FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Doma dvakrát za sebou, prvním soupeřem bude Sokolov

Doma dvakrát za sebou, prvním soupeřem bude Sokolov Z n o j m o - Jihomoravané sice minulý týden poprvé prohráli, když podlehli v Ďolíčku Bohemians. Nyní si však mohou napravit chuť v dvou domácích zápasech za sebou. Jako první přivítají Sokolov a o necelý týden později Opavu. Nebude to však nic jednoduchého, příští soupeř ze Sokolova skončil v minulé sezóně na třetí pozici, nyní však zažívá trochu vlažnější vstup do nového ročníku druhé ligy.

 
 
 
NAVÁŽE NA ÚSPĚŠNOU SEZÓNU? - BANÍK SOKOLOV

Do Sokolova přijíždí Sparta a bude se snažit splnit roli favorita proti nováčkovi Gambrinus ligy, v dalším kole pak pak čeká na Baník Plzeň. Nějak podobně to mohlo v Sokolově vypadat. Baník v minulém ročníku druhé ligy obsadil třetí místo a jelikož prvnímu Ústí nad Labem nebyla udělena prvoligová licence, řada přišla na Sokolov. Ten se však možnosti hrát nejvyšší soutěž vzdal, i když by nejspíše dostal výjimku na svůj stadión. Tak i tak by musel Sokolov do zázemí finančně velmi investovat. Do rizika tedy v Sokolově nešli a i nadále působí ve druhé lize.

První kola ukazují, že napodobit velký úspěch v podobě třetí pozice nebude rozhodně jednoduché. Po šesti kolech patří Baníku sedmá pozice se ziskem osmi bodů. Dosavadní dvě výhry se urodily vždy v domácím prostředí s Varnsdorfem a Čáslaví. Aktuálně je Sokolov tři zápasy neporažen, venku však doposud získal pouze bod za remízu s Vlašimí. S tím možná souvisí i výbuch v poháru. Baník totiž vypadl hned v prvním kole na penalty s Horními Měcholupy. Nutno však přiznat, že Znojmo vydrželo jen o kolo více.


Sokolov v posledním kole zvítězil nad Čáslaví a jediný gól zařídil David Čada, ten rozhodl svoji brankou i první domácí utkání proti Varnsdorfu, z tohoto zápasu je také foto.

Nemůžeme samozřejmě opomenout změny, které v létě v Sokolově proběhly. V kádru už nejsou Buček, Metelka, Hanzlík. Glaser zamířil zpátky z hostování do Sparty a obratem do Zbrojovky Brno. Chybí také plzeňské duo Hrošovský Krmenčík. Největší ztrátou však byl odchod Miloslav Strnada, který šel střílet branky do Táborska. A tom, že svou střeleckou formu neztratil, svědčí již čtyři vstřelené branky. Odešel jeden střelec, musel přijít druhý. Z hostování v Mostu se tak vrátil Jiří Mlika, jemuž se však zatím v úvodu ligy příliš nedaří.

Úplně novou tváří je naopak v týmu zkušený obránce Martin Knakal, který přišel rovněž z Mostu stejně jako z hostování brankáře Jiří Bertelman. Z dalšího hostování se pak vrátil Javorský (Domažlice). Do zálohy přišli Antonín Holub, Miroslav Šíma a Lukáš Hrubý. Do útoku Pak David Vaněček. V týmu nadále zůstala opora obranných řad Josef Dvorník a do hry se po zranění postupně také zapojuje kapitán František Dřížďal.

PRVNÍ PROHRA PŘIŠLA NA BOHEMCE

Znojmo v minulém kole poprvé poznalo hořkost porážky, když prohrálo venku s Bohemians. Právě Bohemka se na Znojmo v tabulce dotáhla a díky lepšímu skóre i přeskočila. Jihomoravané jsou tak na třetím místě se ziskem 13. bodů. Nyní na ně čekají dva domácí zápasy za sebou - Sokolov, Opava.


1.SC Znojmo • Baník Sokolov
Neděle 16.9.2012 (16:30 hod.)
Leoš Kalvoda (trenér Znojma): Je to kvalitní mužstvo, což dokázalo vloni tím, že skončilo na třetím místě. Hrají velice dobrý a důrazný fotbal. Venku perfektně brání a hrozí rychlými brejky. Je to podobný tým jako Pardubice. Velmi nebezpečné mají standardní situace. Hází velmi dlouhé auty. Jeden jejich obránce hodí tak daleko, jako byste kopali nohou. Musíme si dát pozor na kvalitní střelce Mliku a Vaněčka. (zdroj: Romana Holišová/deník.cz)

Kvůli červené kartě z posledního utkání nemůže hrát Radim Nepožitek. Nastoupit naopak může staronová posila Jan Šilinger, který se do Znojma vrátil z Jihlavy na hostování. Díky hernímu výpadku však není pravděpodobné, že by se objevil v základní sestavě.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies