FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na závěr podzimu jsme o body obrali Hradec Králové. Východočeši spálili řadu vyložených šancí

Na závěr podzimu jsme o body obrali Hradec Králové. Východočeši spálili řadu vyložených šancí Z N O J M O - Cenný bod s FC Hradcem Králové si připsali znojemští hráči. V šestnáctém kole s favoritem remízovali 0:0, zásluhu na tom především měly neproměněné šance soupeře, včetně pokutového kopu zkraje zápasu. Stinným okamžikem se tak stalo zranění Antonína Bučka.

 
 
16.kolo F:NL, pátek 23.11.2018
1.SC Znojmo FK - FC Hradec Králové  0:0  (0:0)

ŽK: 16.Krčík – 42.Martinec, 70.Jukl
Rozhodčí: Jan Jílek – Petr Kotalík, Jiří Pečenka
1.SC Znojmo FK: Buček (75.Veselý) – Helísek, Dramé, Malár, Cihlář (C) – Kučera, Lacko – Krčík (82.Štrombach), Ordoš, Mudra – Teplý (66.Beganović)
FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, J.Pokorný, Martinec, M.Plašil – Janoušek (62.Miker, 89.Firbacher), Jukl – Durdević (81.Martan), Vlkanova, M.Černý – W.Da Silva
Počet diváků: 420
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Hlavní trenér Leoš Kalvoda oproti duelu s MFK Vítkovicemi udělal dvě změny v základní sestavě. Na místo Muamera Avdiče, který nebyl zařazený do nominace, se v úvodní jedenáctce objevil František Malár. Za lehce zdravotně indisponovaného Davida Štrombacha se poté mezi hlavní protagonisty dostal Adam Krčík.

Hned ve třetí minutě zápasu se hosté dostali k velké příležitosti. František Malár nedůrazně přihrál na Antonína Bučka, který nastřelil hráče soupeře. Ten poté ve vápně byl faulovaný Bučkem, kvůli čemuž se kopal pokutový kop. Fahrudin Durdević však trefil břevno a Robert Jukl jen vystřelil do obětavé znojemské obrany. Třetí tým ligy ve své aktivitě nepolevoval a druhou šanci na vstřelení branky měl devět minut po penaltě, Wesley Da Silva z hranice malého vápna ale překopl Bučka i bránu. Znojemští hráči se postupně začali otkávat, stále však ztráceli velké množství balónů. O střely domácích se postarali Kučera či Ordoš, žádná však brankáře Otmara pořádně neohrozila. Naopak do konce půle ještě Durdević trefil břevno a Janoušek, který z malého vápna hlavičkoval těsně vedle levé tyče.

Rovněž začátek druhého poločasu byl ve znamení aktivity hradeckého mančaftu. Lepší projev vyvrcholil po hodině hry, kdy Mahamadou Dramé ve vápně vytvořil hrubku, naštěstí pro naše fotbalisty Jukl v jasné příležitosti střílel nad bránu. Následně se k aktivitě dostali také znojemští fotbalisté, střela Mudry úspěšná nebyla. O vzruch se po rohovém kopu Znojma postaral brankář Ottmar, který z náruče pustil míč, žádný z domácích hráčů ale jeho chybu nepotrestal. V té době byl na hřišti již Dženis Beganovič, ten se do soutěžního zápasu dostal poprvé od šestnáctého září. V pětasedmdesáté minutě kvůli zranění musel odstoupit Antonín Buček, jehož nahradil Vlastimil Veselý. Ten si tak odbyl první ligové minutě v letošním ročníku. Tři body více chtěl získat Hradec Králové. Domácí fotbalisté mu ke všemu pomáhali svými hrubkami, Veselý v třiaosmdesáté minutě vychytal Mikera. Obrovskou šanci na znojemské straně měl v závěru Dženis Beganovič, na vápně se však ukličkoval a nestačil zakončit.

Ohlasy

Trenér Leoš Kalvoda, 1.SC Znojmo FK: "Mužstvo bylo po Vítkovicích nabuzené, na reprezentační přestávku se nemůžeme vymlouvat. Pro všechny mančafty to bylo stejné. Myslím si, že zápas s Hradcem Králové byl čistě remízový. Hradec působil jako výborný tým, o nejvyšší ligu se ještě porve. Ubojovali jsme to. Kdybychom k zápasům přistupovali tak, jako dneska, tak jsme úplně někde jinde."

Trenér Zdenko Frťala, FC Hradec Králové: "Kromě dvaceti minut v prvním poločase, kdy nás soupeř přehrával, jsme si vypracovali pět gólových příležitostí. Bohužel jsme je neproměnili. Kluci jsou v kabině smutní. Za celý podzim se nemáme za co stydět. Je to další plusový bod z venku. Fotbal není o tom, kolik šancí si vypracujete. Jsme zklamaní, ale bod z venku bereme. Ve druhém poločase jsme byli důraznější, vyhrávali více osobních soubojů. V předfinální fázi jsme to špatně řešili."

 
Zápasový servis

Preview

Reportáž

Ohlasy

Video

  • Trenér Leoš Kalvoda po remíze s Hradcem Králové | přehrát
  • Michal Ordoš po zápase s FC Hradec Králové | přehrát
  • Sestřih duelu F:NL 1.SC Znojmo FK - FC Hradec Kr. | přehrát
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies