FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Velká záchranářská řež. V sobotu přivítáme na Srbské Baník Ostrava

Velká záchranářská řež. V sobotu přivítáme na Srbské Baník Ostrava Z n o j m o - Pokud byl minulý zápas se Zbrojovkou pro náš tým důležitý, nadcházející duel s Baníkem bude veledůležitý. Ostrava je v tíživé situaci a nutně potřebuje vyhrát, v tabulce se totiž nachází na poslední pozici. Znojmo by se tak v případě výhry mohlo odpoutat už na sedm bodů. Nemusíme si říkat, že by to bylo pro náš tým velice výhodné.

 
 
 

Situace Baníku rozhodně není růžová. Ostravané uzavírají tabulku Gambrinus ligy a marně čekají na čtvrté vítězství v této sezóně. Naposled vyhrál Baník v 9. kole 22. záři na Slovanem Liberec. Čekání je to tedy opravdu velmi dlouhé. S tíživé situace měl tradiční ligový klub vyvést trenér František Komňacký, který převzal tým v zimní přestávce. Zkušený kouč, který slavil v roce 2004 s Baníkem ligový titul, sice herní projev pozvedl, ale výsledky nepřicházely. Ostravané hráli pohledný útočný fotbal, žehrali však na neproměňování šancí, což byla i jedna z příčin, proč byl kouč po osmi kolech odvolán.

1.SC Znojmo FK - FC Baník Ostrava
Sobota 19.4.2014 (16:00 hod.)

Záchranářská mise nyní bude na b>Radku Slončíkovi, bývalé hráčské opoře, která sestoupila z manažerské pozice na trenérskou lavičku. Tam bude výrazně spolupracovat s Martinem Svědíkem, jenž tým vedl už na podzim a dělal i asistenta Františkovi Komňackému. Jestli tato změna povede k lepšímu se ukáže už v sobotu, každopádně Baník už si nemůžu dovolit klopýtnutí. Momentálně ztrácí na čtrnáctou Slavii a třinácté Znojmo čtyři body.

Delegace rozhodčích
Zelinka - Pelikán, Kotík - Proske

V zimě kádr prodělal několik změn. Tou nejvýraznější byl odchod ostravské ikony Martina Lukeše. Na jaře tým sázel opět na mladíky, kteří sice nepropadli, ale na hřišti bylo několikrát vidět, že chybí hráčská zkušenost. Baník se bude hodně spoléhat na Václava Svěrkoše, vyhlášeného kanonýra, který má však výraznou smůlu na zranění. Nyní je však fit a připraven střílet důležité ligové góly. V kádru najdeme i Ondřeje Sukupa, který dříve oblékal znojemský dres.

Trenéři před zápasem

LEOŠ KALVODA (ZNOJMO) - Viděl jsem několik utkání Baníku a musím říct, že předváděli dobrý fotbal, akorát neproměňovali šance. Tedy něco podobného jako u nás. Změna trenéra v Ostravě přinese určitě nějaký plusový startovací efekt, na to si musíme dát pozor.

MARTIN SVĚDÍK (OSTRAVA) - V naší situaci nemůžeme na něco čekat, budeme se snažit soupeře aktivní hrou donutit k chybám, vytvořit si šance a ty proměnit. (zdroj: Tomáš Svoboda/fcb.cz)

NA PODZIM

FC Baník Ostrava - 1.SC Znojmo FK 1:1 (0:1)
Branky: 90. Kukec – 37. Hnaníček.

Baník Ostrava: Pavlenka – Sukup, Baránek, Frydrych (C), Zawada – Kraut (64. Kukec), Droppa, Hable (24. Foltýn), Engelmann, Fantiš – Rolinc (46. Lukeš). Trenér: Martin Svědík.

1.SC Znojmo FK: Hrubý – Mudra, Hnaníček (C), Hudec, Cihlář – Lacko (69. Hrošovský), Nepožitek - Helísek (90. Reljić), Okleštěk, Crnkić (88. Tomeček) – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.

Stěžejní hráči soupeře

Jiří Pavlenka Michal Frydrych Davor Kukec Václav Svěrrkoš

Porovnání týmů

13. místo v tabulce 23 bodů
27:37 skóre 1,13 gólů na zápas
7 čistých kont 60 žlutých karet
3 červených karet 16 bodů doma
16. místo v tabulce 19 bodů
19:40 skóre 0,79 gólů na zápas
5 čistých kont 44 žlutých karet
5 červených karet 5 bodů venku
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies