FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V Čáslavi přímý souboj o čtrnáctou pozici

V Čáslavi přímý souboj o čtrnáctou pozici Z N O J M O - Poslední říjnový den bude na čáslavském stadionu Pod Hrádkem pořádně rušno. Domácí tým totiž přijede prověřit Znojmo a půjde o hodně, oba soupeře dělí v tabulce jen jediný bod. Náš tým může v přípádě výhry a přiznivých okolností poskočit dokonce na třináctou pozici.

 
 
 

Špetka historie

První fotbalové mužstvo vyběhlo na hřiště v Čáslavi už roku 1902 a bylo založeno místními gymnazisty. V průběhu let pak vzniklo několik klubů. Jednotný celek se vytvořil až v roce 1949 sloučením SK Čáslav se Slavojí Čáslav v SK Kosmos Čáslav. Největším úspěchem byl postup do divize v sezóně 1967/68. Po roce 1989 začal výrazně klub zaštiťovat závod Zenit s.r.o., odtud také nynější název FK Zenit Čáslav. V nové éře se začalo Čáslavi dařit velmi dobře. Přišel opět postup do divize, poté do ČFL, která zdržela klub jen na chvíli, tým totiž nezadržitelně mířil do 2. ligy. Zde se také třetí sezónu (2008/09) dočkala Čáslav historického úspěchu, když si druhým místem vybojovala postup do 1. ligy. Tým v té době vedl nyní už odvolaný kouč Baníku Ostrava Miroslvav Koubek. Ovšem vzhledem k tomu, že klub neměl odpovídající stadion, přenechal postup Slovácku.

Druhé místo bylo však jediným světlým okamžikem čáslavského účinkovaní v druhé lize. Hned po úspěšné sezóně, tedy v minulém ročníku, totiž bojoval tým o udržení, které si nakonec o vlásek vybojoval, když obsadil 14. pozici. Když si tedy vezmeme čtyři sezóny Čáslavi v druhé lize, vychází nám tato křivka - 10. místo, 13. místo, 2. místo, 14. místo.

Změna trenéra zatím funguje, záchranářský boj však pokračuje

Zenit nevstoupil do letošní sezóny příliš ideálně. S novým trenérem se prvních bodů dočkal ve třetím kole po výhře nad Sokolovem. Ani poté to na bodové žně příliš nevypadalo. Prohra ve Zlíně a dvě domácí remízy se Sezimovým Ústím a Spartou B. V Jihlavě pak Čáslav utrpěla vyprásk, když domácí tým rozprášil hosty 6:1. Další dvě prohy s Mostem a Třincem znamenaly změnu na trenérské lavičce. Pavla Maluru nahradil Ondřej Abrhám. A změna zatím zapůsobila, Zenit totiž ze čtyř utkání vytěžil sedm bodů. Bilanci novému kouči překazila jen prohra v posledním utkání s Varnsdorfem.

Čáslav má především tým složený z mladých hráčů, před sezónou se kádr celkem obměnil. V celku se tak postupně zabydlují například útočník Brožík, tepličtí Breite s Dragounem, jihlavský Jan Kopic, ze Slovácka Filip Racko nebo po návratu z Rakouska Ondřej Prášil. V průběhu sezóny pak získal Zenit ze Sigmy Olomouc Tomáš Kazára, jenž je cenný zvláště proto, že může hrát jak na postu obránce, tak záložníka.

Brankové hody? Podle statistik určitě ne!

Za Čáslav proti našemu týmu určitě nenastoupí distancovaný Fikejz a vykartovaný útočník Kopic. Zenit však trápí ještě podstatnější věc a to jsou branky. Čáslav dokázala nastřílet pouhých dvanáct branek. Ovšem přesně polovinu z tohoto počtu dokázal nastřílet tým v posledních čtyřech utkáních. To však nic nemění na tom, že je Zenit v této statistice nejhorším celkem druhé ligy. Znojmo na tom však není o moc lépe. Dokázalo nastřádat jen o jednu branku více a jeho nejlepším střelcem je paradoxně stoper Todor Yonov. Bude to tak souboj především s vychýlenou muškou, ale i o čtrnácté místo: „Pro nás je každé utkání důležité, takže pochopitelně bude i to se Znojmem. Z pohledu boje o záchranu je toto střetnutí důležité více, ovšem pořád pevně věřím, že jsme mužstvem, které má navíc, než aby hrálo o záchranu,“ uvedl čáslavský lodivod na oficiálních stránkách týmů.

Potrvá znojemská radost i po neděli?

Znojmo v posledním kole s Kladnem konečně nalilo do žil trochu optimismu. Kladno porazilo po dobrém výkonu 2:0 a do Čáslavi tak bude odjíždět s vidinou, že pokud zvítězí může v tabulce soupeře přeskočit. V důležitém utkání o záchranu se bude hrát o pomyslných šest bodů a o něco klidnější zimní přestávku. Jihomoravany v minulém kole nepotěšila jen výhra, ale také fakt, že alespoň na lavičku se po dlouhodobém zranění vrátil Matúš Lacko. K dispozici již bude také Gregor Kováč, který proti Kladnu nehrál kvůli čtyřem žlutým kartám. Znojmo už se s Čáslaví jednou střetlo. Bylo to v březnu 2008 v připravném utkání. Znojmo se připravovalo na jarní čast MSFL, Čáslav na druhou ligu. Zenit nakonec zápas vyhrál 5:2. V neděli to už ale bude úplně jiné utkání.

Poslední zápasy

1.SC Znojmo - SK Kladno 2:0 (2:0)
Branky: 32. a 43.Zapalač .

Sestava Znojma:Hrubý - Šilinger, Mička, Yonov (C), Hříbek - Zapalač, Vavřík, Podzemský, Krhut (84.Lukáš) - Trnovec, Látal (76.Minarech).

Slovan Varnsdorf - Zenit Čáslav 3:1 (2:0)
Branky: 11. D. Procházka, 37. Jordák, 54. Hozda - 83. pok. kop Dragoun.

Sestava Čáslavi: Bárta - Kotrba, Ptáček, Dragoun, Růžička (61. Breite) - Šturma (63. Džafič), Šisler (46. Prášil), Racko, Fikejz - J. Kopic, Kunášek.
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies