FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo potřebuje opět bodovat, jeho cesta povede do Mostu

Znojmo potřebuje opět bodovat, jeho cesta povede do Mostu Z n o j m o - Patnácté kolo bude posledním v podzimní části, byť se bude na podzim ještě hrát předehrávka jednoho kola jarního. Znojmo má dobře našlápnuto, aby přezimovalo na velmi solidní pozici. V posledních dvou zápasech však prohrálo a na vítězství čeká už tři utkání. Prolomit tento fakt by chtěli Jihomoravané na půdě trápícího se Mostu, jehož boj se neodehrává jen na trávníku.

 
 
 
EXISTENČNÍ PROBLÉMY - FK BANÍK MOST

V minulé sezóně se Most rval o záchranu od samého začátku a po podzimu to vypadalo takřka beznadějně. Na jaře však přišlo velké vzepětí a Baník předvedl skvělou stíhací jízdu a zařadil se mezi nejlepší týmy jara. Nakonec skončil vzhledem k podzimu na skvělé deváté pozici s pohodlným osmi bodovým náskokem na čtrnáctý Třinec.

Letos je to situace jako přes kopírák. Mostu se na podzim nedaří a v tabulce je na patnáctém místě se ziskem jedenácti bodů. Na poslední Opavu má přitom náskok pouhého bodu. Baníku však hrozí úplně jiné nebezpečí, a to doslova smrtelné. Problémy s financemi byly už minulou sezónu a jsou i nyní. Vypadá to však natolik vážně, že Mostu by mohl hrozit zánik. Na říjnové valné hromadě se hlavní podporovatel klubu SIAD vyslovil, že bude klub finančně dotovat pouze do konce roku. Další budoucnost je nejistá. SIAD si žádá větší podporu i od města Mostu, to však zatím nejeví zájem. Náměstek primátora Karel Novotný se pro idnes.cz vyjádřil hodně v pesimistických konturách. „Nemám pocit, že se druhá liga v Mostu dokončí.“ Navíc město přišlo i o stadión. Fanoušci klub podporují, ale jsou jenom malými pány nad osudem Baníku, přitom patří mezi nejlepší v lize a černý osud by si určitě nezasloužili.


V minulé sezóně mělo Znojmo proti Mostu aktivní bilanci. V domácí zápase, ze kterého je i foto, porazilo svého soupeře 1:0. V Mostě pak Jihomoravané remizovali 0:0 (Foto: Libor Duchoň)

Není tak divu, že pod těmito okolnostmi se nehraje hráčům Baníku zrovna lehce a výsledky podle toho vypadají. Most přitom nezačal špatně. V prvních dvou kolech remizoval s Opavou a porazil doma Táborsko. Pak to ovšem šlo od desíti k pěti. Baník připojil od té doby pouze jednu výhru a na zisku plných tří bodů čeká už osm kol. V tom posledním se alespoň povedlo urvat bod za remízu 2:2 v Karviné.

Mostecký kádr prošel v létě větší obměnou. V Mostu skončili Mlika, Danoski, Huňa, Kerbr, či Hofmann. Hlavně Danoski bude týmu hodně chybět. Kádr se zacelil příchody několika mladíku na hostování z Teplic. A tým bude stát hlavně na zkušeném Tomáš Pilařovi a také tahounovi zadních řad Kevinu-Pieorovi Lafrancovi. Pravě Lafrance je společně se spoluhráčem Vodičkou nejlepším střelcem Mostu se třemi brankami.

DOCHÁZÍ DECH?

Znojmo nevyhrálo už tři zápasy v řadě a náskok, který mělo na čele tabulky, se tak rozplynul. V posledním utkání podlehli Jihomoravané efektivitě Čáslavi, která v uvozovkách dvakrát zaútočila a dvakrát skórovala, poté jí stačilo pouze bránit. I přesto se ale znojemští fotbalisté drží stále na špici tabulky, byť jsou nyní druzí, je to však pouze o skóre před vedoucí HFK Olomouc.


FK Baník Most • 1.SC Znojmo
Sobota 10.11.2012 (13:30 hod.)

Proti Mostu už bude moci opět nastoupit Muamer Avdič a obnoví se tak stabilní stoperská dvojice, což je pro Znojmo životně důležité. Jihomoravané inkasovali za dvě utkání šest branek! Jistě nenastoupí Nepožitek, který mimochodem v minulém zápase o půli střídal, protože má stopku na jeden zápas za 4 žluté karty, jak jsme o tom psali v aktualitách.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies