FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Prioritou byla záchrana, ale tým měl na to, aby hrál na špici, hodnotí sezónu U19 trenér Zlámal

Prioritou byla záchrana, ale tým měl na to, aby hrál na špici, hodnotí sezónu U19 trenér Zlámal Z n o j m o - Náš starší dorost vytyčený cíl v podobě bezproblémové záchrany v Moravskoslezské dorostenecké lize splnil. Tajné přání, skončit na bedně, se mu však vyplnit nezdařilo. Svěřenci trenéra Luďka Zlámala vylepšili o jedno místo umístění z minulé sezóny a skončili pátí. Znojemský kouč v hodnotícím rozhovoru zmínil, že tým rozhodně měl na to, o špici tabulky bojovat.

 
 
 

Trenére, jak vzít konečné páté místo v tabulce? Na jednu stranu pohodlná záchrana, na druhou stranu mi přišlo, že tým měl na vyšší příčky?
Kluci na to měli...Před sezónou je těžké odhadovat možnosti jednotlivých týmů a jejich sílu, protože přes zimu se týmy mohou změnit, mohou se zkvalitnit nebo naopak oslabit. Prioritní byla opravdu záchrana, protože není jednoduché hrát a vědět, že pod vámi minimálně šest týmů půjde dolů. Takže prioritní byla záchrana bez nějakého alibismu. Ale měli jsme hrát opravdu na bedně, měli zde čeřit vody. Bohužel se nám to nepodařilo, protože jsme měli slabší utkání venku.

V domácím prostředí jsme byli zvláště ve Chvalovicích suverénní, venkovní zápasy nám naproti tomu příliš nevycházely i navzdory papírově slabším soupeřům. Kde hledat příčinu?
Nevím...možná je to odraz kategorie, že mají zde mají hráči hodně nevyrovnané výkony. I v některých domácích zápasech se to projevilo. Vedete po první půli 3:0 a není jednoduché kluky motivovat, aby v tomto tempu a nasazení pokračovali dále, i když by to tak mělo být. V tomhle jsme měli trochu rezervy. Ve venkovních utkáních....nevím...jestli jsme něco podcenili, jestli měli soupeři větší touho po vítězství, těžko říct. Kdybychom odváděli výkony jako doma, tak si myslím, že i venkovní zápasy bychom zvládli.

Devět hráčů již věkově v U19 končí, všichni se zapojí do přípravy A-týmu. Má podle vás někdo na to, prosadit se?
Věřím tomu, že nás některý z nich určitě mile překvapí.

Kdo bude základní stavební kámen příští U19? Milan Moravec a Vojta Švarc byli oporami už nyní, logicky se tak nabízí oni...
Ríša Koch také odehrál 90 procent utkání, takže tyto jména budou určitě ty, která budou tvořit osu. Uvidíme, jak na tom bude brankář Jirka Koukal, protože v jeho letech by měl chytat, nedovedu si přestavit, že by měl dělat jen dvojku nebo trojku u Áčka. Počítáme s tím, že pokud si nevybojuje místo jedničky, tak s největší pravděpodobností bude chytat za U19. Pokud tedy nedojde k nějakému hostování v mužské soutěži. Golmanský post je specifický a pokud brankář v takovém věku nebude chytat, neporoste. Mohli jsme se přesvědčit, že Jirka předpoklady má, byla by škoda toho nevyužít.

Když jsme u Jirky, je to asi velká devíza práce U19, že její gólman dokáže odchytat na dobré úrovni druholigová utkání? Zažil jsi vůbec, že bys měl z kádru tolik hráčů v A-týmu?
Asi ne. Samozřejmě, co si budeme vykládat, je to i trochu shoda náhod a dílo štěstíčka. Jirka nás v klubu asi překvapil všechny. Kdo ho známe, tak jsme věděli, že je psychicky trochu labilnější. Ale klobouk dolů, jak to v A-týmu zvládl. Je jenom dobře, že se mohl ukázat, jeho výkony byly slušné. Určitě ostudu neudělal. Na druhou, kluci co byli u A-týmu v letní a zimní přípravě, tak u těchto hráčů nám po návratu do U19 dalo dost času a práce, abychom je dostali do nějaké herní pohody. Někteří byli možná zklamaní, že nezůstali v A-týmu a měli takové ambice. Ale co si budeme nalhávat, druhá dorostenecká liga a druhá ligy dospělých je hodně velký skok. To opravdu dokáže zvládnout málokdo.

MSDL 2016/17
Umístění Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
5. místo26145747 68:34
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies