FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Proti Opavě doma a netradičně v pátek

Proti Opavě doma a netradičně v pátek Z n o j m o - Druhý domácí zápas za sebou sehrají ve druhé lize znojemští fotbalisté. Po Sokolovu přijede na jih Moravy Opava, která se zatím trápí a je na posledním místě v tabulce. Pod novým trenérem Vavruškou se však očekává vzestup a domácí si tak budou muset dávat pořádný pozor. Jihomoravané jsou v tabulce na skvělém třetím místě a rádi by potvrdili tento fakt i před vlastními fanoušky. Utkání začíná v pátek od 17:00:

 
 
 
SPASÍ SLEZANY VAVRUŠKA? - SLEZSKÝ FC OPAVA

Bylo strašně těžké tipovat, kdo by se po sedmi odehraných kolech mohl ocitnout na posledním místě druhé ligy. Černého Petra si zatím vytáhla poněkud překvapivě Opava. Loňský nováček, který skončil v minulé sezóně na skvělém osmém místě, se v novém aktuálním ročníku hodně trápí. Počáteční remíza s Mostem 1:1 ještě žádné krizi nenasvědčovala. Pak však přišel velký výprask na Žižkově. Žižkovští jsou sice adeptem na postup do první ligy, inkasovat od nich pět branek je ale opravdu hodě. Remíza se Střížkovem tuto prohru nikterak nenapravila a vaz nakonec zlomila trenérovi Mazurovi prohra na hřišti nováčka z Olomouce.

Ještě hůře však skončili Slezané proti dalšími nováčkovi z Pardubic. Velké překvapení ligy v Opavě zvítězilo 5:1, a to už bylo opravdu alarmující. Po tomto utkání už tým převzal nový trenér David Vavruška, který tak po odvolání z lavičky Příbrami dlouho bez práce nezůstal. Trenér známý svou nesmlouvavostí a útočným pojetím hry se ihned pustil do práce, první zápasy pod jeho vedením však ukázaly, že to chvíli bude trvat. Opava nejprve ukořistila cennou remízu ve Zlíně. Domácí utkání však zase nezvládla a dostala od Bohemky čtyři branky. Výsledek 1:4 byl ale pro Opavu velmi krutý a rozhodly především chyby po standardních situacích.


Paní učitelko vyvolejte mě, já to vím! Tuhle situaci možná trochu symbolizuje foto z jara z minulé sezóně. Znojmo se rozešlo s Opavou smírně 0:0 a Slezané tak Znojemským neoplatili porážku z domácího prostředí na podzim. Jak to skončí letos?
(Foto: Libor Duchoň)

Opava se nicméně nachází ve složité situaci a z jihu Moravy by si ráda odvezla alespoň bod. Zatím má v tabulce pouze tři body a hrozivé skóre 7:20. Sezóna je však ještě dlouhá a pro Slezany není nic ztraceno. Pouhé dva body ztrácejí na Karvinou a Čáslav, a ani další týmy nemají zrovna komfortní náskok. Pohled na tabulku si pak nezaslouží hlavně opavští fanoušci, kterých tradičně chodí na druhou ligu velký počet a dokáží udělat svému týmu skvělou atmosféru. Opavské vedení i proto přivedlo čerstvě dvě nové posily - útočníka Mrázka a stopera Kostelného.


ODCHODY: Milan Halaška, Lukáš Křeček (oba Brno), Coufal (Liberec), Mikula (Karviná), Tomáš Binar, Lukáš Krčmařík (oba hostování Hlučín), Martin Neubert (hostování Frýdek-Místek).

PŘÍCHODY: Radovan Lokša (hostování s opcí Kravaře/Prostějov), Michal Šrom (hostování s opcí Zlín), František Metelka (hostování Baník Ostrava), Hynek Prokeš (Frýdek-Místek), Tomáš Gebauer, Petr Štencel (dorost U19), Radek Němec (Opava B), Tomáš Mrázek, Jaroslav Kostelný.


CHTĚLO BY TO VÝHRU

Znojmo se i po sedmém kole drží stále na špici druholigové tabulky. Poslední utkání se Sokolovem skončilo remízou a vyvolalo trochu rozmrzení vzhledem k vývoji utkání. Hosté totiž dohrávali v devíti lidech, přesto dokázali vybojovat cennou remízu. Domácí se dlouho nemohli prosadit, skórovali až z rohového kopu zásluhou Radka Buchty.


1.SC Znojmo • SFC Opava
Pátek 21.9.2012 (17:00 hod.)

Znojmo bude proti Opavě při pohledu do tabulky jasným favoritem. Ale zdání klame. Opava dostala po koučem Vavruškou novou chuť do fotbalu a Znojmu navíc role favorita tradičně spíše nesvědčí.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies