FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Druhý domácí zápas, druhý nováček - FK Pardubice

Druhý domácí zápas, druhý nováček - FK Pardubice Z N O J M O - Jihomoravané mají na svém kontě po dvou kolech čtyři body, do druhého domácího zápasu tak mohou jít klidněji. Čeká je druhý nováček ligy - FK Pardubice. Že to nebude lehký soupeř se ukázalo v minulém kole, kdy Pardubice porazily Bohemians 1905. Jak to vše dopadne se dozvíme v neděli od 17:00.

 
 
 
NOVÁČEK UKÁZAL SVOJI SÍLU - FK PARDUBICE

Historie pardubického klubu sahá až do roku 1910 a je spojena se studentskou činností. Dějiny fotbalu v Pardubicích jsou pak hlavně o slučování a transformování jednotlivých klubů ve městě, jejich opětovnému dělení a nakonec správně, znovu jejich sloučováním. To poslední proběhlo v roce 2008 spojením TJ Tesla Pardubice, FK Junior a MFK Pardubice, čímž vznikl nový klub a název FK Pardubice.

Nový klub postoupil po sezóně 2009/10 z divize do ČFL a tam také hrál do loňského ročníku. V tom sice skončil na druhém místě za Chrudimí. Ta však postup do druhé ligy odmítla a tak přišla řada právě na Pardubice, které tuto možnost využily a staly se po HFK Olomouc druhým nováčkem sezóny 2011/12.


Pardubice se při premiéře na domácí půdě opravdu vytáhly a porazily favorita Bohemians 1905. O branky se postarali Přibyl a Hundák. (Autor: fotbalpardubice.cz)

Pardubice jsou především hokejovým městem, ale právě v posledních letech o sobě dává vědět i fotbal. Postupem Pardubic do druhé ligy se dostal více do povědomí a i když bude zřejmě pořád ve stínu hokeje, dává o sobě stále více vědět.

Kompaktnost a sehranost, to jsou hlavní přednosti Pardubic. Tým sice posílil, ale nikoliv neuváženě, naopak jen vhodným doplněním každé řady. Že je to cesta správná, se ukázalo v povedené přípravě a také ve dvou úvodních kolech druhé ligy. V Karviné ještě Pardubičtí neuspěli, ale v následujícím kole na domácím trávníku šokovali výhrou 2:0 nad favorizovanými Bohemians 1905. Po tomto výsledku už si nováčka ligy nikdo neodváží podcenit.


PŘÍCHODY - Ondřej Vencl (dorost), Josef Janecký (Přelouč), Pavel Němeček (Čáslav), Lukáš Frydrych (Jablonec), Jakub Sklenář (hostování Dukla Praha), Tomáš Dubský (Chomutov).

ODCHODY - Filip Jarosz (Chrudim), Lukáš Rešetár (konec Smlouvy).


Znojmo a Pardubice. Oba týmy se potkávaly ještě nedávno v hokejové extralize a sehrály spolu spoustu zápasů. Ve fotbale se naopak nikdy nepotkaly. Neděle tak bude jednou velkou premiérou. Oba celky se v minulém kole ukázaly v dobrém světle, dá se tak očekávat zajímavá bitva. Pro Znojmo bude největším nebezpečím David Petrus, který byl nejlepším střelcem loňského ročníku ČFL.

DVĚ KOLA, ČTYŘI BODY = DOBRÝ VSTUP

Nálada ve Znojmě nebyla po přípravě a remíze v prvním kole s HFK Olomouc příliš veselá. Už další zápas ji však výrazně vylepšil. Tak jak zaskočily Pardubice Bohemians, tak zaskočilo Znojmo obrovského favorita z Ústí nad Labem, a to na jeho hřišti! Už poněkolikáté se tak ukázalo, že Jihomoravanům hra proti takovým soupeřům svědčí.


1.SC Znojmo • FK Pardubice
Neděle 18.8.2012 (17:00 hod.)
Leoš Kalvoda (trenér Znojma): Čeká nás velice těžký soupeř. Viděl jsem jejich zápas v Karviné a mají výbornou defenzívu. Žádný hráč nic nevypustí, jsou perfektně organizovaní. Jestli nezmění taktiku, tak to pro nás bude těžké dobývání. Mají velice nebezpečné protiútoky, kterým chceme předejít. (zdroj: Romana Holišová/deník.cz)

Proti Pardubicím už by mohl být připravený obránce Roman Hříbek. Soupeř má až na druhého gólmana sestavu kompletní. Mimo souboje o další body se bude také hrát o čelo tabulky.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies