FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jakub Konvalina: Trénovat s A-týmem jsou neocenitelné zkušenosti

Jakub Konvalina: Trénovat s A-týmem jsou neocenitelné zkušenosti Z n o j m o - Při zranění brankáře Jiřího Dolečka se zapojil minulý týden do tréninků a přípravy s a-týmem mladý nadějný gólman Jakub Konvalina, který už na jaře figuroval v pozici trojky. Jistě ho dobře znáte především z jeho povedených podzimních výkonů z Juniorské ligy. Za ně dostal i ocenění Hráč kola.

 
 
 

Na úvod nemůže přijít jiná otázka. Co ty a zimní příprava?
Asi žádný fotbalista nemá zimní přípravu příliš v oblibě. Je to také hodně o běhání, což já moc nemusím, nejsem jako brankář moc běhavý typ. (s úsměvem) Jinak, co se týče zimy, tak ta mi nevadí.

Ty jsi ve třetím ročníku střední školy. Je náročné to skloubit s tréninky, když nyní trénuješ s A-týmem?
Áčko trénuje i dopoledne, ale ve škole mi vycházejí vstříc. Učitelé jsou shovívaví.

Jsou pro tebe tréninky s A-týmem vítanou věcí?
Samozřejmě, tyto zkušenosti určitě přijdou vhod. Úroveň tréninku je pochopitelně na vyšší úrovni. Jsem rád, že mám možnost si s áčkem zatrénovat.

Je nějaký rozdíl oproti tréninkům juniorky?
V gólmanských věcech není zase až takový rozdíl. Spíše v tempu hry, při hře, při střelbě, je to více namáhavější a náročnější než v juniorce.

Zřejmě preferuješ raději letní přípravu především kvůli tomu, že se hraje na přírodní trávě?
Přesně tak. V zimě je sice umělka dobrá věc. Ale přírodní tráva, je přírodní tráva. Na umělce trpí hodně klouby a kolena.

Dlouhá léta chytal ve Znojmě Vlastimil Hrubý, nyní je zde další zkušený gólman Luboš Ilizi. Stihli jste si už popovídat? Snaží se ti předat nějaké rady?
Snaží se mi pomáhat, oproti mě je nesmírně zkušený, jsem rád, že se můžu něco přiučit. Má odchytány zápasy v české lize, slovenské, maďarské. Vlasta se mi snažil také dávat rady, s ním jsem se znal pochopitelně více. Luboš je tady teprve chvíli.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies