FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V desátém kole 2. ligy na půdu Vlašimi

V desátém kole 2. ligy na půdu Vlašimi Z n o j m o - Po dvou domácích zápasech se vydávají znojemští fotbalisté opět na půdu soupeře. Tentokrát jejich cesta povede do středních Čech na hřiště dvanácté Vlašimi. Znojmo zde bude usilovat o další ligové vavříny a udržení čela tabulky, Za duem Žižkov, Bohemians zaostává o pouhé dva body.

 
 
 
S VICEMISTREM EVROPY NA LAVIČCE - FC GRAFFIN VLAŠIM

Dvě sedmá místa a v minulé sezóně místo jedenácté. To je bilance Vlašimi za tři roky v druhé lize. Loni to byl poněkud ústup ze slávy. Vlašim se totiž nepohybovala alespoň v jednom období na špici tabulky, ale naopak převážně v té dolní polovině, nakonec mnohdy nevyrovnané výsledky stačily na již zmíněnou jedenáctou pozici díky horším vzájemným zápasům se Zlínem, jenž nasbíral stejný počet bodů. Graffin měl velký potenciál v útočné hře, ale jen málokdy ho dokázal využít, výjimkou byl třeba zápas proti Mostu, kdy Vlašim excelovala a dokázala nastřílet nevídaných sedm branek, do ostatních zápasů se to však příliš převést nepovedlo.

V nynějším ročníku je to podobné. Vlašim se často v útoku trápí a pak z ničeho nic předvede produktivní koncert a vyhraje nad nováčkem z HFK Olomouc 5:3, žel pro Graffin to byl jeden ze dvou případů, kdy dokázal nastřílet více jak jednu branku. Tím druhým byl poslední zápas, kdy dokázal Graffin naplno bodovat ve Zlíně, kde vyhrál 2:1. Částečně se tak daří mazat nepodařený nástup, v němž středočeský tým dvakrát prohrál (Žižkov, Čáslav). Mimo tří porážek, ta poslední přišla v předminulém kole od překvapení ligy z Pardubice, nasbírala Vlašim také tři remízy a již zmíněné dvě výhry. V tabulce to dává dohromady součet devíti bodů a 12. místo při záporném skóre 9:12.

Dvanácté místo pro Graffin však není zatím tragickou záležitostí, od čtvrtého místo Olomouce je dělí pouhé čtyř body. Stejný odstup však činí také odstup od patnácté Čáslavi. Větší mezera je mezi poslední Opavou a čtrnáctou Karvinou a na čele tabulky je pak odskočené trio Bohemians 1905, Viktoria Žižkov a Znojmo.

V létě usedl na trenérskou lavici Vlašimi po Luboši Urbanovi (ve středu s Chomutovem málem překvapivě vyřadil v poháru Plzeň) bývalý reprezentant a stříbrný z ME 1996 Michal Frýdek, který svá nejlepší hráčská léta strávil ve Spartě a donedávna tam i v roli trenéra v mládežnických výběrech. Vlašim je jeho první štace u seniorského týmu a zatím je příliš brzo na nějaké soudy.

Ze svého dřívějšího působení ve Spartě si Michal Frýdek přivedl do Vlašimi několik hráčů. Velmi dobře známý je znojemskému fanouškovi útočník Petr Putz, společně s ním do Graffinu putoval i další forward Václav Klán. Obranu pak posílili Martin Sus a Pnajotis Kucalas. Všechny příchody ze Sparty jsou formou hostování a zmínil jsem jen ty nejzajímavější. Velmi cennou posilu se potom Vlašimi podařilo získat z Ústí nad Labem, odkud přišel na přestup záložník Milan Zachariáš.

Řada hráčů do Vlašimi přišla na hostování a řadě hráčů také po loňské sezóně hostování skončilo. Týkalo se to slavistického tria Hanuš, Zákostelský, Červenka a jihlavského dua Kosak, Demeter. Návrat do mateřských klubů takého hlásili Vojta, Nečas, Macek a Vaněček.

TRIUMVIRÁT NA ČELE TABULKY

Nadpis momentálně vystihuje situaci Znojma. Jihomoravané díky vítězství nad poslední Opavou udrželi krok s Žižkovem a Bohemians 1905. Toto trio už se poněkud odlouplo od ostatních týmů. Mezi třetím a čtvrtým už se začíná vytvářet poněkud mezera.


FC Graffin Vlašim • 1.SC Znojmo
Sobota 29.9.2012 (16:00 hod.)

Předchozí dva roky Znojma ve druhé lize přinesly s Vlašimi čtyři vzájemné souboje, v nich je na tom zatím lépe Graffin, který dokázal dvakrát zvítězit, jednou skončilo utkání remízou a jednou se radovali Znojemští. Z hřiště soupeře se znojemským fotbalistům povedlo uloupnout pouze jeden bod, a to by chtěli samozřejmě v následujícím utkání vylepšit.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies