FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Konec dobrý, všechno dobré. Oslabeného soupeře z Prostějova jsme udolali v závěru utkání

Konec dobrý, všechno dobré. Oslabeného soupeře z Prostějova jsme udolali v závěru utkání Z n o j m o - Papírové předpoklady jsou jedna věc, dění na hřišti druhá. I proto je fotbal tak krásný a píše zajímavé příběhy. A zajímavý fotbalový příběh napsal i duel s Prostějovem, v němž jsme byli favority. Za vlažný začátek nás však soupeř potrestal v 11. minutě vedoucím gólem a prakticky celý zbytek jsme dobývali prostějovskou obranu, hosté se navíc museli obejít bez vyloučeného Hladíka. Úspěšný obrat nastartoval třináct minut před koncem Jirka Klíma, po jeho trefě přišly ještě další dvě, což znamenalo výhru 3:1.

 
 
20.k.FNL, pátek 31.3.2017
1.SC Znojmo FK - 1. SK Prostějov  3:1  (0:1)
Branky: 77. a 84. Klíma, 82. Šamánek – 11. Kroupa
ŽK: 5. Cihlář, 50. Njire, 62. Helísek – 21. Hladík , 79. Hirsch, 86. Fládr, 87. Skwarczek
ČK: 33. Hladík
Rozhodčí: Mikyska – Horák, Podaný
1.SC Znojmo FK: Koukal – Svozil (72. Mezlík), Cihlář (c), Odehnal, Helísek, Nepožitek, Javůrek (46. Holub), Urbančok (46. Njire), Šamánek, Teplý, Klíma.
1. SK Prostějov: Halouska – Hýbl, Malý, Rus, Schuster – Hladík, Skwarczek, Pančochář (85. Fládr), Hirsch, Alaverdašvili (85. Píchal) – Kroupa (c) (65. Čtvrtníček)
Počet diváků: 1315
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Trenér Kučera neměl před zápasem s Prostějovem klidné spání. Na marodce měl totiž brankářské duo Doleček, Štěpanovský a do brány se tak postavil sedmnáctiletý Jirka Koukal, na lavičce mu pak kryl záda teprve patnáctiletý Matěj Šnepfenberg. Pro našeho debutanta to byly v úvodu svízelné minuty. Patřily totiž po našem vlažném vstupu do utkání Prostějovu, Hirsch a Alaverdašvili ještě úspěšní nebyli, jejich spoluhráč Karel Kroupa v 11. minutě už však ano. Hostující kapitán v přečíslení dva na jednoho obdržel přihrávku z pravé strany a sám před gólmanem nezaváhal. Za chvíli pro nás mohlo být ještě hůř, vyboxovaný centr se dostal k Hladíkovi, jehož dorážku ale Koukal lapil.

Poprvé jsme pořádně prověřili Halousku až po půl hodině hry, kdy pálil z ostrého úhlu Helísek. Ve 33. minutě přišel jeden z klíčových okamžiku utkání. Po druhé žluté kartě musel předčasně pod sprchy znojemský odchovanec v prostějovském dresu Hladík, od tohoto okamžiku jsme převzali iniciativu, ovšem naráželi na brankovou konstrukci a také skvěle chytajícího Halousku, který ještě na podzim hájil bránu Znojmo. O síle tyčí a reflexu prostějovského brankáře se přesvědčili Šamánek a také Klíma.

Po očekávané bouři v domácí kabině se čekal na začátku druhé půle náš tlak. Znatelnou dobu jsme se však proti zuby nehty bránícími oslabenému soupeři trápili. Zlomit to mohl Kuba Teplý, jenže nabídku Javůrka poslal mimo bránu. Čas se pomalu krátil a Prostějovským docházely síly, zdálo se však, že nám docházela pro změnu invence.

Vše se zlomilo v 77. minutě, ve které Míša Holub využil uklouznutí jednoho z protihráčů, přihrál před bránu, kde ranou po zemi k bližší tyči rozjásal znojemské fanoušky Jirka Klíma. Za pět minut byl stadion znovu na nohou, Rosťa Šamánek poslal míč hlavou k pravé tyči, od které se míč odrazil do brány. O Dvě minuty později už to bylo o dva góly. Jirka Klíma lahůdkově uklidil loptu po rohovém kopu patou pod břevno. Už poněkolikaté v sezóně jsme tak připravili fotbalovým fanouškům pořádné drama, i tentokrát se šťastným koncem.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Vyhráli jsme 3:1, máme tři body, ale výkon nebyl optimální jako v předešlých zápasech. Vstup do zápasu nám totálně nevyšel, bylo to vlažné, chladné, bez pohybu. Dlouho jsme se trápili, v druhém poločasu ale tlak narůstal a zlomili jsme to.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies