FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

U19: Favorit z Hané nás doma připravil o jarní domácí neporazitelnost

U19: Favorit z Hané nás doma připravil o jarní domácí neporazitelnost Z n o j m o - Až druhý tým tabulky v podobě B-týmu Sigmy Olomouc připravil naši devatenáctku o jarní domácí neporazitelnost. Na úvodní branku soupeře z první půle dokázal ještě v téže části odpovědět Vojta Koukal, na olomoucký úder pět minut před koncem utkání už jsme však odpovědět nedokázali.

 
 
24., sobota 4.5.2024
1.SC Znojmo-mládež, spolek - SK Sigma Olomouc B  1:2  (1:1)
Branky: 40. V. Koukal - 11. Oříšek, 85. Hottek.
ŽK: O. Čížek, Rolník - Petráš.
Rozhodčí: Švehla - Šíma, Koudela.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - Rolník, Kosmák, Drozd, O. Čížek (c), V. Koukal, Řepa, Prycl, Pet. Šuba, Štěpánek (59. Bernát), Dzhuhan (J. Olšanský).
SK Sigma Olomouc B: Koleček - Bartošic (90+3. Sandr), Činčara, Ondřej, Škoda (78. Hottek), Foldyna (64. Luběna), Drábek, Petráš, Holec, Oříšek (c), Vaculík.

Komentář k zápasu

Situace v tabulce Moravskoslezské dorostenecké ligy je z naší pozice stále napjatá. Sice se nacházíme na 11. pozici s obrovským náskokem na předposlední a poslední Porubu se Šumperkem, vzhledem k dění v 1. lize však může dostat Černého Petra i třetí tým od konce a zde už situace zdaleka tak růžová není. Desáté a čtrnácté místo dělí pouhých pět bodů. Každý bod se tak hodí, byť do utkání nevstupujete ani zdaleka jako papírový favorit. To byl i případ sobotního utkání. Na jih Moravy totiž zavítalo béčko Sigmy Olomouc, které je v tabulce na druhém místě. Do zápasu jsme vstupovali bez Filipa Durdy, ale s již uzdraveným kanonýrem Filipem Štěpánkem.

Hosté naplnili papírové předpoklady a dostali se jako první do vedení. Lehké to s námi ale rozhodně neměli, právě naopak. Za naší bojovnost byla odměnou ještě do přestávky vyrovnávající branka Vojty Koukala. Když to vypadalo, že bychom si mohli uloupnout cenný bod, pět minut před koncem se prosadil Hottek a rozhodl o tom, že nás Hanáci připravili o jarní neporazitelnost. „Tahle prohra bolí, protože kluci zápas odmakali, dali do hry emoce a veškerou energii, byli jsme velmi blízko bodu. Odehráli jsme výborné utkání, kluci plnili taktické pokyny, pracovali nadoraz,“ chválil i přes prohru trenér František Havlík, dobře ale ví, že není prostor na chlácholení. „Nebudeme se ale plácat po ramenou po prohře, už ve středu nás totiž čeká zápas, který potřebujeme zvládnout nejen herně, ale i výsledkově,“ směřuje kouč veškerou pozornost ke svátečnímu utkání na umělce v Tasovicích. Tyto duely jsou však velmi zrádné, soupeř získal doposud pouhé čtyři body. Když vyhrajete, je to povinnost, když prohrajete je to obrovská ztráta.

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Tahle prohra bolí, protože kluci zápas odmakali, dali do hry emoce a veškerou energii, byli jsme velmi blízko bodu. Sigma byla tradičně silná na míči, její hráči byli velmi dobře individuálně vybaveni – jako příklad může sloužit vedoucí gól hostů, kdy se hráč na straně hřiště prosadí jeden na jednoho, pošle centr do vápna a útočník ho uklidí do sítě. My ze stejné situace na druhé straně vytěžíme pouze slabé zakončení do náruče brankáře. Jinak ale nebudeme na kluky naštvaní – právě naopak. Odehráli jsme výborný zápas, kluci plnili taktické pokyny, pracovali na doraz. Jak jsem psal na začátku – tahle prohra bolí, ze hřiště jsme ale odcházeli se vztyčenou hlavou a po výkonu, který nás těší. Nebudeme se ale plácat po ramenou po prohře, už ve středu nás totiž čeká zápas, který potřebujeme zvládnout nejen herně, ale i výsledkově.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies