FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Obrat se nevydařil, z Třince tak odjíždíme s bodem

Obrat se nevydařil, z Třince tak odjíždíme s bodem T Ř I N E C - Sobotní dopolední zápas proti Třinci skončil remízou 1:1. Domácí fotbalisté se do vedení dostali zásluhou Tomáše Omasty, o dvanáct minut později svoji první brankou ve znojemském dresu srovnal Mahamadou Dramé. Oba týmy si do konce duelu ještě vytvořily solidní příležitosti na skórování, ani jeden z hráčů však nemířil přesně.

 
 
19.kolo F:NL, sobota 16.3.2019
FK Třinec - 1.SC Znojmo FK  1:1  (1:1)
Branky: 24.Omasta – 36.Dramé
ŽK: 10.Lupták, 56.Bedecs, 74.Klec, 82.Kušnír – 63.Kunca, 69.Avdić
Rozhodčí: Nenadál Martin - Pelikán Ondřej, Batík Tomáš
Delegáti: Hojsík Petr, Kaláb Stanislav
FK Třinec: Bárta – Lupták (46.Janošík), Kušnír (C), Bedecs, Janoščín – Buchvaldek, Weber, Klec, Cienciala (75.Schwendt) – Omasta – Hapal (81.Dědič)
1.SC Znojmo FK: Buček – Helísek (C), Avdić, Cuković, Cihlář – Beganović (76.Teplý), Dramé – Kunca, Machalík, Mudra (89.Cheredea) – Šmehyl (60.Maksić)
Počet diváků: 436
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Ve znojemské základní jedenáctce po jednozápasovém karetním trestu nechyběl kapitán David Helísek a stoper Igor Cukovič. Do sestavy se naopak nevešel zraněný Kuba Kučera a Filip Maksič, který zůstal pouze na lavičce.

Utkání začalo pěkně zostra. Již ve druhé minutě měl velkou šanci Šimon Šmehyl, slovenský univerzál sám před brankářem neuspěl. Za malou chvíli se k příležitosti dostali také domácí. Cienciala po přihrávce Luptáka vybízel Hapala, Antonín Buček však byl pozorný. Ve čtyřiadvacáté minutě se diváci již dočkali branky. Znojemský tým sice měl rohový kop, Třinec ovšem po jeho rychlém ubránění šel do protiútoku, ze kterého udeřil Tomáš Omasta - 1:0! O deset minut později mohlo být vyrovnáno, když Šmehyl centroval na Cihláře, obrovskou šanci však zachránil brankář Bárta. Z následujícího rohu již vyrovnáno bylo, když premiérovou branku v klubu si po střele k zemi připsal Mahamadou Dramé - 1:1! V závěru poločasu mohlo být skóre veselejší, Dženis Beganovič po přímém kopu Dominika Kuncy nastřelil jen nohy třineckého fotbalisty.

Zkraje druhé půle se do šance dostal Mudra, jeho střela ale našla jen levou tyč Bártovy svatyně. Po aktivním nástupu znojemského týmu začali do utkání opět promlouvat třinečtí hráči, ani na jedné straně však gól nepadl. Největší šanci druhého poločasu si domácí výběr připsal na konci, Klec však v levé části pokutového území přestřelil branku.

Ohlasy

trenér Jiří Neček, FK Fotbal Třinec
„U nás to bylo o hlavě. Prohráli jsme dva zápasy, v Pardubicích 0:4, kde jsme vyhořeli jak v obraně, tak v útoku. Bylo to pro nás psychicky náročnější, zvláště když Znojmo v minulém zápase dalo šest gólů Chrudimi. Myslím si, že tady jelo s větším elánem. To pro nás bylo trochu svazující. Kluci to měli těžké i vzhledem k terénu. Nedalo se na tom moc kombinovat, proto jsme se snažili nakopávat míče do pokutového území a vytvářet si standardní situace. Věřili jsme, že se něco může stát při poslední standardní situaci, ale tam to Buček chytil do rukou. Výsledek 1:1 je spravedlivý.“

trenér František Šturma, 1.SC Znojmo FK
„Přijeli jsme na hodně těžký terén. Věděli jsme, že tady nebudeme moct praktikovat naší kombinační hru. Musím klukům poděkovat za bojovnost a nasazení, protože dnes to bylo méně o fotbale a více o srdíčku, o vůli a o chuti jít si za vítězstvím. V prvním poločase jsme si vytvořili více šancí než soupeř, bohužel se nám podařilo dát jen jednu branku. Do druhého poločasu jsme chtěli jít útočně a nějakým způsobem se snažit zakončovat akce. Šance jsme měli možná prvních patnáct nebo dvacet minut. Škoda té brankové konstrukce, kterou jsme nastřelil Honza Mudra. Myslím si, že to byl krásný fotbalový okamžik. Pak jsme to prostřídali, bohužel nemáme velkou lavičku a to ovlivnilo další průběh zápasu. Soupeř nás tlačil, byl více na míči, ale my hráli tak, abychom ho nepustili do zakončení. Odjíždíme s bodem a po tom průběhu musíme být spokojeni.“

 
Zápasový servis

Reportáž

Ohlasy

Další

Video

  • Sestřih 19. kola F:NL - Třinec - 1. SC Znojmo FK | přehrát
  • Jan Mudra hodnotí remízu s Třincem | přehrát
  • Tisková konference po zápase s Třincem | přehrát
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies