelených gólů zajistilo 23 bodů, to je opravdu kumšt. Jen pro příklad Znojmo má na svém kontě dvanáct vstřelených gólů. Severočeši ale dokáží vytěžit z minima maximum a hlavně jejich smrtonosné brejky jsou velice silnou zbraní. Liberec disponuje šikovným ukrajinským duem Rybalka - Kalitvincev. Na hrotu útoku pak spoléhá Slovan na Michaela Rabušice. Jasným velitelem defenzívy je pak velezkušený bývalý reprezentant Radoslav Kováč. Trenér Šilhavý bude v utkání postrádat vykartovaného obránce Ondřeje Kušníra.

Trenéři před utkáním

JAROSLAV ŠILHAVÝ (SLOVAN LIBEREC) -Role favorita se nezříkáme, ale Znojmo v žádném případě nepodceňujeme. Byť se pohybuje v dolních patrech tabulky, žádná snadná kořist to nebude. V poslední době se hodně zvedlo. Tři zápasy po sobě neprohrálo a pomalinku se začíná šinout nahoru. Mají ve svém kádru spoustu zajímavých fotbalistů a teď dávají i hodně gólů. My chceme samozřejmě tři body, abychom udrželi kontakt se špičkou tabulky a zároveň se připravili na čtvrteční zápas v Seville (zdroj: čtk)

LEOŠ KALVODA (1.SC ZNOJMO) - Jak kvalitním mužstvem Liberec je, dokazuje v Evropské lize, kde naposled odehrál super utkání se Sevillou. Dařilo se mu i v lize se Spartou, kdy inkasoval až v poslední minutě. Takže v obou dvou zápasech sahal Slovan po vítězství. Mají to založené na kolektivním výkonu, perfektní defenzivě. Mají velmi nebezpečné brejky, ať už je to Delarge na levé straně, nebo Rabušic, což je výborný důrazný hráč. Pak jsou tam konstruktivní hráči Rybalka s nepříjemnou střelou ze střední vzdálenosti, to samé Pavelka a v obraně zkušený Kováč. Je to výborně poskládané mužstvo, kde je zkušenost doplněna mladými hráči.

Stěžejní hráči soupeře

Přemysl Kovář Radoslav Kováč Sergej Rybalka Michael Rabušic
5
Čistých kont
1080
Odehraných minut
5
Gólů
3
Góly

Porovnání týmů

4. místo v tabulce 23 bodů
14:15 skóre 1,17 gólů na zápas
5 čistých kont 28 žlutých karet
0 červených karet 14 bodů doma
16. místo v tabulce 10 bodů
12:19 skóre 1,00 gólů na zápas
3 čistá konta 33 žlutých karet
1 červená karta 3 body venku
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies
×
Odehrané v 15:00 |
1.SC Znojmo FK
FK Blansko