FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Ve Znojmě jsem vyrůstal, jsem rád, že si za něj můžu znovu zahrát, těší se David Štrombach

Ve Znojmě jsem vyrůstal, jsem rád, že si za něj můžu znovu zahrát, těší se David Štrombach Z n o j m o - Přestupy do jiných klubů, to je většinou seznámení s novým prostředím, novým městem atd. Pro Davida Štrombacha byl v tomto přestup ze Zbrojovky Brno do Znojma specifický. David je totiž znojemských odchovancem a bydlí v Žerůtkách, a ty jsou od Znojma, co by kamenem dohodil. My jsme si samozřejmě nemohli nechat uniknout možnost, si se Štrombim v jeho první tréninkový den v 1.SC popovídat.

 
 
 

Davide, jaké byly dojmy z prvního dne opět ve znojemském, tentokrát však v A-týmu?
Znám tu skoro polovinu kluků, takže to bylo v pohodě. A tréninky taky dobré, poměrně náročnější, než to bylo v Prostějově. Je to vše ve větší rychlosti.

Když už si to nakousl, je to opravdu takový rozdíl?
Prostějov je v druhé lize letos nováčkem a kvalita není taková. V tom je velký rozdíl. I tréninková zátěž je větší, než byla v Prostějově.

Říkal si, že trénink byl v pohodě. Velký mráz se ale musel hodně těžko kousat?
Je pravda, že byla hodně velká zima. Ale s tím se musí počítat, nedá se nic dělat.

Tréninky z větší části tradičně probíhají na hřišti s umělou trávou v Jevišovicích. Odehrál si zde nějaký soutěžní zápas?
Soutěžní zápas ne. Ze Znojma jsem odešel, ještě než se začala umělka v Jevišovicích stavět. Ale chodil jsem si tam zakopat, takže úplná neznámá to pro mě nebyla.

Zmiňoval jsi, že znáš polovinu znojemské kabiny. Byl jsi s někým v kontaktu před příchodem do Znojma?
S Kubou Konvalinou, se kterým jsme byli i ve Zbrojovce. Bavil jsem se i s Pavlem Halouskou, který ve Znojmě na podzim hostoval.

Jak se tvůj příchod do Znojma "upekl"?
Nejprve to vypadalo na hostování, nakonec se to změnilo v přestup.

Jak vnímáš angažmá ve Znojmě z hlediska toho, že jsi zde hrál v mládežnických týmech sedm let?
Vyrůstal jsem tady, takže jsem rád, že si budu moci za Znojmo znovu zahrát.

Překvapila tě proměna stadionu?
Jo to pěkné, hodně se mi líbily VIP prostory. (s úsměvem) Zázemí se hodně změnilo, nevěděl jsem ani, kde je kabina. (s úsměvem)

Tak ty jsi asi býval většinou na ČAFCE, kde sídlily mládežnické celky?
Byl jsem spíš hodně tady, protože táta tu dělal správce, takže jsem na stadionu v Horním parku v podstatě vyrůstal. (s úsměvem) Jak už jsem zmiňoval, zázemí se za tu dobu hodně změnilo. Myslel jsem, že do kabiny v pohodě trefím, ale šel jsem někam úplně pryč. (s úsměvem)

Na podzim si své aktuální spoluhráče v dresu Prostějova pořádně zlobil. Už tě za to někdo popíchl?
Zatím ještě ne. (s úsměvem) Znojmo utkání vyhrálo 2:0, takže nebylo co řešit.

Nováček z Prostějova to měl na podzim hodně těžké. Jak vnímáš, že ses z posledního týmu tabulky přesunul do celku, který hraje v horní polovině tabulky?
Je to posun dál. Znojmo hraje ofenzivní fotbal, čehož jsem si moc neužil. Těším se, že budeme hrát dopředu a střílet góly.

Už jsi přemýšlel, jaké si vybereš číslo dresu?
Ještě jsem nad tím nepřemýšlel...asi co bude volné.

Já jsem si ale zjistil, že máš oblíbenou sedmičku, ta je nyní volná po Šimonu Šumberovi, který přestoupil do Třince...
To je pravda. Celý život jsem měl sedmičku, hrají s ní od malička, takže bych byl celkem rád, kdyby s ní mohl hrávat.

V Prostějově jsi vstřelil na podzim čtyři branky, rázem ses tak zařadil mezi naše nejlepší střelce...
...Samozřejmě bych byl rád, kdyby se mi ve Znojmě střelecky dařilo. Hlavně abychom vyhrávali, to bych byl ještě raději.

Ono by se hypoteticky mohlo stát, že po dvou jarních zápasech vstřelíš dva góly a budeš nejlepším střelcem týmu?
Byl by to pěkný bonus. (s úsměvem)

David Štrombach

Davida Štrombacha možná budou někteří znojemští fanoušci znát. Ofenzivní fotbalista totiž začínal s fotbalem v Šatově. Nejdelší dobu však strávil v 1.SC Znojmo, sedm let. Jeho spoluhráči ve Znojmě byli například i Petr Kirschner, Jakub Konvalina či Jakub Pokorný. Ve čtrnácti letech zamířil do Zbrojovky Brno, kde se setkal i s Bronislavem Stáňou a Pavlem Lapešem, kteří však působili ve starších kategoriích. V mládežnických týmech Zbrojovky se mu dařilo a střílel góly jako na běžícím pásu. Za U17 31 utkání - 22 branek, za U19 34 utkání - 21 branek. Tato bilance mu ostatně vynesla i dva starty za Českou reprezentaci do 18 let. Střelecký apetit mu nechyběl ani v Juniorské lize. Jednadvacet přesných zásahů mluví samo za sebe. Dvakrát si odnesl cenu pro Hráče kola Juniorské ligy. V dresu A-týmu však šanci nedostal a tak zamířil v zimě 2016 na hostování do slovenské Skalice, v létě stejného roku pak na hostování do týmu druholigového nováčka z Prostějova. Zde patřil k velkým oporám a vsítil čtyři branky. Ve vzájemném utkání výrazně trápil i Znojmo. Ač útočník, v Prostějově nastupoval výhradě v záložní řadě. (ÚTOČNÍK, OFENZIVNÍ ZÁLOŽNÍK, 21 LET)

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies