FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Juniorka zakončila podzim na 17. místě, pomohl jí skvělý začátek

Juniorka zakončila podzim na 17. místě, pomohl jí skvělý začátek Znojmo vstupovalo do své nováčkovské sezóny v Juniorské lize s mnoha otazníky. Ukázalo však během podzimu, že je rozhodně konkurence schopné. Po skvělém začátku může být sedmnácté místo trochu zklamáním. Juniorský tým je však ve Znojmě stále ve stavu budování a rozhodně má na jaře na to, aby přetavila svůj potenciál na zelené pažity. V tomto článku se ohlédneme za účinkováním Znojma v podzimní části Juniorské ligy.

 
 
 

Vstup do nové soutěže? Na jedničku!

Do neznámých vod vstupovalo Znojmo v Juniorské lize. Nikdo tak nějak nevěděl, co očekávat. Veškeré obavy ovšem rozptýlily první zápasy. Vždyť kdo by čekal, že náš tým bude po čtyřech kolech bojovat o první pozici. Juniorce se opravdu začátek velmi vydařil. Neměla proti sobě rozhodně lehké soupeře - Spartu Praha a Sigmu Olomouc. Na Spartě se ale Jihomoravanům povedlo vybojovat remízu a Olomouc doma přejela 3:0. To vše ještě doplnily úspěchy nad Varnsdorfem a v Třinci. Svoji zásluhu na tom měli jistě výkony druhou ligou ostřílených Romana Hříbka s Tomášem Cihlářem. V ofenzivě pak vydatně pomáhal Miloš Reljić, který v tu dobu čekal na vyřízení administrativních záležitostí, aby mohl nastoupit za A-tým.



První vyhraní z kapsy vyhání?

Čtyři zápasy a dost, řekli si možná znojemští soupeři a po výborném začátku přišel útlum. Znojmo nasbíralo čtyři prohry v řadě, což samozřejmě znamenalo vyklizení pozic na špici tabulky. Nejvíce určitě mrzel domácí souboj s Hradcem Králové, který náš tým prohrál po přestřelce 2:3. Tyto nezdary byly možná i dani za nesehranost. Tým totiž málokdy nastoupil ve stejném složení, i když kostra byla zachována. Juniorka vycházela z potřeb A-týmu a třeba poznamenat, že znojemský juniorský tým si i nyní stále nachází ve stavu budování.

Můj dům, můj hrad? Pro Znojmo to neplatilo

Ze čtyř proher v řadě se svěřenci Tibora Dudy dokázali vzpamatovat. Ale v předchozí nepříznivé série byl zárodek série jiné a ani ta nebyla rozhodně veselá. Náš tým dokázal sbírat body na hřištích soupeře, v domácím prostředí mu to však přestalo jít. V jednu chvíli činilo čekání na domácí výhru šest zápasů. I tento fakt zapřičinil, že Znojmo se posunulo spíše do druhé poloviny tabulky. Dařit na "vlastní" půdě se začalo našemu týmu až paradoxně po začátku rekonstrukce znojemského stadiónu a chvilkového přestěhování na mistrovské zápasy do nedalekého Šatova a Jevišovic. Výhry na Libercem a Jihlavou byly výkony, na kterých se rozhodně dá na jaře stavět. Poslední zápasy podzimu pak odehrála juniorka i s některými dorostenci, což se muselo trochu projevit a poslední utkání s Olomoucí a Spartou nelze rozhodně zařadit výsledkově mezi povedené.


Bronislav Stáňa.

Juniorka a A-tým

Oba týmy jsou úzce provázány a Znojmo je svým přístupem k juniorskému týmu v mnohém výjimečné. Hráči juniorky totiž mají možnost trénovat přímo s A-týmem, což jsou samozřejmě pro mladé hráče obrovské zkušenosti. Na drtivou většinu zápasů Znojmo v Juniorské lize navíc jezdí trenér A-týmu Leoš Kalvoda, což je v podstatě u jiných klubů nevídané. Juniorka má samozřejmě vychovávat hráče pro první tým, což je její hlavní náplní. Můžou se zde ale rozehrávat i hráči po zranění nebo, aby nevypadli ze zápasového tempa. Zářným příkladem fungování juniorky je například duo Roman Hříbek a Tomáš Cihlář. Ti za ní odehráli úvodní duely a rozehráli se do velmi dobré formy, kterou přenesli i do Gambrinus ligy. Roman Hříbek například absolvoval svůj debut v první lize proti Spartě a rozhodně nezklamal, právě naopak. Oba hráče vyřadilo ze základní sestavy až zranění. Z mladých hráčů pak můžeme zmínit Daniela Odehnala. Ten se z juniorky propracoval až do základní sestavy A-týmu a i jeho bohužel zastavilo zranění.

Hráči na testech

Jako jiné týmy, i Znojmo v průběhu podzimu testovalo v juniorce řadu hráčů. I tento fakt se projevil na sehranosti a tím pádem trochu i na výsledcích. Juniorský tým je ale perfektním prostorem pro vyzkoušení potencionálních posil. Každý hráč totiž může bez registrace nastoupit v Juniorské lize ke třem soutěžním zápasům. I díky těmto testováním se podařilo získat angažmá mladému Nigerijci Ugwo Uchennovi a počítá se i s jeho krajanem Perem Kabokemem a duem Abdullah Celik a Kubilay Yilmaz.

TESTOVANÍ HRÁČI: Peter Gál-Anderzly, Oleksandr Frechka, Djordje Marić, Ayiken Akpem, Pere Kabokeme, Kubilay Yilmaz, Abdullah Celik, Ugwu Uchenna, Ibrahim Sanusi.

Z juniorky až do reprezentace

Trenér Tibor Duda dal v průběhu podzimu šanci několika dorostencům. Tito mladí hráči dostávali především v závěru hodně šancí. Z těchto mladíků se nejvíce dařilo obránci Lukáši Hrazdílkovi a především pak útočníkovi Petru Kirschnerovi. Ten se stal výhradním kanonýrem týmu a jeho výkony mu dokonce vynesly nominaci do reprezentačního týmu ČR 18 a talentovaného útočníka může čekat velmi slibná budoucnost. I takové místo na lavičce náhradníku v Gambrinus lize mu dalo určitě cenné poznatky.


Petr Kirschner v souboji o míč.

Kostra týmu

Pokud vezmeme hráče kteří stabilněji nastupovali za juniorku, můžeme uvést stopery Marko Juriće, Daniel Odehnala a na svůj věk už velmi ostříleného Dominika Simerského. Mezi ty, na které se hodně spoléhá také patří člen širšího kádru Bronislav Stáňa. V útoku už pak byla řeč o Petru Kirschnerovi, který je nejlepším střelcem juniorky. V brance pak má tým jistotu v podobě Jiřího Dolečka. Pokud nastoupil za juniorku, tak se velmi dobře dařilo Václavu Tomečkovi. Svým hattrickem do sítě Táborska si dokonce vysloužil cenu pro Hráče kola. Do všech utkání pak na podzim zasáhl Daniel Melecha, jemuž pevně patřilo místo na levém kraji obrany. Mezi další hráče, kteří toho poměrně hodně odehráli, patří Petr Šrámek, Daniel Hověz a Luděk Juhaňák.



Juniorka a zkušenosti

V některých zápasech se objevili v základní sestavě velezkušení hráči. Řeč je o znojemském kapitánovi Todoru Yonovovi a brankáři Petru Drobiszovi. Trenér Duda si spolupráci s těmito matadory velice chválil. Mladí hráči mohli hrát pod dohledem těchto ostřílených borců a mohli načerpat řadu zkušeností.

Podzim juniorky v číslech
Umístění Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
1722741125 37:53
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies