FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Dorost o získal devět bodů z dvanácti

Už netradičně v pátek odehrál náš ligový dorost své dvojutkání. Devatenáctka dostala "pětku" a sedmáctka vyhrála rozdílem dvou branek. Osmnáctka v sobotu přivezla tři body, stejně jako šestnáctka. Podrobnosti níže.

 
 
 
Pátek 22.10. 2010
Starší dorost A - U 19
1. SC Znojmo - FC Hlučín 1:5 (1:2)
Branka: Bula V.
Ž.K. 0
Sestava: Doleček - Peřinka (80. Karásek), Slušný, Honz, Chaloupka (85. Sobotka) - Benda, Jakub (46. Vítek), Bula V., Ulrych, Matůškovič - Šabaka

Na žádost celku z Hlučína se utkání odehrálo už v pátek, ale ani změna dne nám body nepřinesla. Po úvodním oťukávání z obou stran šli v 10. minutě do vední hosté. Rohový kop přistál přesně na hlavě Kovaříka a ten se nemýlil, 0:1. Ve 13. minutě jsme ztratili míč uprostřed hřiště, míč se rychle dostal na levou stranu a poté na volného Stojku a ten sám na zadní tyči uklidil do brány, 0:2. Ve 14. minutě snížil Bula, když se dostal k odraženému míči po hlavičce Bendy, 1:2. Ve 28. minutě ještě nebezpečně vystřelil Skřehot, ale míč letěl těsně nad. Ve 32. minutě se uvolnil na levé straně Matůškovič, našel přesným centrem Jakuba, ale ten trefil nohy brankáře. Do kabin se šlo za stavu 1:2 z našeho pohledu.

Ve druhé části padla branka ještě dříve jako v té první. V 50. minutě podnikli hosté únik po pravé straně a následný centr si do vlastní sítě trefil Benda, 1:3. V 73. minutě se středem hřiště nezadržitelně prohnal Liška a zvýšil na rozdíl tří branek, 1:4. V 79. minutě se podruhé v zápase trefil Stojka a uštědřil nám pověstného "bůra", 1:5. V 84. minutě mohl ještě snížit Matůškovič, udělal kličku brankáři, ale sám se vyhnal mimo střelecký úhel a jeho střela skončila na boční síti. Utkání skončilo pro nás smutným výsledkem 1:5.

Mladší dorost A - U 17
1.SC Znojmo – FC Hlučín 2:0 (1:0)
Branky: Juhaňák Luděk z penalty, Kráčman
Ž.K. Čapoun
Sestava: Bula R. - Hlávka (61. Vejvalka), Juhaňák Luděk, Uzel, Pham - Čapoun, Řezáč, Le Minh (73. Nováček), Pospíchal - Kráčman, Hověz

Utkání mladších načla první šance v 11. minutě, když Řezáč na zadní tyči přestřelil soupeřovu branku. Ve 14. minutě byl faulován ve velkém čtverci Kráčman a Juhaňák penaltu proměnil, 1:0. Do konce první půle se hra přelévala mezi šestnáctkami, ale vážnější šance nepřišla.

Do druhé půle šli hosté s úmyslem vyrovnat, přidali na důrazu, bojovnosti a místy byli lepším mužstvem. Ve 45. minutě nastřelili tyč branky Radka Buly. V 67. minutě jsme uděřili my, Čapoun našel centrem Kráčmana, který si míč převzal a střelou k tyči rozvlnil síť, 2:0. Hosté se dále snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale bez vážnější příležitosti a brankového efektu.

Sobota 23.10. 2010
Starší dorost B - U 18
FK Mutěnice - 1. SC Znojmo "B" 2:3 (0:1)
Branky: Hověz, Jakub, Šišlák
Ž.K Sobotka, Jakub
Sestava: Bula R. - Sobotka, Vítek, Karásek, Buriánek - Kazdera (70. Šišlák), Nováček, Jakub, Pospíchal - Hověz, Šabaka

V první půli se hrál celkem vyrovnaný zápas. Za zmínku stojí šance Hověza, když se snažil přehodit brankáře domácích, ale mířil vedle a šance Jakuba, který z blízka brankáře neprostřelil. Domácí kontrovali střelou Čepila Jakuba z přímého kopu, ale Bula byl na místě. Jedinou branku v první půli dal Hověz, když míč krásně zatáhl po levé straně Pospíchal, naservíroval míč na malé vápno a Daniel veděl kam patří, 0:1.

Ve druhém poločase bylo na hřišti více živo. V 51. minutě utekl po straně opět Pospíchal, přihrál Hovězovi, který ještě posunul na Jakuba a ten se do odkryté braný nemýlil, 0:2. V 54. minutě se agilní Pospcíhal dostal přes svého stážce, nahrál Kazderovi před prázdnou branku, ale ten trestuhodně trefil pouze tyč. Tato šance nás nakonec mohla stát body. V 57. minutě měli do té doby největší šanci domácí, ale Prčík se z malého vápna mezi tři tyče netrefil. V 72. minutě snížili domácí na rozdíl jediné branky, když se prosadil Čepil Marcel, 1:2. V 74. minutě se do míče z hranice šestnácti metrů opřel opět Čepil Marcel a během dvou mitut srovnal na 2:2. V 78. minutě měl šanci strhnnout vedení na naši stranu Hověz, ale brankář domácích míč pohotově vyrazil. Poté měli šanci k rozhodnutí jak domácí tak i Hověz, ale trestuhodně nasměroval hlavičku nad bránu. Vše zachránil v 87. minutě Šišlák, když se k němu dostal míč po ose Pospíchal, Jakub, Šabaka. Mladičký Šišlák sám před brankářem nezazmatkoval a rozhodl, 2:3.

"S výsledkem jsem spokojen, ale předvedená hra místy pokulhávala. Málem jsme si nechali vzít zápas během dvou minut a to by byla hrubá chyba. Naštěstí jsme na konci rozhodli. Důležité tři body." řekl po utkání trenér Bohumil Juřica.

Mladší dorost B - U 16
FK Mutěnice - 1. SC Znojmo "B" 0:3 (0:3)
Branky: Vrbka z penalty, Nehyba, Artim
Ž.K. 0
Sestava: Hél - Binder, Kunst, Kolegar, Vrbka - Šišlák (50. Vala), Hrazdílek, Nehyba - Le Minh (55. Novák), Zvěřina, Artim (72. Buriánek)

Utkání začalo hned chybou domácího brankáře asi ve dvacáté sekundě, ale Zvěřina byl málo důrazný, jinak by dal branku. Ve 12. minutě brankař chyboval podruhé a Zvěřina se k míči tentokrát dostal, posunul míč na Artima, který sice dal branku, ale byl v ofsajdu. V 15. minutě se do vápna prodral opět Zvěřina, domácí obránce ho fauloval a Vrbka z penalty otevřel účet utkání. Na další šanci se čekalo do 28. minuty, ale byla hned branková a krásná. Hrazdílek zahrával přímý kop, centr se mu nepovedl, ale míč se k němu vrátil, ihned ho poslal proti noze na Nehybu a ten přehodil z dvaceti metrů brankáře, míč zapadl do šibenice. Ve 32. minutě to bylo už rozdílem tří branek. Šišlák si dvakrát narazil s Nehybem, přihrál do ulice na Artima a ten samostatný únik proměnil střelou po zemi k tyči.

Ve druhé půli se nasklytlo několik šancí na zvýšení skóre. V 51. minutě se uvolnil přes dva hráče Le Minh, ale trefil tesně vedle. Jedinou vážnější akci za zápas měli domácí v 62. minutě, když brankář Hél neodhadl situaci a špatně vyběhl, míč před brankovou čárou odstřelil Vrbka. V 71. Minutě se ještě sám před brankářem ocitl Zvěřina, ale trefil ho do hrudi. Utkání skončilo vítězstvím našich barev 3:0.

"Na hráče jsem apeloval, aby utkání co nejdříve rozhodli a to se celkem povedlo. Celé utkání jsme byli jasně lepší a šli po třech bodech. Mrzí mě, že jsme ve druhé půli nepřidali nějakou branku." pronesl po utkání trenér Miroslav Paul.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies