FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Povedená otočka. V rámci soustředění jsme zvítězili na Zlínem B

Povedená otočka. V rámci soustředění jsme zvítězili na Zlínem B L u h a č o v i c e - Na umělé trávě v Luhačovicích jsme poměřili síly se zlínskou juniorkou a po první půli museli otáčet nepříznivý výsledek. To se nám v druhém dějství povedlo díky brankám Jirky Klímy a Kuby Teplého. Skóre mohlo mít ještě výraznější podoby, několik šancí však zůstalo neproměněno a zvonila i branková konstrukce. Tu dvakrát nastřelili i Zlínští.

 
 
příprava, středa 15.2.2017
FC Trinity Zlín B - 1.SC Znojmo FK  1:2  (1:0)
Branky: 40. Chwaszcz - 53. Klíma, 59. Teplý
1.SC Znojmo FK: Štěpanovský (46. Doleček) - Helísek, Svozil (60. Mezlík), Odehnal (46. Rapouch), Cihlář, Holub, Motal, Nepožitek (46. Urbančok), Javůrek (46. Štrombach), Klíma (60. Novák), Šamánek (46. Teplý)

Komentář k zápasu

Do utkání jsme vstupovali jako papírový favorit, především v první půli však hrál Zlín ve velmi kompaktním bloku, přes který se nám těžko prostupovalo. Soupeř navíc dokázal hrozit, nebezpečnou střelu zpoza vápna musel likvidovat Štěpanovský hned v úvodní čtvrthodině. My jsme to zkoušeli převážně po pravém křídle, odkud chodily do zlínského vápna nebezpečné centry. Dvakrát se k hlavičce dostal Klíma, ovšem mezi tři tyče ani v jednom z případů nezamířil.

Ve 40. minutě se skóre poprvé změnilo. Zlín rozehrál velmi pohlednou akci, po níž z levé strany vápna pálil Masař. Martin Štěpanovský sice dokázal střelu vytěsnit, na dorážku Šimona Chwaszcze už však stačit nemohl, byla do prázdné brány. Do druhé půle jsme tak šli s mankem.

Od začátku druhého poločasu však viselo vyrovnání na vlásku. A v 53. minutě přišla kýžená chvíle. Motal našel na přední tyči Jirku Klímu, který srovnal. Opakoval se tak úspěšný vzorec situací jako v minulých utkání se Šamorínem a s Gliwicemi. Pas na přední tyč a úspěšný zásah. Společným jmenovatelem byl právě Klímič. Zlín mohl vedení vzápětí strhnout opět na svoji stranu, z rychlého protiútoku ale Chwaszcz naštěstí trefil břevno a podruhé v utkání se neprosadil. I proto mohlo dojít v 59. minutě k obratu. Je to už možná klišé, ale klišé velmi pěkné. Trefil se totiž už poosmé v přípravě Kuba Teplý. Ve vápně předvedl svůj zabijácký instinkt a dostal nás do vedení.

V dalším průběhu utkání jsme měli množství šancí na to, skóre navýšit. Štrombachovu střelu likvidoval zlínský brankář, který pak zázračně vytěsnil i dorážku Urbančoka. Poté se do dobré příležitosti hnal Teplý, situaci vyřešil náramně, gólmana přehodil, míč ovšem zastavila tyč. Ta zastavila i Štrombiho volej ze 75. minuty. V druhé půli jsme sice měli převahu, ale i soupeř byl nebezpečný a také zabrnkal na tyč. A měli jsme pořádné štěstí, od ní se míč odrazil do Dolečka a následně se obraně povedlo celou situace vyřešit.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Tvořili jsme hru, ale soupeř byl houževnatý. Mladí kluci ze Zlína ukázali svoji kvalitu. Prezentovali se pracovitým výkonem a dostali se do vedení. My jsme byli laksní v tom, že jsme měli velké množství ztrát. Utkání pro mě splnilo účelem, svým způsobem jsem spokojený.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies