FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Vyškovské facky nestačili na naši U15

V sobotu 22.9.2012 jsme zajížděli na mistrovské utkání do Vyškova.

 
 
7.kolo, sobota 22.9.2012
MFK Vyškov - 1.SC Znojmo FK  0:1  (0:0)
Branky: Rapouch z penatly
MFK Vyškov: Kotolan - Kohoutek, Martinez, Sedlmajer, Kocman - ThaThawing Royal Cung, Škodák, Fialka, Adler - Julínek, Slunský (Plhal, Kozel, Novák, Režný, Sochor, Rozehnal)
1.SC Znojmo FK: Trmal - Tóth, Fiala, Švancara, Rapouch - Kulíšek, Procházka, Švejda, Matěj - Dufek, Bastl (Anderle, Jordán)

Komentář k zápasu

Krásný sportovní komplex ná přivítal sychravým počasím. Od první minuty se hrál ne zrovna líbivý fotbal. Všechny rozehřála až 13.min., kdy se o střelu z velkého vápna pokusil Procházka. Domácí obránci jeho střelu stečovali do protipohybu brankaře Kotolana. Míč však končí k naši smůle na tyči a nikdo z našich hráčů to nečekal a nedobíhal před bránu. Brankař si nakonec pro míč došel a vyřešil tuto situaci. Ve 20.min. se do míče opřel z 20m Fiala, střela šla do břevna a ven z pokutového území domácích. V 25.min. opět zkouší Procházka střelu za velkým vápnem, ale míč šel těsně vedle. V 32.min. si vše zopakoval, brankař vyráží střelu s námahou před sebe. Opět se našim ofenzívním hráčům zdálo, že by šli do vápna zbytečně.

Ve druhém poločasu začali lépe domácí. Po centru míč propadl v našem pokutovém území. Domácí útočník míří osamoceně vedle brány. Osudná se stala 52.min. To Fiala si po autovém vhazování dal míč do pokutového území domácích, jenže byl očividně podražen bez míče a následoval trest v zahrávání pokutového kopu. Domácí z toho byli překvapeni, protože argumentovali, že faulovaný hráč neměl v držení míč. Opět si někdo překrucuje pravidla. Pokutový kop bezpečně proměnil kapitán Rapouch 0:1. V 57.min. mohli domácí vyrovnat, po odpískaném šlapáku Dufka na hranici našeho velkého vápna. Domácí exekutor poslal míč na bránu Trmala. V 60.min. za zbytečné mluvení po šanci Matěje dostává Dufek žlutou kartu a míč se posouvá místo na odkop na polovinu hřiště (na místo přestupku). Začínáme být zbytečně nervozní a následuje v 65.min. další žlutá karta za zakopnutí míče pro Fialu. V 69.min. střídá Jordán Kulíška a končí celé utkání vybojovanou výhrou 0:1.

Kaňkou celého našeho pobytu ve Vyškově byl hlavní pořadatel Förö Zsoltán. Po našem utkání hrála naše U14. Kulíšek, Jordán a Trmal šli na naši lavičku. Byli vykázáni zmiňovaným hlavním pořadatele na tribunu. Potud to bylo v pořádku než začal tento (ne)člověk frustrovaně reagovat na Kulíška, že v předchozím utkání filmoval úraz při utkání. Jak to bývá Zbyňa udělal grimasu s odpovědí "no jasně". Načež tento (nevím jak to pojmenovat slušně) hlavní pořadatel pronásledoval Zbyňka do místnosti před vstup na hřiště a dal mu chlapskou facku až Zbyněk spadl na zábradlí (dle sdělení svědků Jordána a Trmala). Když jsem viděl obtisknutou ruku na jeho tváři a krev z úst (po zkousnutí), tak jsem naznal, že bychom měli v tomto něco dělat. Domáci pan předseda oddílu se nám následně omluvil za jeho jednání, ale zmíněný pán se omlouvat nechtěl. Proto jsme přivolali městskou policii k prošetření incidentu. Pán přiznal, že mu dal facku, ale až po údajných nadávkách na jeho stranu. I kdyby to tak bylo, nemůže se takto chovat a ještě jako hlavní pořadatel spíš těmto incidentům zabraňovat. Po cestě domů nebylo Zbyňovi moc dobře a byl stále otřesen. Vše se dalo také do zápisu o utkání. Případ bude řešit přestupková komise ve Vyškově. Nechci snižovat práci policie, ale stále se někam volalo a řešilo, ale ani si neudělali fotografii jeho tváře a dokazování potom bude složitější. I případný odvoz k lékaři by ledacos napověděl. To by však pánové museli mít vůli. Jen jsme slyšeli to je zase ten ......... Jeho chování chtěl ještě vystupňovat kdy si pán přivolal nějakého známého, který kolem nás prošel s neadresnými narážkami "č...k jeden, ještě si bude stěžovat". Asi si myslel, že nás tím vyprovokuje a bude se hlavní problém zastírat jiným. Jen jsem upozornil přítomného předsedu, který byl rozumný a uznal, že je to celé zbytečné. Tak jak jsme chválili položení a pěkné prostředí Vyškova, tak už se nám tady moc nelíbilo.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies