FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

1.SC v televizních utkáních? Vzpomínky krásné, ale také méně příjemné

1.SC v televizních utkáních? Vzpomínky krásné, ale také méně příjemné Z n o j m o - Doposud jsme se celkem čtrnáctkrát představili v zápasech, které byly odvysílány v přímém přenosu televize. Osmkrát v první lize, pětkrát v druhé a jednou v domácím poháru. Vzpomínky to nejsou vždy nejkrásnější, některé utkání zanechaly jizvy. Jsou však také zápasy, na které budeme vzpomínat rádi. Pojďte si zavzpomínat také v našem velkém přehledu.

 
 
 

Mol cup (domácí pohár)

2011/12

Osmifinále Znojmo - Sparta 1:4 (ČT Sport - 19. října 2011)

Byla to velká událost pro celé Znojmo, když jsme v říjnu 2011 hostili v rámci osmifinále domácího poháru pražskou Spartu. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že se v dohledné době potkáme s gigantem československého fotbalu i v rámci první ligy. Před kamerami České jsme se objevili poprvé v historii, což ostatně platí i o osmifinále poháru. Sparta sice splnila roli favorita a zvítězila, náš tým však předvedl před rekordní návštěvou sympatický výkon.

2013/14

ePojištění.cz liga (první liga)

4.k. Znojmo - Plzeň 0:1 (ČT Sport - 11. sprna 2013)

Premiéra před televizními kamerami v rámci první ligy a hned proti úřadujícímu mistrovi. Bohužel jsme nemohli hrát ve Znojmě, i tak si ale do azylu v Brně na Srbské našlo cestu necelých pět tisíc diváků. S Plzní jsme dlouho drželi krok, ovšem nakonec rozhodla jedna jediná branka. V 56. minutě se trefil Darida.

8.k. Znojmo - Sparta 0:2 (TV Fanda - 16. září 2013)

Po necelých dvou letech jsme opět vyzvali Spartu, tentokrát však premiérově před kamerami TV Fanda a jako prvoligista prvoligistu. Svůj debut v tomto utkání například absolvoval Dan Odehnal. Opět jsme nepředvedli špatný výkon, bohužel jsem ale soupeře poslali brzy do vedení, což nakonec rozhodlo. Na góly Lafaty ze 4. a Brabce z 15. minuty jsme nenašli odpověď.

16.k. Teplice - Znojmo 1:3 (TV Fanda - 29. listopadu 2014)

Nyní už památný a náš zřejmě nejpovedenější výkon před televizními kamerami a obecně v první lize. Ostatně ve stejném duchu se kdysi vyjádřil i tehdejší trenér Leoš Kalvoda. V páteční večer jsme u televizních obrazovek oslnili všechny fotbalové fandy parádním výkonem proti silným Teplicím. Celý tým hrál ve skvělé formě, jedinou nevýhodou bylo, že se jednalo v naší fazóně o poslední zápas podzimu. Do teplické sítě se postupně trefili Crnkić, Vašíček a Hrošovský. Nezastavila nás ani penalta Litsingiho. Je také třeba připomenou, že šlo o historicky první a zatím jedinou venkovní výhru našeho týmu v první lize.

18.k. Plzeň - Znojmo 3:2 (TV Fanda - 2. března 2014)

Na půdě Plzně nás čekala těžká mise. Zpočátku to také tak vypadalo a domácí se dostali do vedení 3:0. Utkání jsme ale dokázali zdramatizovat a velký favorit se ještě bál o výhru. Zápas sledovalo přes 10 tisíc diváků.

20.k. Slavia - Znojmo 2:1 (TV Fanda - 14. března 2014)

Proti trápící se Slavii jsme si dělali zálusk na bodový úspěch, ovšem to by za domácí nesměl hrát Boudjemaa a Piták. První jmenovaný byl motorem slavistické hry, druhý svými dvěma góly v podstatě rozhodl o výsledku.

22.k. Sparta - Znojmo 3:0 (TV Fanda - 30. března 2014)

Gól do šatny Lafaty, to byl osudový moment pro modrobílé barvy. Sparta už si v druhé půli hru hlídala a přidala ještě dvě pojistky. Po utkání si trenér Kalvoda posteskl, že čekal od svých svěřenců odvážnější fotbal, na jaký je od nich zvyklý.

26.k. Příbram - Znojmo 1:1 (ČT Sport - 28. dubna 2014)

Ve 26. kole jsme vyrazili v jednom z klíčových duelů jara bojovat o záchranářské body do Příbrami. V paměti nám toto utkání zůstane ještě hodně dlouho, ovšem ne v pozitivním slova smyslu. Do vedení nás poslal v 28. Reljič a těsný náskok jsme drželi až do závěrečné páté nastavené minuty. Příbram kopala rohový kop, na který šel i brankář Hruška, jež následně stáhl našeho gólmana Vlastu Hrubého. Ten tak již nemohl zasáhnout proti gólové trefě Mareše. Kontroverzní utkání skončilo remízou a ještě hodně dlouho se o něm diskutovalo.

29.k. Olomouc - Znojmo 2:0 (ČT Sport - 25. května 2014)

Zápas "poslední" naděje se nám na Andrově stadionu gólově nevydařil. Herně to nebylo v první půli špatné, nicméně chyběly šance. Sigma ty své proměnila, navíc jsme od 44. minuty dohrávali v oslabení po vyloučení Zeby. Naše poslední prvoligové utkání před televizními kamerami tak skončilo smutně.

Fortuna národní liga (druhá liga)

2015/16

20.k. Hradec Králové - Znojmo 3:1 (ČT Sport - 27. března 2016)

Téměř dva roky trvalo, než jsme se opět objevili na televizních obrazovkách v přímém přenosu. Tentokrát poprvé v rámci druhé ligy a hned ve velkém šlágru o postup s Hradcem Králové. Po skončení utkání bychom však nejraději na tento duel zapomněli. Bude nás totiž strašit ještě dlouhou dobu. Zápas jsme přitom rozjeli dobře, vypracovali si několik šancí, ale naráželi na brankáře Ottmara. Hradec se následně dostal do vedení, na které ale odpověděl parádní trefou Kuba Pokorný. Když pak na začátku druhé půle vyloučil sudí po druhé žluté hradeckého Plašila, vypadalo to, že nám vše hraje do karet. Místo toho však přišel obrovský kolaps a dva góly domácích. Velikonoční neděle nám tak pořádně, ale opravdu pořádně zhořkla.

21.k. Znojmo - Sokolov 2:1 (ČT Sport - 2. dubna 2016)

Chuť jsme si chtěli spravit hned v následujícím utkání. Jednalo se o vůbec první přenos na nově zrekonstruovaném Městském stadionu v Horním parku. V sobotní odpoledne jsme nakonec dokázali vydřít výhru 2:1.

2016/17

5.k. Znojmo - Pardubice 5:2 (ČT Sport - 7. září)

Zápas s Pardubicemi můžeme zařadit mezi nejlepší výkony, který jsme v televizi předvedli. Jasně, utkání začalo hrozivě a dvoubrankovým vedením Pardubic, pak se však strhl znojemský uragán. Pardubicím jsme nasázeli pět branek, Petr Rybička si připsal hattrick a diváci se bavili.

11.k. Znojmo - Varnsdorf 2:1 (ČT Sport - 12. října)

Proti Varnsdorfu už to nebylo zdaleka tak líbivé představení, jako v předchozím případě. Výhru jsme doslova vydřeli a ještě měli štěstí, že střet Helíska s Richterem neposoudil sudí jako penaltový.

12.k. Olomouc - Znojmo 2:1 (ČT Sport - 19. října)

Do Olomouce jsme jeli plni očekávání a bojovně naladěni ukončit vítěznou sérii Hanáků. Bohužel zůstalo jen u přání. Na Sigmě jsme nepředvedli dobrý výkon a domácí si celkem v klidu dokráčeli pro výhru, i když to podle výsledku nevypadá.

1.SC V TELEVIZNÍCH ZÁPASECH
Soutěž Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
1.liga, 2.liga, Mol cup1441913 19:28
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies