FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Proti Vlašimi v úplně jiném postavení než minulou sezónu

Proti Vlašimi v úplně jiném postavení než minulou sezónu Z n o j m o - Minulý rok jela Vlašim do Znojma v pozici favorita, když byla na předních příčkách tabulky. Nyní bude díky osmému místo a domácí prostředí papírovým favoritem naopak Znojmo. Vlašim je totiž v tabulce na jedenáctém místě a na své výsledky z loňské sezóny tak zatím nenavázala. Oba soupeři sice dělí jen čtyři pozice, ale už šest bodů. V případě prohry hostů by se tak vytvořilo už mírná propast.

 
 
 

Vzpomínky na minulou sezónu - Graffin Vlašim

Ano, jen vzpomínat může Vlašim na loňský ročník, kdy proháněla všechny favority na čele tabulky, v jednu chvíli jí dokonce dominovala. Podzimní část se Graffinu opravdu povedla a Vlašim byla příjemným zpestřením. Na jaře už výkony trochu klesaly, přesto dokázala Vlašim obsadit sedmou pozici a vyrovnat tak nejlepší umístění ve druhé lize. Dva ročníky rovnaly se dvěma sedmým místům. Což je nakonec dobrý výsledek i proto, že v průběhu loňského ročníku měla Vlašim hned tři trenéry. Úspěšný Roman Nádvorník odešel v průběhu podzimu do prvoligové Příbrami, kde se mu ale příliš nedařilo. Po něm převzal mužstvo Milan Matejka, vydržel však jen měsíc, než ho vystřídal Boris Kočí (nyní asistent trenéra M. Boleslav).

Na začátku této sezóny však vypadalo, jakoby se žádné změny ani neudály. Na trenérské místo totiž opět usedl Roman Nádvorník. Ale úplné deja vů se nekonalo. Vlašim totiž přední příčky neokupuje, právě naopak. V tabulce je na dvanáctém místě s 13 body. Jak ovšem zmiňuji v každém článku, tabulka je letos mimořádně vyrovnaná. Nutno ale podotknout, že mezi Graffinem a devátou Karvinou je už šest bodů mezera. V Ondrášovce vypadla Vlašim ve druhém kole s Českými Budějovicemi (0:3)

Vlašim přitom začala velmi dobře, když si v úvodním zápase poradila venku s Varnsdorfem (0:1) a poté přišla cenná remíza doma se Zlínem. Nepříznivý výsledek s Opavou 4:1 Graffin napravil kanonádou proti Mostu. Střelecký koncert nakonec znamenal skóre 7:0. Zdálo se tedy, že Vlašim chytá dobrou formu. Jenže bylo to jen zdání. Poté přišly tři prohry za sebou a ani v dalším průběhu to nebylo o moc lepší. Z posledních pěti zápasů jedna výhra (venku se Sokolovem), tři remízy (poslední dva zápasy - se Sezimovým Ústím a Třincem) a jedna prohra (s Čáslaví).


V posledním kole se Vlašim střetla s Třincem. Oba týmy se nakonec rozešly smírně po výsledku 2:2. Branky domácích zaznamenali v 37. minutě Kotyza a v 84. Průcha. (Foto: Milan Dudek/fcgraffinvlasim.cz)

Příchody: Vrťo (hostování FC Baník Ostrava), Zeman (přeřazen z dorostu), D.Nešpor (konec hostování 1.FC Slovácko), Dvořák (hostování FC Hradec Králové), Pokorný (hostování FK Viktoria Žižkov), Kolašinac (hostování NK Travnik), Mareš (hostování SK Slavia Praha), Macek (hostování 1. FK Příbram), Radosta (hostování FK Dukla Praha).


Vzájemné zápasy Znojma s Vlašimí jsou vyrovnané Vlašim vyhrála doma 2:1 a Znojmo 3:0. Právě ve Znojmě se oba týmy střetly naposled. Jasné vítězství zařídili Hnaníček a dvěma brankami Kováč. Ve Vlašimi se trefil Yonov.(Foto: Libor Duchoň)

Odchody: Droppa (přestup FC Baník Ostrava), Schuster (konec smlouvy), Tafat (konec hostování SK Slavia Praha), Bálek (konec hostování Bohemians 1905), Nádeníček a Kulovaný (konec hostování AC Sparta Praha), Zlomislič (konec hostování NK Široki Brijeg), Krmpotič (konec hostování MFK Zemplín Michalovce).


Klíčovým hráčem je pro Vlašim stále útočník Miloslav Strnad (na fotu Milana Dudka v úvodu článku), ten nastřílel už šest branek a soupeří se znojemským Vašíčkem o korunu krále střelců. Vašíček má zatím o jeden gól navíc. Nepostradatelné je také trio Jiří Petrů, Petr Mareš (oba obránci) a Lukáš Vebr (záložník). Zmínění hráči odehráli jako jediní z kádru všech dvanáct zápasů. Právě kapitán Petrů se také vyjádřil k nadcházejícímu soupeři. "Jsme v situaci, kdy je pro nás každý bod důležitý, takže pojedeme do Znojma s tím, že nebudeme chtít inkasovat. A pokud se nám podaří vstřelit branku, tak to bude jedině plus," uvedl pro oficiální stránky klubu fcgraffinvlasim.cz.

Série domácích zápasů pokračuje

Potřetí za sebou se Znojmo představí před svými fanoušky. Nejprve se v poháru střetlo se Spartou a v ligovém utkání pak porazilo minulou sobotu vedoucí Ústí nad Labem (2:1). Domácí šňůru zakončí proti Vlašimi. Po výborném výkonu proti Ústí se Znojmo v tabulce stále drží na osmé pozici. Odskočilo desátému místu a na třetí pozici ztrácí pouhé dva body. Možný úspěch proti Vlašimi tak slibuje takřka jistý posun vřed.


1.SC Znojmo • FC Graffin Vlašim
Sobota 29.10.2011 (14:30 hod.)

Vítězství nad Ústím sebou nepřineslo jen tři body ale také sedmou brankou pro útočníka Václava Vašíčka, jenž se tak vyšvihl do čela tabulky střelců. Společně s pohárem má pak znojemský forward na kontě gólů osm. Pozitivní zprávou je také to, že se Jihomoravanům začíná dařit na vlastním trávníku, v tabulce doma jsou na čtvrtém místě.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies