FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Navzdory ztrátě vedení 3:0, cenná remíza na půdě téměř prvoligového béčka Sigmy Olomouc

Navzdory ztrátě vedení 3:0, cenná remíza na půdě téměř prvoligového béčka Sigmy Olomouc O L O M O U C - (foto sigmafotbal.cz) Ani v posledním zápase podzimu jsme nepocítili hořkost porážky. V jednu chvíli na začátku jsme dokonce vedli i 3:0, pak se ale domácí posíleni o sedm hráčů rozjeli, do poločasu snížili a ve druhém poločasu ještě vyrovnali. Posledních 20 minut jsme hráli oslabení, takže remíza s po zápase vedoucím celkem MSFL, který měl rovněž za sebou 4 výhry v řadě a za celou sezonu prohrál jen jednou a to v Rosicích, je nakonec cenná.

 
 
16.k. Fortuna MSFL, sobota 13.11.2021
SK Sigma Olomouc B - 1.SC Znojmo FK  3:3  (1:3)
Branky: 37. a 61.Látal, 58.Zifčák - 13.Moučka, 25.Glushah, 34.Štrombach
ŽK: 68.Matoušek, 89.Spáčil, 90+3.Langer - 43.Gonçalves
ČK: 70.Gonçalves (po 2.ŽK)
Rozhodčí: Žurovec David - Slováček Adam, Macrineanu Jiří
Delegát: Šalata Jiří
SK Sigma Olomouc B: Stejskal – Spáčil (C), David (87.Piňa), Langer, Grygar (46.Slavíček), Zifčák, Matoušek, Látal, Galus, Vepřek, Greššák
1.SC Znojmo FK: Przybysz – Russmann, Okleštěk (C) (79.Torete), Štrombach (79.Traore), Glushach, Kočík, Gonçalves, Prokeš, Moučka, Krakovčík, Kirschner (92.Vocílka)
Počet diváků: 100
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

V naší sestavě chyběli stále nemocní Šimon Žalud a Martin Papež. K poslednímu utkání MSFL před zimní přestávkou jsme dnes nastoupili v reprezentační pauze proti B týmu Sigmy Olomouc, ve kterém hrálo hned sedm hráčů z prvoligového A-týmu. Oba týmy měli za sebou šňůru čtyř výher, domácí ale byli vzhledem ke všem skutečnostem vysokým favoritem zápasu.

To se ale v první půlhodině hry na skóre zápasu neprojevilo, ba naopak naši hráči domácí totálně zaskočili a vytvořili si tříbrankový náskok! Skóre ve 14.min. otevřel David Moučka - 0:1 a dal tak v našem dresu 7.branku. Domácím se nedala upřít snaha, finální fáze však jim vázla. Naše obrana pracovala poctivě. A navíc jsme přidali i další branky. Ve 25.min. se totiž po rychlé akci trefil nádhernou střelou z dálky Yegor Glushach - 0:2. Domácím Hanákům se nedařilo kombinovat, ale my jsme svými rychlými přechody dělali sigmácké obraně problémy. Ve 35.min. se z těžkého úhlu z levé strany trefil David Štrombach (a s 10.brankou je tak třetím nejlepším střelcem soutěže). Jeho střela orazítkovala zadní tyč a odrazila se za záda brankáře Stejskala - 0:3, což samozřejmě udělalo radost i hrstce příznivců, kteří ve velmi chladném počasí přijeli do hanácké metropole náš tým povzbudit. Vedení o tři branky na půdě velkého favorita vypadalo závratně, ale domácí měli ještě hodinu na zvrat a také nic nevzdávali. Krátce po naší třetí brance si po rohovém kopu u vzdálenější tyče naší brány počkal nikým nehlídán Látal (syn bývalého hráče a trenéra Radoslava Látala) a svou první brankou v zápase hlavičkou našeho gólmana Bartosze Przybysze překonal - 1:3. V závěru poločasu dostal ještě žlutou kartu Matheus Gonçalves, což se ukázalo z jeho pohledu v dalším průběhu zápasu jako důležité.

V úvodu druhé půle Sigma B značně ožila. Napadali naše hráče už na naší polovině a to se jim vyplatilo. V 58. min. potáhl míč středem hřiště Greššák a prodloužil na zleva nabíhajícího Matouška. Ten centroval přímo na Zfičáka, jenž byl před naší brankou osamocen. Jeho hlavička byla přesná - 2:3. Sigma přidala na tempu a další branka přišla vzápětí. Stejskal rozehrál vysoko na Spáčila, který potáhl míč po pravém křídle a kolmicí připravil gólovou příležitost opět Látalovi. Proti jeho střele byl náš gólman Bartosz Przybysz bezradný. A pro Látala to byla druhá branka v utkání - 3:3. Další branka už nepadla, i když domácí hráli posledních cca 20 minut přesilovku, neboť Matheus Gonçalves uviděl v 69.min. svou druhou dnešní žlutou v zápase, která se proměnila v červenou a on musel předčasně pod sprchy.

Celý zápas můžete shlédnout zde:

Sestřih branek můžete zhlédnout zde:

Naši fotbalisté tak nepřerušili sérii zápasů bez prohry a se čtyřmi výhrami a jednou remízou budou nastupovat od března do jarních bojů v MSFL o záchranu se 16 body v tabulce na 14.místě. Domácí zůstávají na druhé pozici za vedoucí Kroměříží, která bude naším prvním soupeřem na jaře ve Znojmě!

Ohlasy

trenér Chromý, SK Sigma Olomouc B:"Našemu dnešnímu soupeři Znojmu se v posledních utkáních daří. Formu potvrdili i dnes v prvním poločase, kdy ze čtyřech střel vstřelili tři branky. Naší chybou bylo, že jsme naše příležitosti nedohráli do gólu a tím jsme soupeře posadili na koně. Znojmo se pak po třetí brance uvolnilo a hrálo pohodlně. Pořád jsem však věřil, že jsme schopní skóre otočit. Naši hráči na to kvalitu mají. Snažili se, vytvořili si příležitosti. Škoda jen, že jsme některé z nich nevyužili a byli jsme při nich příliš zbrklí. Utkání jsme mohli zvládnout lépe, na druhou stranu klobouk dolů před kluky, že výsledek ubojovali."

 
Zápasový servis

Reportáž

Video

  • SK Sigma Olomouc B - 1. SC Znojmo FK 3:3 | přehrát
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies