FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Udrží Znojmo nastavenou laťku i proti Táborsku?

Udrží Znojmo nastavenou laťku i proti Táborsku? Z n o j m o - I před desátým kolem se Znojmo stále drží na špici tabulky a drží bezprostřední kontakt s Bohemians 1905 a Viktorií Žižkov. Jihomoravané si zvykají na roli favorita a plnit ji budou i v dalším zápase, kdy do Znojma přijede Táborsko v sestavě i s bývalým reprezentantem Janem Šimákem. Proto neváhejte a přijďte zaplnit ochozy stadiónu, určitě nebudete litovat. Zápas startuje v neděli v 15:00.

 
 
 
S ŠIMÁKEM A STRNADEM ZA ÚSPĚCHY - FC MAS TÁBORSKO

Táborsko mělo se Znojmem v minulé sezóně stejnou cestu, bojovalo totiž v dolní polovině tabulky a také se namočilo do boje o záchranu, a ani ono nemělo zrovna povedenou jarní část ligy. Zvlášť poslední tři zápasy se mu nepovedly a třeba prohra 1:6 s Opavou je hrozivá sama o sobě. Nakonec obsadilo Táborsko třináctou pozici s čtyřbodovým náskokem na patnáctý sestupující Třinec.

Před novým ročníkem Táborsko dokázalo ulovit některé zvučné posily. Zatím to však stačí "pouze" na vyrovnaný, našlapaný střed tabulky a osmé místo se ziskem jedenácti bodů. Jihočeši to však mají blíže spíše k dolnímu konci tabulky, než hornímu. Na vedoucí Žižkov ztrácejí už jedenáct bodů, naopak na poslední Opavu mají náskok bodů sedmi. MAS začal až na prohru v druhém kole s Mostem celkem solidně. Připsal si vítězství nad Ústím nad Labem a také nad nebezpečným nováčkem z Holice. Poslední čtyři zápasy však čeká Táborsko na výhru. Zrodily se jen tři remízy a prohra s Karvinou.

Pokud jsem mluvil o zvučných posilách Táborska, nebylo to určitě do větru. Tou nejzářivější bylo angažování bývalého velkého talentu českého fotbalu Jana Šimáka, který bude na jihu Čech minimálně půl roku. Dalším zvučným jménem je pak vyhlášený druholigový kanonýr Miloslav Strnad, který by rád útočil na korunu krále střelců, zatím se dokázal trefit čtyřikrát. Třetím do party je pak Bosňan Adnan Džafič, jenž přišel z Čáslavi. Výraznější posilou do obrany pak také bylo angažování Petera Mráze z Karviné.


Jan Šimák platil za velký fotbalový talent, svůj potenciál však naplno nezužitkoval. S ligovým fotbalem začínal v Blšanech, odkud poté přestoupil do Hannoveru, kde zažil i nejlepší časy a slavil s klubem postup do první Bundesligy. Po přestupu do Leverkusenu se dobře rozjetá kariéra pokazila a od té doby vystřídal Šimák sedm klubů včetně Táborska. Brzy čtyřiatřicetiletý kreativní záložník získal dva mistrovské tituly se Spartou a má jeden start za českou seniorskou reprezentaci. Účastnil se také OH v Sydney 2000. (Foto: M. Fiala)

Uvedly jsme si nejvýraznější posily, nezanedbatelné množství hráčů však také z Táborska odešlo, a to i kapitán Jaroslav Nesvadba, který zamířil do Střížkova. Společně s ním pak kádr opustilo ještě dalších šest hráčů. Měnil si i realizační tým. Hlavním trenérem i nadále zůstal Luboš Zákostelský, má však k sobě nového asistenta v podobě Zdeňka Procházky. Trenérem brankáře se pak stál bývalý ligový gólman Petr Pižanowski, kterého znojemský fotbalový fanoušek velmi dobře zná, neboť svého času (konkrétně v letech 1993-1994 za náš klub rovněž chytal.

PŘETAHOVÁNÍ NA ŠPICI TABULKY

Znojmo předvedlo v minulém kole skvělý výkon na hřišti Vlašimi, kde zvítězilo poměrně jednoznačně 3:0, řádili hlavně Nepožitek s Vašíčkem. Prvně jmenovaný dva góly vstřelil, druhý přidal gól a dvě asistence. Míčů ve vlašimské síti přitom mohlo být ještě více. Jihomoravané výhrou vyvinuli tlak na Žižkov s Bohemians 1905. Oba týmy hrály své zápasy až později. Žižkov se s touto roli dokázal popasovat a zvítězil, zatímco klokani remizovali. Znojmo je tak sice stále třetí, ovšem už pouze o skóre právě za Bohemkou. Ztráta na Žižkov činí i nadále dva body.


1.SC Znojmo • FC MAS Táborsko
Neděle 7.10.2012 (15:00 hod.)
Leoš Kalvoda (trenér Znojma): Říkám to před každým zápasem, že musíme respektovat sílu soupeře. Táborsko není uprostřed tabulky náhodou. Porazilo i ambiciozní mužstva. Utkání to bude podobné, jako bylo s Pardubicemi a Opavou, což znamená, že to bude o vstřelené brance. Soupeř bude jen bránit. Je to opět další mužstvo, které má nebezpečné brejky. (zdroj: Romana Holišová/deník.cz)

V minulé sezóně skončily zápasy s Táborskem vyrovnanou bilancí. Znojmo dokázalo na podzim zvítězit na domácí půdě nad svým soupeřem 3:1. Táborsko pak prohru Znojmu oplatilo domácí výhrou na jaře 1:0. Jihomoravané pak skončili v tabulce před Táborskem jen díky lepšímu skóre z těchto vzájemných zápasů.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies