FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Starší dorost Retzu statečně vzdoroval, na kvalitu soupeře ale nestačil

Starší dorost Retzu statečně vzdoroval, na kvalitu soupeře ale nestačil R e t z - Těžkého soupeře proti měl náš starší dorost v dalším přípravném utkání. Cestoval totiž do Retzu, kde se střetl z A-týmem, který je nabity takovými hráči jako je Ordoš a Schulmeister. Tito dva hráči také hráli v utkání prim. Po první půli jsme drželi nadějný výsledek, když jsme pouze těsně prohrávali 0:1, byť domácí pálili hodně šancí. V druhém dějství už se kvalita Retzu naplno projevila, náš jediný gól zaznamenal jeden z hráčů na zkoušku Stefan Smiljanić. Tím druhým byl jedenadvacetiletý ofenzivní hráč Semir Gvozdjar.

 
 
 

SC Retz (A-tým) - 1.SC Znojmo (U19) 6:1 (1:0)

Branky: Rain, Ordoš, Vyhnalek, Schulmeister, Krottendorfer, Alić - Smiljanić (pen.)

Sestava Znojma: Koukal - Koch, Herman, Pacula, Svoboda, V.Švarc, Martinek, Moravec, Kováč, Gvozdjar, Smiljanić
Do hry zasáhli: Čech - Jucha, Kratochvíl, Korhan, Rusnák, Sivera, Kaššai

Retz byl v utkání favoritem a začal také aktivně. Nicméně, ani my jsme se nedali zahanbit a v úvodu utkání vyslal prudkou střelu směr brána Svoboda. Domácí se posléze dostali do vedení. Ordošovu střelu Koukal dobře zlikvidoval, ale na dorážku už nestačil. Ta však naštěstí přišla z ofsajdu. V 16. minutě následovala podobná situace, Koukal opět dokázal první šanci vychytat, Rain už ale posléze dorážel v pohodlné pozici a tentokrát už bez ofsajdové pozice.

Postupem času začala převaha soupeře narůstat. Prim hrálo především ex-olomoucké duo Ordoš - Schulmeister. Domácí se dostávali přes naší obranu ve většině případů kolmicemi za obranu, ovšem v zakončení už to taková sláva nebyla. Ordoš hlavičkoval z dobré pozice vedle, mimo tři tyče skončila i jedovka Schulmeistera. Naši mladíci se přes rakouský tým prokousávali jen složitě, přesto se do pár nadějných situací také propracovali. Do zakončení se ale dostal jen Vojta Švarc střelou z větší vzdálenosti.

I v úvodu druhého dějství pokračovali domácí v pálení šancí. Nepomohl jim ani pokutový kop, Schulmeister si na Koukala nepřišel. Retzu to vyšlo až v 55. minutě, kdy se z rohového kopu prosadil hlavou Ordoš. Ovšem ještě před druhým gólem soupeřem jsme mohli srovnat, Smiljanič však poslal nepřímý kop nad bránu. V 58. minutě to tak bylo 3:0, když se trefil zpoza vápna po zpětné přihrávce Vyhnalek. To už trenér Bečka sestavu prostřídal a poté, až do 63. minuty následoval další festival zahozených šancí našeho příhraničního souseda. Následně se dočkal trefy i Schulmeister.

Čestného úspěchu jsme se dočkali i my. V 70. minutě se prosadil z pokutového kopu testovaný útočník Stefan Smiljanić. O převaze Retzu ale nebylo pochyb, což dokumentoval pátým gólem Krottendorfer. V závěru si zachytal i brankář Petr Čech a rozhodně se nenudil a několikrát musel zasahovat. Ani on se ovšem neubránil kapitulování, když jej v 82. minutě překonal Alić.

Trenér Znojma Karel Bečka: První poločas jsme zvládli, šli do něj nejzkušenější hráči, které jsme měli k dispozici, a kteří by měli tvořit osu devatenáctky. Myslím si, že úvodní půli odehráli slušně. Výsledek 1:0, je sice pravda, že některé šance pochytal Jirka Koukal, ale i my jsme měli náznaky šancí, nebylo to špatné. Ve druhé půli už se prostřídali hráči, aby i mladší hráči poznali atmosféru takového utkání a získali zkušenosti. Hlavně v těch zkušenostech nás soupeř v druhé půlce předčil a také v pohybu, třeba také dodat, že začal proměňovat šance. Výsledek odpovídá dění na hřišti.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies