FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V Ďolíčku bude Znojmo čelit silnému soupeři i bouřlivé atmosféře

V Ďolíčku bude Znojmo čelit silnému soupeři i bouřlivé atmosféře Z n o j m o - Těžká zkouška čeká na znojemské fotbalisty v dalším kole druhé ligy. V neděli totiž zajíždějí do Vršovic na půdu Bohemians. Budou tak čelit nejen silnému soupeři, ale také bouřlivé atmosféře, která je v Ďolíčku proslulá. Náboj utkání bude také dodávat fakt, že se bude hrát o čelo tabulky.

 
 
 
RYCHLÝ NÁVRAT MEZI ELITU? - BOHEMIANS 1905

Každý sestup z první ligy bývá smutný, své o tom ví i Bohemians 1905. Po úspěšné předloňské sezóně přišel nadějný rozjezd na podzim, pak však strmý pád v sérii několika prohraných zápasů za sebou. Ale zpět k původní myšlence, někteří fanoušci sestup mohou nést nelibě, fandům klokanů však přinesl návrat do milovaného Ďolíčku. Ten nesplňuje prvoligové normy, ty druholigové však už ano. Bohemians se tak mohli přestěhovat z nenáviděného azylu v Edenu opět domů. A že je to obrovská změna, ukázal nejen rekorní prodej permanentek před sezónou, ale i první domácí utkání.

Možná tomu chtěla ironie osudu, že se svěřenci trenéra Webera postavili v prvním kole proti úhlavnímu nepříteli pražskému Střížkovu. Zápas přinesl bezbrankovou plichtu a naznačil, že klokani to nebudou mít ve druhé lize rozhodně jednoduché. Pořádné vystřízlivění přišlo už v dalším klání, kdy Bohemians překvapivě padli na hřišti nováčka z Pardubic. Od této chvíle však měly výsledky vršovického klubu jen vzrůstající tendenci a z travnatého kolbiště postupně odcházeli poraženi Sokolov, Zlín a naposled s bůrem v síti Karviná. Zkrátka a jednoduše, tři zápasy - tři výhry a strach nahánějící skóre 9:1.


Unikátní atmosféru dokáží vytvořit fanoušci v Ďolíčku, zde opravdu platí, že fanoušci jsou dvanáctým hráčem týmu. (Foto: Pavel Jiřík ml.)

Bohemka se zlepšenými výsledky dostala na třetí místo tabulky a má tří bodovou ztrátu na vedoucí duo Žižkov, Znojmo. Že budou hrát klokani na špici tabulky se ale každopádně čekalo, že se však mezi Žižkov a Bohemians v tabulce postaví Znojmo, to už nikoliv. Do druholigové sezóny vstoupili Vršovičtí samozřejmě s některými změnami v kádru. Odešli například Marek Nikl, Martin Abrahám a také bojovník Lukáš Hartig. Mužstvo naopak posílil třeba zkušený krajní obránce Václav Kalina.

Znojmo má s Bohemians bohaté zkušenosti již z minulé sezóny, kdy ještě prvoligový tým vyřadilo z domácího poháru a v podstatě načalo velké výsledkové trápení klokanů. Jihomoravané vyhráli na domácí půdě 2:1 a o znojemské branky se postarali Vašíček s Yonovem. Druhé měření sil už bylo aktuálnější, protože přišlo v přípravě na letošní sezónu. Pro Znojmo však výsledek nebyl vůbec přívětivý, Bohemians vyhráli přípravné utkání 5:1. Začátek nového ročníku druhé ligy však ukázal, že příprava je opravdu pouze přípravou.


V minulé sezóně dokázalo Znojmo vyřadit Bohemians z domácího poháru výsledkem 2:1, kdyby to v Ďolíčku dopadlo stejně, určitě by se znojemští fotbalisté nezlobili. (Foto: Libor Duchoň)

DOBRÉ VÝSLEDKY KALÍ ZRANĚNÍ

Znojmo se dále drží na euforické vlně. Po domácí výhře nad Zlínem 2:0 se dokonce v tabulce dotáhlo na vedoucí Žižkov a zatím výrazně míchá kartami na špici tabulky. Euforii však kalí fakt, že proti ševcům museli Znojemští vyrukovat bez Václava Vašíčka, kterého stále trápí drobnější zdravotní neduhy. To stejné platí i o duu Nepožitek a Hnáníček. V Ďolíčku se tak určitě nedá ze strany Znojma očekávat nějaká ofenzivní smršť, ale poctivá hra z obrany a čekání na rychlé brejky.


Bohemians 1805 • 1.SC Znojmo
Neděle 9.9.2012 (17:00 hod.)
Leoš Kalvoda (trenér Znojma): Nesmíme dělat hloupé chyby, nehrát nějaký naivní kombinační fotbal, protože hráči Bohemians okamžitě napadají a dorážejí. Pomohlo by nám, kdybychom se jim vyrovnali v agresivitě a v pohybu. Pokud bychom tam jeli, že si chceme zahrát fotbal, tak na to krutě doplatíme. Každý hráč musí podat stoprocentní výkon a neuhnout ze žádného souboje (zdroj: Romana Holišová/deník.cz)

Znojemští fotbalisté se budou muset popasovat nejen se sílou soupeře, ale také s velmi bouřlivým prostředím, které se jinde jen těžko hledá. Hřiště těsně obebnuté ochozy vytváří opravdu skvostnou atmosféru, ve které se uvařil nejeden ze soupeřů klokanů.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies