FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Po výhře nad muži Miroslavi remizovala U19 s Pískem

Po výhře nad muži Miroslavi remizovala U19 s Pískem Z n o j m o - Již dva přípravné zápasy má za sebou naše devatenáctka. V úmorném vedru jsme na úvod ve středu zvítězili v Miroslavi nad místním A-týmem 4:3 a v neděli pak remizovali s U19 Písku 1:1. Trenéři si tak mohli udělat první obrázek, jak na tom jejich svěřenci herně jsou.

 
 
 

Přípravu načala naše U19 proti mužům Miroslavi, které vede trenér Oldřich Helebrant, jež je zároveň i koučem naší U14. Na straně Miroslavi bylo možné vidět i několik hráčů, kteří v minulosti prošli znojemskou mládeží. Jedním z nich byl stoper Roman Beníček, který ještě v minulé sezóně oblékal dres U18 a U19 1. SC. Na podmínky, hrálo se v horkém počasí, předvedly oba týmy solidní výkon. Musíme k tomu také připočíst, že pro oba celky se jednalo o první přípravné zápasy. V utkání jsme nakonec zvítězili 4:3 po brankách Petra Železného, Davida Žižky, Martina Krontoráda a Adama Bartoňka.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený 1. SC ZNOJMO - mládež (@1scznojmomladez)

FC Písek - 1. SC Znojmo U19 1:1 (1:1)

Branka Znojma: T. Navrátil.

Sestava Znojma: Ryšavý (46. Veselý) - Dorňák (46. Valášek), Čížek, T. Navrátil, Železný - Ryška - Durda (60. Novák), Štola, Šuba, (60. Simonyi), Bakaj (60. Zeisel) - Žižka.

V neděli jsme odjeli na zajímavé měření sil s týmem z Čech. Písek hraje stejně jako Znojmo druhou dorosteneckou ligu, figuruje však pochopitelně v české části. Soupeř byl toho času na soustředění v Sušici, oba týmy se tak sešly k zápasu v Kunžaku. Ani v tento den tropické teploty nepolevily a hráči tak museli opět bojovat s náročnými podmínkami. První půle vyšla lépe Píseckým, byť úvod utkání nebyl z naší strany vůbec špatný. „Začátek utkání jsme měli solidní, kdy zejména naše levá strana výborně fungovala, kluci chodili do rotace a soupeři to dělalo velký problém, měli jsme i náznaky šancí, ale špatným řešením daných situací jsme se o ně sami připravili. Hra se odehrávala hlavně ve středu hřiště, kde byl soupeř první poločas lepší,“ hodnotil asistent trenéra U19 a kouč U18 Zdeněk Adamov. Ve 25. minutě se Písek dostal do vedení po situaci, z které trenérům šediví vlasy, autové vhazování, které mířilo na našeho gólmana, soupeř vystihl a Jihočeši se ujali vedení. Z něho se však radovali pouze rovných deset minut. Tomáš Navrátil vykouzlil fotbalovou lahůdku, když ze standardky kousek za vápnem vymetl šibenici.

Do kabin se šlo tedy za vyrovnaného stavu a znojemský lodivod měl o pauze hráčům co říct. „Řekli jsme si, ať vytváříme na soupeře větší tlak, aby se jejich střední záložníci nedostávali tolik do hry a kluci to zhruba do 60. minuty plnili, za což je musím pochválit. Najednou jsme byli jasně lepší, drželi jsme více míč na svých kopačkách, dobře jsme kombinovali a hlavně jsme si vytvářeli hodně šancí, bohužel jsme je však nedokázali proměnit,“ zoufal si a naznačil, kde nás aktuálně tlačí bota. Převaha vydržela zhruba polovinu druhé půle, pak došlo k prostřídání sestavy a nastavený dobrý trend a rytmus z úvodu druhého dějství se nám nepovedlo udržet. „Naše hra šla dolů, Písek se dostal zase do hry, rozhodující gól se ale nikomu vstřelit nepovedlo. Kluci si zaslouží pochvalu za solidní výkon v úmorném vedru. Jediná výtka směřuje k naší efektivitě v zakončení, kdy nejsme schopni proměnit i ty nejvyloženější šance,“ hodnotil Adamov.

S Pískem měla odehrát přípravné utkání i naše U17, k tomu ale nedošlo, což vysvětluje trenér U17 Miroslav Paul. „Zápas se bohužel neodehrál z důvodu střevních problémů na straně soupeřem, písecká U17 odjela z těchto příčin ze soustředění v Sušici domů.“

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies