FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Pavel Lapeš: Opět obléknout znojemský dres, byl krásný pocit

 Pavel Lapeš: Opět obléknout znojemský dres, byl krásný pocit J e v i š o v i c e - Naposled oblékl znojemský dres 12. května 2010, tedy více jak před čtyřmi lety. Tehdy bylo Pavlu Lapešovi při duelu se Zábřehem v rámci MSFL necelých osmnáct roků. Pak prošel postupně Zbrojovkou Brno, Kroměříží a Břeclaví. V pátek nastoupil opět se znakem 1.SC na hrudi v přípravném utkání juniorky proti Tasovicím. Šikovný útočník nabíral herní praxi a už brzy ho čekají první minuty i za A-tým.

 
 
 

Utkání se hrálo v osm večer, což v lednu není úplně příjemné. Je to tvůj šálek kávy?
Když jsem se to dozvěděl, nebyl jsem z toho moc nadšený. (s úsměvem) Ale potřeboval jsem hrát, takže jsem rád, že jsem si zahrál celý špíl. Zvládl jsem to hlavně kondičně, což je důležité. Měl jsem šance, které jsem měl proměnit, ale to teď není tolik důležité. Měl bych je však proměňovat, to je jasné.

Když si to promítneš zpětně, volil bys jiné zakončení?
Měl jsme to řešit jinak. Šel jsem sám na brankáře, levačkou jsme se ho snažil přehodit, ale měl jsem to dát podél něho. Zbytečně jsme vymýšlel blbosti.

Té druhé ale chybělo jen málo, míč šel jen těsně vedle tyče.
Šlo to jen kousek od tyče, ale měl to být gól. Kdyby to bylo v mistráku, stálo by nás to body.

Bylo to sice "jen" přípravné utkání za juniorský tým. Přesto pro tebe zrovna proti Tasovicím určitě pikantní?
Bylo to pikantní. V Tasovicích bydlím. Ale Tasovice, netasovice, hlavně jsem potřeboval hrát. Jsem rád, že jsem tady s klukama ve Znojmě. Jsem v podstatě doma, nemusím nikam jezdit. Budu se snažit udělat vše proto, abych tady byl déle než půlroku.

Stejně jako u Radime Nepožitka to bude i u tebe hlavně o zápasové praxi?
Přesně tak. Hráli jsme s Nepem za juniorku právě proto, že to hodně potřebujeme. Dlouho jsme nehráli, takže potřebujeme co nejvíc hrát. V úterý další zápas.

Jaké je to po delší době opět obléknout znojemský dres?
Krásné. Jsem rád, že tu můžu být. Jsem rád, že mě sem vedení vzalo. Byl jsem ve třetí lize a už jsem nevěřil, že se sem vrátím. Poperu se o to.

Na podzim si za Břeclav v MSFL nasázel v jediném zápase Prostějovu čtyři branky, plánuješ to i na jaře ve FNL?
Já plánuji pět. (smích)

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies