FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Komu bude víc chutnat nedělní oběd pod žižkovskou věží?

Nedělní soupeření s pražským protivníkem bude patřit k magnetům nejen tohoto kola FNL.

 
 
 

Fanoušci FK Viktoria Žižkov, kteří po podzimu užuž viděli své miláčky zpátky mezi prvoligovou smetánkou, prožívají na jaře kruté vystřízlivění. Tým s bohatou historií, hrající své domácí zápasy v neděli dopoledne pod široko daleko viditelným televizním vysílačem, odvetnou část rozhodně nezvládl podle svých představ. To také - jak už v našich zeměpisných šířkách bývá tradicí - nezůstalo bez následků. Trenérskou taktovku po Romanu Nádvorníkovi převzal italský kouč Giancarlo Favarin. Ani on však neměl dostatek živé vody, kterou by hráče pokropil a ti se vrátili alespoň na druhou pozici, zaručující postup mezi elitu. V době jeho příchodu byl Žižkov čtvrtý se čtyřbodovou ztrátou na postupové pozice. Po 24 odehraných kolech je situace červenobílých ještě horší. Aktuálně uzavírají první polovinu tabulky a na druhé místo ztrácejí 10 bodů. Na Žižkově věří, že se po posledních dvou výsledcích (domácí výhra nad Karvinou 3:1 a remíza ve Zlíně) mohou ještě v tabulce posunout, tím spíše, že za 3. příčkou aktuálně zaostávají jen o tři body. A navíc proti Znojmu se Žižkovu v poslední době daří. V sezoně 2010/11 Pražané oba duely vyhrál (1:0 a 2:1), podzimní vzájemný zápas na jihu Moravy skončil bezbrankovou remízou.

Naši borci se po posledním odehraném kole vyšvihli při zaváhání Bohemians Praha 1905 s MAS Táborsko do čela druholigové tabulky. Vršovičtí klokani sice získali v sobotu tři body po výhře 1:0 v Mostě a v tabulce nás přeskočili, ale už nedělní oběd může více chutnat fotbalistům i fandům Znojma. Zatímco náš tým své soupeře na jaře gólově nešetří, venku se trefuje do černého výrazně méně - ve čtyřech střetnutích skóroval jen dvakrát. Do utkání nebude moci zasáhnout kapitán Todor Yonov (karetní stop) ani zkušený Marek Heinz (disciplinární trest za vyloučení v Opavě). I bez nich však mužstvo neodjede do Prahy s poraženeckou náladou a svěřenci trenéra Kalvody se pokusí rozmnožit svůj bodový zisk. Podají-li naši hráči zodpovědný výkon podpořený o kvalitní výkon gólmana Vlasty Hrubého, mají k tomu všechny předpoklady. A navíc jakýmkoliv bodovým ziskem se můžeme zase o něco víc odpoutat od Sokolova, který nechal všechny body po nejtěšnější porážce celku HFK Olomouc.

Úvodní výkop zápasu FK Viktoria Žižkov - 1.SC Znojmem je stanoven na neděli od 10:15 hodin. Řídí: Matějek - Machálek - Tacina.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies