FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Další postup! Po výběru U-19 se raduje také U-18

Další postup! Po výběru U-19 se raduje také U-18 Z N O J M O (foto Petr Nečas) - Sezóna 2018/2019 byla pro naše mládežnické týmy úspěšná. Poté, co se z postupu do druhé nejvyšší dorostenecké soutěže radoval starší dorost (U-19), tak druhý víkend v červnu si posun do třetí ligy zajistila U-18, která v přímém souboji remízovala na hřišti FC Boskovic 0:0.

 
 
 

Svěřenci Bohumila Smrčka to přitom v sobotu neměli vůbec snadné. Na půdě druhého týmu soutěže se museli vypořádat s nejlepším útokem celé ligy, boskovičtí fotbalisté ve třiadvaceti duelech vstřelili 107 branek. O 69 z nich se postaralo trio Miloš Pokorný (31), Daniel Štěrba (22) a Emil Petrov (16).

Celá trojice samozřejmě nechyběla ani v důležitém zápase proti našim hráčům, kteří se od prvních minut mohli spolehnout na opory U-19. Včetně brankáře Adama Polepila, kanonýra Milana Stixe nebo Roberta Kaššaie.

Ještě před koncem úvodní půle musel trenérský tým řešit nepříjemnosti, v pětatřicáté minutě ze hřiště odešel kapitán Dominik Peřinka, kterého nahradil Martin Cabák. Do druhého poločasu již nenastoupil Kaššai, na místo něj si zahrál Michal Janík. Domácí střídali pouze jednou, ve čtyřiašedesáté minutě byl stažený Štěrba, na jeho pozici se dostal David Stejskal.

Ani jedno ze střídání však nepomohlo k tomu, aby se jeden z týmů prosadil. To vyhovovalo našim fotbalistům, kteří před zápasem měli dva body náskoku. Zásluhou 55 bodů nakonec celou soutěž vyhráli a příští rok si zahrají v MSDD.

O postup se zasloužilo hned jednačtyřicet hráčů. Nejlepším střelcem se stal Patrik Polický, sedmnáctiletý borec v devatenácti zápasech vstřelil třináct branek. Na druhém místě se umístili Milan Stix a Milan Dolejší, oba dali sedm branek.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies