FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Od výhry nad Zbrojovkou se můžeme odrazit, říká Jaroslav Svozil

Od výhry nad Zbrojovkou se můžeme odrazit, říká Jaroslav Svozil B. I v a n o v i c e - První měsíc ve Znojmě má za sebou Jaroslav Svozil. V úterý se mohl se spoluhráči radovat z první výhry v přípravě, jenž přišla proti Zbrojovce Brno. K té přispěl i on svým výkonem na postu defenzivního záložníka. I to je jedna z variant, kde trenér "povoláním" především stopera v sestavě zkouší.

 
 
 

Jedná se sice o přípravu, ale spadl vám kámen ze srdce, že přišla první výhra?
Pro tým je důležité, že po dvou porážkách přišla výhra a můžeme se od něčeho odrazit. Určitě je větší pohoda, udrželi jsme vzadu nulu a proměnili i nějaké šance, i když jsme jich mohli proměnit ještě více. Ale když vzadu udržíte nulu a vepředu proměníte alespoň minimum šancí, dá se v pohodě vyhrát.

Mluvíš o šancích, to je určitě také úleva, že se povedla po delší době rozvlnit síť?
Ten první gól byl i trochu o štěstí. Konečně se k nám obrátilo. Dali jsme dvě branky, udrželi nulu, zasloužené vítězství.

V předchozích dvou zápasech s Libercem a Hradcem jsme sice vysoko prohráli, ale herně to nebylo špatné. Pro Brnu byl rozdíl, že jsme se vyvarovali zbytečných chyb.
Laciné chyby se nesmí stávat ani v přípravných utkáních. Bavili jsem se o tom, že se to tak nedá hrát. Určitě jsme si na to dávali větší pozor, soustředili jsme se a nic nepodcenili.

Trenér tě zkouší mimo stopera i na postu defenzivního záložníka. Je to pro tebe nové?
Dříve už jsem tam hrával v dorostu i v mužích. Můj hlavní post je stoper, ale ať mě bude potřebovat trenér kdekoliv, tak tam nastoupím a bude se snažit podávat co nejlepší výkony.

Výhra nad prvoligových soupeřem, byť v přípravě, určitě povzbudí?
Bylo to takové menší derby. Po dvou špatných výsledcích jsme se konečně odpíchli. Porazili jsme Zbrojovku 2:0, což je myslím krásný výsledek.

Někteří hráči nemají umělou trávu v Ivanovicích úplně v oblibě. Jak jsi na tom ty?
Spoustu hráčů nemá rádo umělku celkově, ať je to kdekoliv. (smích) V Brně byla tvrdší, ale je to pro každého stejné.

Dělali jsme spolu rozhovor při tvém příchodu do Znojma, teď už máš za sebou první měsíc přípravy. Jak bys ho zhodnotil?
Průběh zimní přípravy byl ze začátku jako v každé přípravě těžký, bylo tam běhání, posilka. Teď už to směřuje spíše k herním záležitostem a prací s míčem. Je tu super parta a doufám, že to tak bude fungovat i v sezóně.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies